Ötvös Tibor

A Gears of War 3 hatására ölte meg barátját egy gyerek

Mióta léteznek játékok tart a káros-nem káros vita a hatóságok és a fejlesztők között.

Ma pedig egy újabb sajnálatos eset történt, ezúttal Skóciában. Egy 14 éves fiú a vád szerint elvágta 13 éves barátjának a torkát, akit egyébként egy online Gears of War 3 játék kapcsán ismert meg. "A jelentést készítő tiszt véleménye szerint az erőszakos játék okozhatta ezt az egész szörnyűséget" - áll a Daily Mail mai tudósításában.

"Ezek a játékok 18 éven felülieken szólnak és nem szabadna elérhetővé válni fiatalok számára - de az online játékvilág kívülesik a szülők tudásán és ismeretén. Újra át kell gondolnunk az egész dolgot és megnézni, mit tehetünk a megelőzésért" - foglalta össze Brian Docherty, a Skót Rendőrség vezetője.

A Microsoft azóta reagált a történésre és a vádakra is. A közleményük szerint a Live rendszerében elég komoly tiltási lehetőségek vannak, így ha a szülők nem akarják, hogy a gyermekük ilyennel játsszon, megoldhatják. Azóta pedig az is kiderült, hogy a két fiú nagyon komolyan vitatkoztak különböző játékokról, így valószínűleg a tragédia a véleménykülönbség miatt következett be.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sir Cryalot #13


    Bunkó vagy Paddy!
  • Sir Cryalot #12
    hülye érv,

    a Tom és Jerry alkalomadtán huszonperc felhőtlen szórakozást jelent, tanító jellegű alakoskodás van benne,

    a dudebro játékok meg stresszhormonfüggőknek készülő, kőkemény függőséget okozni képes, képernyőelé-szegezések,

    és akik ezt igénylik, (a tartósan magas stresszhormonszintet) azok nem kerülik az ilyen helyzeteket hanem keresik, főleg ha az egyén egy lelki morbiditásoktól tovább terhelt eleve magatartás-zavaros , akinél eleve magas stress-level van.

    Szerencsére már hanyatlik a microsoft szerencsecsillaga, remélem meg sem áll a földbefúródásig, üdv a post-pc korszakban!
  • Paddy #11
    Ilyenkor véletlenül sem a szülő a hibás.:P Szívesen megkérdezném tőlük, hogy még is mivel töltötték az időt ahelyett, hogy elmagyarázzák a gyereknek a valóság és a képzelet közötti különbséget. Szülői nevelés = Epic Fail achivement earned.
  • Prof William #10
    "Egy 14 éves fiú a vád szerint elvágta 13 éves barátjának a torkát, akit egyébként egy online Gears of War 3 játék kapcsán ismert meg."

    Tehát megölte egy ismerősét akivel egy játék kapcsán ismerkedett meg. Konklúzió. A játék a hibás.

    Szerintem ha egy klubban ismerte volna meg annak is gyilkosság lesz a vége.
  • broman191 #9
    Amikorra már lassan azt hittem hogy vége az erőszakos videojáték baromságok korszaknak, egy újabb gyöngyszem..."kérem kapcsójja' ki". :D
  • Zombee #8
    Azt a szülőt is megkéselném, aki nem tud kordában tartani egy 14 éves gyereket, pláne digitálisan.
  • Narxis #7
    Egyeseknél itt komoly szövegértési problémák vannak, szó nem volt itt BEtiltásról. MS is korlátozásról beszél, valószínűleg az a 14 éves gyerek annyit kockult, hogy az agyára ment. A szülőnek ezt észre kellett volna venni és KORLÁTOZNI még időben.
  • gasi #6
    Be van: Knife law
  • Eriongtk #5
    Apámék idejében nem videójátékok voltak, hanem Tom és Jerry - már akinek volt TVje. Azok a karakterek felrobbantották, megnyúzták, szétlőtték, megfojtották, nyakát tekerték, célszerszámokkal püfölték, felgyújtották.. gyakorlatilag nem tudok olyat mondani, amit NEM csináltak megy egymással. Szüleink mégsem lettek idegbeteg pszichopaták, tömeggyilkosok.
    Akiben meg van a hajlam, annak teljesen mind1, hogy mivel játszik, vagy nem játszik - ha elpattan a húr, akkor is ölni fog, mind1 milyen apropóból.

    #1: Követeljük h minden szín monnyonle! - komolyra fordítva a szót: teljesen igazad van.
  • Evoluti0N #4
    "...az online játékvilág kívül esik a szülők tudásán és ismeretén..."

    Bám! Ez a legnagyobb gond. A szülőknek fogalma sincs, hogy mit csinál a gyerek, mivel játszik. Persze nem ők a hibásak, akik szarnak rá és nem veszik észre a pszichopata viselkedés első jeleit, hanem a gonosz játékok és fejlesztők, akik megrontják az ártatlan fiatalokat. Vicces, hogy minden korszakban találnak valamit, amit hibáztatni lehet, ahelyett, hogy a valódi okokat keresnék. Persze, így a legegyszerűbb.