MTI

A hagyományos játékokat jobban szeretik a brit gyerekek

A brit gyerekek közül többen szeretnek "kovbojosdit", "indiánosdit" vagy más hagyományos szerepjátékot játszani, mint számítógéppel szórakozni - derült ki egy új tanulmányból.

A következtetéshez a YouGov cég felmérése szolgált adatokkal, munkatársai másfélezer 5-11 év közötti gyereket és kétezer felnőttet kérdeztek meg. A legnépszerűbbnek a képzelőerőn alapuló szerepjátékok - köztük a "kovbojosdi" és az "indiánosdi" - bizonyultak, a gyerekek 22 százaléka tette ezeket az első helyre. Második lett a számítógépes szórakozás 15 százalékkal. A harmadik helyen a biciklizés végzett - százalékkal nem szolgált a The Daily Telegraph című brit lap -, utána pedig az ugrókötelezés, a sátorépítés, a bújócska a sorrend. A felmérés alapján a mai gyerekek kevesebbet játszanak, mint szüleik, akik hetente legalább húsz órán át hancúroztak.

A tévé és a számítógép ugyan erős csábító, ám a gyerekek kétharmada azt mondta, hogy szeret a szabadban játszani, akár esőben is. A szülőknek feltett kérdések gyermekkorukra vonatkoztak. A válaszok alapján ők is a szerepjátékokat kedvelték a legjobban, második helyen azonban a bicikli következett, mivel nemigen volt részük számítógépben az 1960-90 közötti időszakban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Csacsis #4
    WTB ugyan ezt a felmérést japánban is! :D
  • Ender Wiggin #3
    ez azt jelenti, hogy van remény, hiába sulykolja a média, hogy már a bilira is tabletet kell szerelni.
  • hzolika #2
    "ám a gyerekek kétharmada azt mondta, hogy szeret a szabadban játszani, akár esőben is"

    Én itt lakom kint és elképesztő látni, ahogy az angol gyerekek kint futkároznak az esőben, szélben, olykor pólóban és rövidnadrágban, amikor alig van több 10 foknál akár. Nem normálisak ezek :)
  • gombabácsi #1
    számítógépet kell szerelni a biciklire!!!