MTI

Trump eltörli Obama globális felmelegedést csökkentő intézkedéseit

Az amerikai környezetvédelmi hivatal vezetője szerint Donald Trump új elnöki rendelet kiadására készül, amelyben eltörli Obama elnöknek a globális felmelegedés csökkentését célzó eddigi intézkedéseit.

Scott Pruitt, oklahomai politikus, a környezetvédelmi hivatal elnöke az ABC televíziónak adott interjújában közölte a Fehér Ház terveit. Pruitt elmondása szerint Donald Trump kedden aláírja az új elnöki rendeletet, amelyben eltörli az Obama-kormányzat Tiszta Energia Tervét, amely szabályozta a káros üvegházhatású gázok kibocsátását és korlátozta a szénerőművek működését. Ezt a rendelkezést az Obama-adminisztráció 2015-ben hozta, ám egy szövetségi fellebbviteli bíróság döntése alapján tavaly felfüggesztették, mert a rendeletet megtámadta a szénerőművek működtetésében érdekelt több szövetségi állam, és mintegy száz vállalat.

Scott Pruitt szerint Trump elnök szándéka az, hogy ismét beindítsa a szénbányászatot s ezzel munkahelyeket teremtsen egyes vidékeken, egyúttal csökkentve az áramárat. Barack Obama intézkedésének támogatói viszont azzal érvelnek, hogy így elvész több ezer, az úgynevezett tiszta energiához köthető állás.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • cateran #9
  " Trump legalább nem hazudik."

  Ezen hangosan felnevettem..ja, a politikusok arrol hiresek, hogy nem hazudnak....hany eves vagy? 4?
 • ClassicR #8
  Trump egy öregember, nem érti ő ezeket a modern dolgokat, ő még abban a korban nőtt fel, amikor mindenki szénnel és fával fűtött. Nem ő lesz az, aki előrébb viszi a világot. Megszedi még magát az elnöksége alatt, aztán lelép.
 • Ragnaar #7
  15 évig elkavirnyázik még azt kész addig meg nem lesz élhetetlen a Föld. Ha bárki is érdemben foglalkozna az üvegházzal akkor először is kiirtaná a legnagyobb testű metánkibocsájtó bendős élőlényeket.
  Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2017.04.07. 18:20:28
 • Tikal #6
  Még sose hazudott :D
 • Cefet #5
  A klíma változik, ezt nem lehet nem észre venni, és ezzel valószínűleg Trump is tisztában van. Viszont Ő (és tanácsadói) az amerikai gazdaság érdekeit előbbre helyezik. Nincs ezzel semmi gond, ezeket a törvényeket úgysem tartja be senki. Trump legalább nem hazudik.
 • nkmedve #4
  Szépen szemléltetted a tipikus Trump szavazó intelligencia-szintjét, gratula. Bár azért reménykedem, hogy csak szarkasztikusan irtad amit irtál, és nem vagy ennyire sötét a valóságban. :)
 • gaszton421 #3
  Persze hogy bizgurálják, széndioxiddal, metánnal, egyéb gázokkal, erdőirtással, stb. Elég nagy eszetlenségre vall hogy általában akik nem hisznek abban hogy évi több 10 milliárd tonnára tehető gáz a légkörbe pumpálása (és fokozatos felhalmozódása) semmilyen hatást sem gyakorol a klímára, de valami időjárás módosítására szolgáló elrejtett szuperfegyver az igen.
 • morguldae #2
  Hajrá! Egyértelműen kamu ez a globális felmelegedés baromság! Az időjárás attól ilyen hogy egyesek bizgurálják, manipulálják. Ha visszanézzük a hőmérsékleti adatokat nagy távlatokban egyértelműen látszik, hogy mindig is stagnált a dolog. Szó sincs semmiféle globális felmelegedésről!
 • coyote55 #1
  Ez egy kötöznivaló bolond. Rá kell adni a muszájkabátot és bedugni egy elmegyógyintézetbe. Vagy a Csendes-óceán egy cseppnyi szigetére száműzni, amit az emelkedő vízszint lassan elnyel...