Ötvös Tibor

Veszteségessé tehet egy játékot a demója?

Elég érdekes és bizonyos szempontból teljesen igaz előadást tartott a DiCE Summit 2013 konferencián Jesse Schell, a Schell Games vezetője.

Az úriember elárulta, hogy miközben milliókat költenek egy játék fejleksztésére, addig az esetleges demó megjelenése a felére is csökkentheti az eladásokat. Ebből azt a következtetést vonta le, hogy nem érdemes a kiadóknak a demókkal foglalkozni, mivel így mindenkinek meg kell vásárolnia a játékot, ha kíváncsi rá.

Saját kimutatása szerint azok a játékok, melyek a többi marketing eszközzel operáltak (azaz trailereket és képeket jelentettek meg róluk) és nem kaptak játszható demót, sokkal jobban teljesítettek a kasszáknál mint a játszható társaik.

Sajét véleményünk szerint ez igaz, ám így elképzelhető, hogy zsákbamacskát vásárol a játékos (lásd Aliens: Colonial Marines) és átverve érzi magát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zalkad #6
    Free to play, ennyi. Szerintem ez a jövő... vagyis már a jelen inkább.
    Dobozos játékot nem nagyon szoktam venni, de van pár free to play, amire költöttem már pár hét játék után, mert láttam, hogy hosszabb távú szórakozást fog nyújtani.
    (WoT, HnG)

  • Jacek #5
    De ez így van minőségi cuccot kell gyártani és nincs baj.. ha moslék amit csinálsz bukta.. de mért is kellene sikeresnek lenni valaminek ami ócska szar?

    Mert ennyi erővel ha elmész TV-t venni ne lehessen bekapcsolni mert esetleg szar a képminőség, el megyek autót venni ne hogy már bele akarjak ülni... kibaszott vicces idióták....
    Az ilyen kibaszott idióta zsenik miatt tartunk ott hogy garmadával készülnek a játékok és egy raklap fos a 98%-uk.....
    És ahogy írtak lentebb WAREZ!!! szopjanak lovat nincs demo?? akkor leszedem warezban megnézem röhögök egyet és uninstall!!
  • Szefmester #4
    Nem baj, majd akkor a többség lewarezolja, és mivel a mostani játékoknak nincs szinte semmi újrajátszhatósági faktoruk, de legalább rövidek. Az emberek letöltik, végigjátszák, és nyugtázzák a gondolatot, miszerint egy forintot nem ért volna.
    Így ismét előkerül a játékosok mantrája: Jó játékot, tartalmas játékot, újrajátszható játékot!
  • gergely1991 #3
    Szánalmas...Így nem is vennék játékot.
  • miszterjoe #2
    A zsákbamacskás dologgal egyetértek. Csak a profitról szól minden. Ennyi. Ha kiadnak egy demót, akkor legalább lehet látni, hogy csak hype az egész, és nem éri meg megvenni. Jesse Schell mondjon le.
  • ffxi #1
    Ezeknek de sok idejük van....