daweed

Drogok a gyógyításban

A könnyű drogok használói már évek óta élvezik azok áldásos hatását, a gyógyszeripar viszont csak most eszmélt rá a "füstben" lévő üzletre.

Három kis angol cég szerdán bejelentett egy új füstként beszívható gyógyszert, ami protein alapú molekulákat tartalmaz. Ezeket másképp nem lehet bejuttatni a szervezetbe, csak ezzel a módszerrel, ugyanis a nagy molekulákat lebontaná a gyomor, mielőtt kifejthetnék hatásukat.

Az M.L. Laboratories és a Vectura cégek készítik a gyógyszert, míg a Profile Therapeutics szállítja az intelligens HaloLite inhalálókat a tervhez.

A protein alapú gyógyszerek a biotechnológia nagy vívmányai közé tartoznak, de eddig csak a kórházakban használták őket. Az új beszívható gyógyszerek most közelebb jutnak az otthoni használathoz.

Más cégek jelenleg az inzulint és a növekedési hormont próbálják átalakítani beszívható formába.

A beszívás mellett próbálkoznak még injekcióval, transzdermális ragtapaszokkal és a véráramba épített mikro pumpával is.

GYÓGYÍTÓ CANNABIS?

Vezető orvosi kutatók szerint a legjobb módszer a gyógyszerek bejuttatására a tüdő. A leszívható gyógyszerek már most is asztmát és más légzőúti betegségeket gyógyítanak.

A legfontosabb érv a beszívható gyógyszerek mellett az, hogy nagyon gyorsan hatnak.

Ezen területen kutató cégek jelenleg egy orvosilag használható cannabis-en dolgoznak, amit fájdalomcsillapítóként akarnak használni.

A terv egyelőre még meglehetősen kezdeti stádiumban van, amit még befolyásolhatnak mind politikai, mind szociális döntések is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • psiloidus #1
    Update: a cikk megjelenése után 13 évvel az orvosi kannabisz már 20 USA tagállamban és 10 EU-tagállamban elismert gyógyszer!