Ötvös Tibor

Tovább csökken a World of WarCraft tábora

A héten az Activision-Blizzard két érdekességet is bejelentett.

Az első, hogy a méltán népszerű és még a mai napig a legtöbb rajongóval rendelkező World of WarCraft előfizetői táborának csökkenése nem állt meg. Májusra 8.3 millióra volt tehető a rendszeres játékosok száma, mára azonban ez már csak 7.7 millió. Vagyis két hónap alatt 600 ezer játékos fordult el az MMORPG-től.

A másik hír, hogy a kiadó úgy döntött, kivásárolja magát a Vivendi berkeiből. Mivel az Activision és a Blizzard birtokában igen sok sikercím szerepel (Call of Duty, StarCraft, World of WarCraft stb.), így igazából csak nekik volt kerek 8 milliárd dollárjuk megszerezni bizonyos mértékben a függetlenségüket.

Az üzlet szerint a Vivendi az eddigi 60 százalékos részesedését 12 százalékra csökkenti, vagyis igazából kisebbségi tulajdonos lesz, minimális beleszólással a kiadó üzleti ügyeibe.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • asgh #3
    Vagy mert a Vivendi csak egy adott mennyiséget volt hajlandó eladni.
  • Piszkos Fred #2
    Nyilvánvalóan azért, mert minimalizálni szerették volna a részvényes beleszólását a cégpolitikába.
  • KopaszIsten #1
    Nem igazán értek hozzá ezért kérdezem, hogy ha CSAK a többségi tulajdont akarták megszerezni, akkor miért nem volt elég a részvények 51%át megszerezni? 50% alatt is vannak különböző jogok a százaléktól függően?