Ötvös Tibor

Gabe Nevell kiábrándult a hollywoodi stúdiókból

Hollywood rendszeresen dolgozza fel a sikeresebb és ismertebb játékokat, melyek minőségéről azért eléggé megoszlanak a vélemények.

Sokaknak bizonyára most Uwe Boll neve ugrik be, aki olyan förmedvényeket tett le az asztalra, mint a Bloodrayne, a Dungeon Siege vagy a Far Cry. A jobban sikerültek is azonban csak filmes szemmel lettek elfogadhatók, magához a játékhoz nem sok közük volt. Ilyen volt a Prince of Persia vagy a Hitman.

Jelen pillanatban is rengeteg olyan film készül, mely valamely játék alapján forog (lásd Halo vagy az Assassin's Creed), de a legtöbb játékosban már évek óta ott lebeg a kérdés: a Half-Life miért maradt ki eddig a szórásból? Nos, Gabe Nevell ma megjelent nyilatkozata szerint voltak tervek a filmre, de végül jobb, hogy ezekből semmi nem lett.



"Voltak komolyan olyan emberek, akik odaállítottak hozzánk egy ajánlattal" - kezdte Nevell. "Az illető elkezdte, hogy 'Oké, itt a Half-Life 1 és vannak benne lovak és lovasság és high-tech karbon páncél van a lovakon.' Mi meg erre kiakadtunk teljesen. 'Mi a f...ról beszélsz, ember? Láttad egyáltalán a játékot? Játszottál vele egy percet is?'"

Ennek hatására a csapat a Left 4 Dead kapcsán már nem is hallgatott meg minden véleményt illetve elképzelést. Azért érdekes lett volna egy ilyen Half-Life film, bár a rajongókat valószínű nagyon elkeserítette volna a Valve lépése, ha jóvá hagy egy lovagkori (Sir??) Gordon Freeman dolgot.

Remélhetőleg azért a többi fejlesztő jobban meggondolta, hogy kinek és milyen feltételekkel értesíti sikercímű jogait.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sah02 #22
    http://www.youtube.com/watch?v=ckSoTTjdpvs
    http://www.youtube.com/watch?v=9ixFf4ljuCg

    Lehet Spielberg bácsi tudna valamit kezdeni az ötlettel... :D
  • Ender Wiggin #21
    az összes elbaltázott játék-adaptáció már elegendő tanulsággal szolgálhatott volna. a filmeket sajnos nem elsősorban a játékrajongó 5 milliónak készítik, hanem a játékról semmit sem tudó 50 milliónak. a producerek és az írók sosem játszottak az adott termékkel, csak megnézték a borítót. a szerepkőket sem a karakterhez választják, hanem az aktuálisan trendi színészek közül kerülnek ki (jó példa az assassins creed - fassbender?). és ha egy játéknak netán van története, akkor is biztosra vehető, hogy valami agyhalott fost írnak belőle.

    a HL nem működhet filmben, mert az alapvető, a játék esszenciáját jelentő körülmény, hogy a hős szemszögéből látunk mindent, aki ráadásul nem beszél, nem vihető át a vászonra. arról nem is beszélve, hogy a mikor beszélő hősökért rajonganak a játékosok, akkor a karakter nagy része a szinkronszínész hangja is (nem véletlen, pl. hogy a ironside megtartásáért aláírásgyűjtés zajlik). így aztán a castingolással ki is dogták a megszeretett szereplőt, ami már eleve kaszát jelent egy rajongónál. a méterötvenes kappanhangú marky mark és az emberformájú, james mccaffrey hangján megszólaló max payne-re tessék gondolni...

    konklúzió? ha már filmet akarnak, akkor csak animálva volna szabad, megtartva a szereplők hangják és fizimiskáját, a sztorit pedig a játék íróitól kellene megrendelni. persze akkor lehet, hogy lenne 5 millió boldog néző, az 50 millió pedig azt kérdezné a mellette ülő pattikukin kérőzdő okostelefonos idiótától, hogy "mi a szar ez???"
  • narumon #20
    No azért nagyon haragszom. Egy jó kis Bolygó neve: Halál stílusú filmet lehetett volna belőle csinálni, erre kaptunk egy nézhetetlen unalmas mesét, full B kategóriában. Kurvanagy csalódás volt az egész :(
  • Ender Wiggin #19
    tibi! ez a hír áprilisban jelent meg először, vazze. késtél vagy 9 hónapot. mint egy jóféle havi vérzés.
    és soha, senki nem mondta, hogy "sir" vagy lovagkor.

    http://kotaku.com/5903498/valves-gabe-newell-prefers-fans-to-make-half+life-movies-not-hollywood

    "This writer was trying to convince us that it'd be cool to have this new modern cavalry with these Kevlar-armoured horses charging across this field. It had absolutely nothing to do with what made Half-Life and interesting entertainment experience for our customers. It was just bizarre."

    A pár napos podcastban pedgi ezt mondta:

    "There really were people who came to us with proposals of: ‘Okay, it's Half-Life 1, and there are horses, and it's a cavalry charge, and it's high-tech carbon armor on the horses,' and we were like, ‘What the f*** are you talking about? Have you even played this?'"

    látsz valahol lovagkort? és azt, hogy modern illetve high-tech?
  • Jani21 #18
    Gabe Newell W-vel.
  • xNecroBladex #17
    Végülis a Doom-ból is csak egy trágya lett film téren...
  • COOLancs #16
    Karbon a lovakon? Kurva jó lett volna

    Nembaj ha annyi köze lett volna a filmnek a játékhoz mint a Final Fantasynak, csak legyen benne akció, vér, nagy dudák és tuti a siker.

  • cateran #15
    Hehh ironikus, de megint maximalisan egyetertek (mar ami a ME animet illeti) Nagy altalanossagban szeretem az animekat (bar nem a szivem csucske az a stilus, amiben a ME keszult) de ez maga a rettenet...sajnos minden szempontbol:(























    <a href=http://download.cnet.com/Free-Youtube-Downloader-Pro/3000-2071_4-75329731.html >youtube downloader</a>
  • narumon #14
    Az az igazság, hogy egy játékból valamennyire jól sikerült filmet csak egyet láttam eddig az is full B kategóriás de legalább nézhető és vállalható. Halo4: Forward unto Dawn. A többit max végig szenvedtem vagy még az sem. A legutóbbi ilyen nagy csalódás a Mass Effect rajzfilm amit képtelen voltam végignézni. Egyszerűen borzasztó rossz lett.
  • Inquisitor #13
    Azért , hála Istennek, volt nem egy amatőr kis film Half Life és Portal ügyben is. Egyik másik még egy profinak is javára vált volna. De más dolog megnézni egy 5-10 perces szösszenetet és más egy egész estés filmet. Nagyon jól meg kéne csinálni, hogy ne csak a szűk sci-fi és Half Life kedvelő réteg nézze meg, hanem sokan mások is.