Ötvös Tibor

George Lucas kiakasztotta a Dreamfall Chapters készítőit

George Lucas elég érdekes kijelentést tett, mikor arról beszélt, hogy a játékvilág még mindig vár egy olyan érzelmi sikertörténetre, mint a Titanic volt a mozikban.

"A játékokban a történetmesélés igen ki van aknázva" - árulta el Ragnar Tornquist, a Dreamfall Chapters rendezője. "Vegyük a Journey esetét, ami az egyik legjobb játék amivel életemben játszottam. Képekkel és hangokkal mesélnek el egy olyan hihetetlen történetet, amit csak tévéműsorokban lehet látni."

"És ekkor jutott eszembe George Lucas és Steven Spielberg beszélgetése a játékokról. Lucas elmondása szerint 'amint a kezünkbe vesszük a kontrollert a szívünk kikapcsol és sport lesz az egész'. Ez eléggé feldühített, mivel épp most játszom a The Last of Us-szal... nem lövök le semmit, de már az elején komoly érzelmi kapcsolat jött létre. A kontrollert a kezünkbe vesszük és a szívünk nem kapcsol ki."

És Lucas ama mondatával sem ért egyet, melyben a Star Wars megálmodója szerint a játékvilágnak is kell egy valódi szerelmi történet. Tegyük hozzá, hogy a rajongók többsége sem.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Szefmester #5
    Nah pont rád gondoltak amikor azt mondták hogy úgy játszol mint egy gép. Ha nem is élvezed a játékot akkor mi a fenének játszol egyáltalán?

    Az eroge-kat meg ne mond romantikusnak mert megyek a rendőrségre és feljelentelek nemi erőszakért, a rendőrök meg majd keresnek valakit aki be is vállalja hogy őt valóban megerőszakoltad. :)

    Romantika=pornó... szép világ... ha meg kimennék az utcára egy machetevel mészárolni akkor meg én lennék a beteg elme... szégyen bazdmeg .. SZÉGYEN!!

    Van helye a romantikának is a játékban, csak sajnos ezidáig a szex volt a romantika célja. Talán ha a főszereplő a kiszemelt mellékszereplőt meghódíthatja finoman szexjelenet nélkül, és a főgenya a kiválasztottad ejti túszul/öli meg akkor még erősebb lesz az érzelmi reakció.
  • Qlimax #4
    Akinek romantika kell a játékvilágba az játszon ilyen japán pornójátékkal, vagy mivel. Egyáltalán nincs szükség rá a játékvilágban... A gamerek nagy része az elől menekül a játékba kicsit kikapcsolódni.
    Érzelmi kötődésnek már van helye, lásd Last of Us és Walking Dead. Ez a téma újabban nagyon bejön a népnek és nem is baj.
  • Zero 7th #3
    Ilyen szintű általánosító kijelentések ennyire sokszínű és egyáltalán nem egységes csoportra vonatkozóan MINDIG orbitális faszságok lesznek.
  • Szefmester #2
    Lucasnak annyit reagáltam volna, hogy amint megjelenik Jar Jar kép a SW mint olyna megszűnt pozitívan hatni rám érzelmileg.

    Amúgy ezek ketten olyan szinten nem a jó játékokat nézték hanem a tucatjátékokat hogy az már borzalmas.
  • endrev #1
    Tekintve, hogy akinek kellene a romantika egy játékba, az nem játszik, aki meg játszik, annak meg nem kell (és ez tükör róluk), a kiakadás jogos, és mégsem.

    Mindenesetre Lucas nem vette figyelembe, hogy a játékvilág piaca nagyrészt nem olyan emberekből tevődik össze, akik romantikus történetekre vágynak. Sajnos.