Ötvös Tibor

A The Elder Scrolls V: Skyrim a generáció legjobbja

Közeledik a következő generáció megjelenése, így az Amazon meghirdetett egy versenyt.

Ennek kereteiben a résztvevők megszavazhatták, hogy véleményük szerint melyik volt a jelenlegi generáció legjobb alkotása. Ahogy a lenti képen is látszik, igen impozáns indulókkal zajlott az utolsó pár kör: Red Dead Redemption, The Walking Dead, Mass Effect 2, Batman: Arkham City.



Ám az utolsó fordulóban, a döntőben a The Elder Scrolls V: Skyrim és a The Last of Us kerültek. Eme harcból végül a Bethesda RPG-je került ki győztesen, ami azért kicsit meglepő. A konzolos szavazásokon ugyanis RPG nem nagyon nyert még, így a Bethesda duplán örülhet. És nektek melyik volt a generáció legjobbja?

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • 89ghost09 #16
    Sziasztok! Olyan problémám akadt a játékkal, hogy a Dragon rising küldetésben mikor megölöm a sárkányt és odamegyek a cuccokat kivenni belőle nem történik semmi. Az-az a sárkány kinyúlva fekszik tovább. Valakinek valami ötlete?
  • Jagdgeschwader #15
    Nálam a Sleeping Dogs vitte a pálmát, második lett a Skyrim, a bronzérmet pedig a Tomb Raider kapta. Jó, a Fallout 3 azért megszorongatta.

    De egy ps3 exkluzív cím mégis mi a faszt keres egy ilyen listán? Pláne a Skyrimmel egy lapon említve?
  • asgh #14
    Minden hasonló szavazás győztese kompromisszumos megoldás, mert nem elég, hogy a játék önmagában jó legyen, ha nem jut el megfelelő mennyiségű emberhez, hogy elég szavazatot kapjon. A játékosok többsége ráadásul nem éli bele magát a játékokba annyira, hogy a részletekben rejlő minőséget is észrevegye, mint az igazi rajongók, így jóval felszínesebb élmény alapján döntenek.
    A Skyrim ehhez képest igen jó kompromisszum, mert lehet, hogy van nála jobb RPG, de a bestseller játékok közül még így is az egyik leghangulatosabb és legminőségibb alkotás.
    Amúgy ha a Bioware nem cseszi el a Mass Effect végét, jó eséllyel beelőzte volna a Skyrim-et.
  • Shiwo #13
    szerintem szinte minden megvan a Skyrim-ben, ami alapján elmondható, hogy jó kis CRPG.. annó a Diablo II-t az év RPG-jének választották, pedig abban csak nyomokban volt RPG, mint csokiban a mogyoró.. persze a valódi pnp RPG-nek a közelébe sem ér (ahogy egyik se), és lehet vannak benne hiányosságok, meg nem körökre osztott, de tökéletes CRPG tán nem is létezik, mindegyiknek megvannak a maga hiányosságai, minden esetre a Skyrim megérdemli, hogy RPG-nek nevezzék
  • Molnibalage #12
    Köszi. A győzelme akkor viszont tényleg fura.
  • Evoluti0N #11
    A jelenlegi a 7. konzolgeneráció. Ide sorolandó a PS3, a 360 és a Wii.
  • Fbn Lx #10
    miért nem rpg?
    agyhúgykövet kapok, amikor folyton abba botlok, hogy egyesek túlmisztifikálják az rpg jelentéstartalmát. vegyetek elő akkor papírt és ceruzát, aztán rpg-zhettek, neckbeardek.
  • Molnibalage #9
    A Gothic I és a G II a kiegjével minden idők egyik legjobb RPG-je szeritnem, annak ellenére, hogy közel sem hibátlanok. A Gothic 3 végigjátszható volt a kiadás után két hónnappal súlyos bug nélkül, de a CP 1.7x patchtől fogva lett az igazi. Az új MI + easy + AB beállítással a legélvezetesebb. Jött hozzá még két nagyobb mod, de én úgy láttam, hogy egyik sem adott hozzá komoly plusz tartalmat.
  • KopaszIsten #8
    A Gothic sorozatból és a 3. résszel játszottam. Mire "eljutott hozzám" addigra már nagyon jó patchek voltak hozzá, úgyhogy nem volt gondom a játékkal, de fórumon mindenki azt írta, hogy nagyon bugos "szarkupac" az egész. Mint mondtam ebből én semmit nem tapasztaltam, tetszett a játék. A kiegészítője tényleg egy bughalmaz vol, olyannyira, hogy a főszál egy szereplője nem jelent meg sehol, így csak cheat alkalmazásával lehetett vele beszélni és így végigjátszani a játékot.
    A lényeg, hogy a Gothic is egy jó RPG sorozat volt a 3. rész alapján. (Aztán jött a kalamajka a jogok körül, és most "több szálon fut", más neveken, mint anno a civ 3.)

    Hoho: Tudod mi az, hogy kiragadás a szövegkörnyezetből? No comment.
  • Molnibalage #7
    A III. részével találkoztam először, de 16 órányi szenvedés után meguntam az "emberi jelzőtáblákat" és az iszonyatosan kis karakterekkel írt ismétlődő szövegeket. Pedig 2005 táján grafikilag nagyon ott volt, de hanugulatilag a Gothic 2 után nálam labdába nem rúgott a TES III.

    A IV kimaradt, csak azért vettem meg, mert a Nehrimmel akartam játszani. Az V részt egyszer végigtolam és másodjára elkedzve hamar meguntam. Nagyon hosszú idő után a V rész hozta azt a környezetet, amire a Gothic 2 volt képes.