Berta Sándor

Elektromos hidroplánt tervezett a Siemens

A jármű többek között képes lebegni.

A Siemens és a Regent nevű cég kifejleszti a Viceroy nevű nagy sebességű járművet, amely teljesen elektromosan működik. A Viceroy képes lesz a vízen közlekedni anélkül, hogy bármilyen károsanyag-kibocsátást termelne. A hajó vízi úton szállít majd embereket és árukat, például két tengerparti város között.

Az új fejlesztés háromféleképpen fog mozogni a tengeren: a dokk közelében a hajótestén lebegve, a kikötőbe való be- és kihajózáskor szárnyain akár 40 csomós sebességgel, vagy a célállomás felé tartva 160 csomós sebességgel repül a hullámok felett. Az utóbbihoz szükséges lesz különleges szárnyakra. Fontos ugyanakkor, hogy a jármű még repülés közben is csak néhány méterrel marad majd a vízfelszín felett. Ez lehetővé teszi, hogy kihasználja a talajhatás előnyeit és olyan érzést fog kelteni, mintha egy légpárnán repülne. A különleges szárnyak lehetővé teszik, hogy a Viceroy gyorsan haladjon és mégis biztonságosan működjön.

A Siemens biztosítja a kapcsolódó felhőmegoldást és az Xcelerator digitális ipari platformot a járműhöz, amely hamarosan tanúsításra kerül. Az új fejlesztés egyébként tengeri járműnek minősül majd és összesen 12 utas szállítására lesz képes. A Viceroy a jelenlegi akkumulátortechnológiával várhatóan akár 180 mérföldet, míg a következő generációs energiatárolókkal 500 mérföldet is képes lesz megtenni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!