Hunter

Noé bárkája a Holdon

Az Európai Űrhivatal vezető tudósa szerint a Holdon létre kellene hozni egy új Noé bárkáját arra az esetre, ha a Földre pusztítást zúdítana egy aszteroida vagy egy nukleáris holokauszt.

A Brit SzövetségTudományos Fesztiválján Dr. Bernard Foing a BBC News-nak nyilatkozott elképzeléseiről, mely szerint a "bárka" valójában egy könyvtár, azaz bolygónk minden egyes ismert növény- és állatfajának DNS tárháza lenne. Dr. Foing az európai Hold-expedíciók vezetője, ezért gondolatait nem tekinthetjük alapokat nélkülözőknek.

A tudóst az aggasztja, hogy amennyiben a Földön a régmúltbeli, a dinoszauruszok kihalását előidéző erőhöz hasonló pusztítana, akkor szinte semmi sem maradna bolygónk sokszínűségben gazdag életéből. Megoldásként egy DNS könyvtár építését szorgalmazza a Holdon. "Amennyiben egy katasztrofális ütközés vagy egy atomháború következne be a Földön, elhelyezhetnénk a bolygó bioszférájának mintáit, beleértve az embert is a Holdon" - mondta. "A katasztrófa lecsengése után újra benépesíthetnénk a Földet, hasonlóan a Noé bárkájáról szóló történethez."

Egyelőre Dr. Foing még Európa első holdszondájára összpontosít, a küldetés megkezdésére a tervezet szerint novemberben kerül sor. Foing reményei szerint ez lesz az első tagja annak a robot űrhajó flottának, melyek a Holdra irányulnak, pontosabban egy hold-kolónia építésében segédkeznének.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • pepe003 #48
    Felviszik 10000 síkhülye amerikai DNS-ét, azt azok hogyan fognak új világot teremteni?
  • HUmanEmber41st #47
    szoval nehogy má' fellőjék! inkább adják nekem az arra szánt pénzt.. én jobban tudnám használni, mnit ilyen ökörségekre..
  • Tetsuo #46
    Igaz. A birkatömeget az érdekli amit mondasz, a szakemberek pedig nem érnek rá ilyenekkel foglakozni, mert pénzt csinálnak..
  • rolika #45
    az emberek fejében változnának a dolgok. kicsit talán szerényebbé és megfontoltabbá válnánk... talán... de nem biztos
  • Commandante #44
    BlackRose: Ugyan már, mi a szösz változna meg, ha találnának egy kapszulát a holdon? Az igazság úgy is a Moncsika sójában meg a szímensz alfabétagammagyökpíixelvé csiricsáré előlapja mögött van!
  • Commandante #43
    Bazz... az senkinek sem jutott még eszébe, hogy az emberiség úgy is túlélhet egy atomháborút, ha nem használ atomfegyvereket? Nem kapszulát kellene fellőni a holdra, hanem a sok fegyverbuzeránst meg a hadiiparosokat! Szkafander és kivétel nélkül! Most jut eszembe, hogy nincs az az űrhajó, amibe az egész közelkelet, meg az USA, meg Afrika, meg ... belefér. Afene! Akkor először atomot nekik, aztán ...
  • Mpxplay #42
    Tök fölösleges az egész, mert nincs elég nyersanyag a Földön (elsősorban fémek, szén, olaj), hogy még egy civilizácó felépülhessen belőle... A mostaninak is ki kell(ene) lépnie az űrbe néhányszáz éven belül újabb nyersanyagok felkutatásáért...
  • nemcsakfeel #41
    Egy ilyen megtalált kapszulát nem csak arra lehet használni hogy a benne lévő DNS-ből betelepítsük a földet.. Kísérlezések velük, tapasztalat gyűjtés..
  • BlackRose #40
    Igen a sok dogma meg hazugság, mert ugye az igazságot nem kell félteni, mert az nem válna kétségessé. Vagyis röviden megdölne a történelem során tiszta érdekeken barkácsolt világrend ami alapja, falai és teteje egyaránt hazugságból, dogmákból és emberek félemlítéséből, félrevezetéséből stb. van felépítve.
    Hát ideje lenne, megtalálni valami hasonló kapszulát...
  • haxoror #39
    Ehhez nem kell kapszulát találni a Holdon, minden amit leírtál már megtörtént így is :)