Ötvös Tibor

Készül az új Flashback?

A jelek szerint újabb kultikus alkotás tér vissza a monitorjainkra.

A Delphine Software 1992-ben megjelent klasszikusa, a Flashback a jelek szerint visszatér a monitorjainkra. Az egyik francia oldalon ugyanis megjelent egy kép, mely állítólag a remek program feldolgozásából származik. A hírek szerint a Vector Cell stúdió, melyet a Flashback megalkotója, Paul Cuisset alapított 300 ezer eurót kapott a francia CNC-től egy bizonyos Flashback Origins elkészítésére.



Amennyiben a dolog igaz, akkor ez eddig 2013 legjobb híre. A Flashback remek játékmenettel, pazar sztorival és igen kemény kihívásokkal rendelkezett és megérdemelten érte el a kultikus státuszt. Később kapott egy folytatást is Conrad kalandja, mely a Fade to Black nevet viselte.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • narumon #7
    Nem teljesen értem. Ha az eredetivel tudtál játszani akkor most mi lesz más? Megváltotatják az irányítást? Szerintem csak grafikailag turbózzák fel.
  • Seth #6
    Egy metroidvania típusú,SHadow Complex-es irányítású cuccal simán lehet jó játék belőle.
  • Zero 7th #5
    Nem vagyok benne biztos, hogy tetszik, kezdve azzal a lézercsíkkal, meg az egérrel(?) irányítós célzással... Az Abuse jut róla eszembe, ott meg nem kettőt kellet lőni képernyőnként... Plusz ezzel elveszik a játék egyik legnagyobb kihívása, a platformok közti mozgás harc közben. Ami az eredetiben egy időzítős "felmászok, megfordulok, guggolok, tűz", az itt "felnézek, lepuffantom".
    Lehet, hogy az eredeti játékmenet ma már nehézkes lenne, de anélkül meg nem Flashback.
  • Cumshot #4
    '90-es evek elejen/kozepen mindig ezt nyomtam szamtech oran + Prehistorik 2-t :)
  • Ender Wiggin #3
    úgy tűnik, hogy azért, mert remake lesz. csak mondom, van fent egy full HD felbontású verzió is a neten erről a képről.
  • Zero 7th #2
    Ha Origins, tehát valami előzmény sztori, akkor miért néz ki úgy, mint egy remake az első pályáról?
  • muerte2 #1
    A Flashback el nagyon sokat jatszottam Amiga-n, nem bannam, ha lenne egy uj resz ami hasonloan stilusos lenne, mint a nagyöreg volt anno.