Ötvös Tibor

A Sony leáll a PS2 terjesztésével

2000. március 4-én startolt el Japánban a PlayStation 2, melyből 150 millió darabot adtak el világszerte.

Ráadásul még ma, közel 13 évvel a premier után is kapható a boltokban a gép. Ám január 1-től ennek vége. A Sony hivatalos közleményben jelentette be, hogy a következő év első napjától fogva már nem küldenek új készleteket a gépből Japánba. Ezt valószínű a többi ország is követi majd.

A Sony PlayStation 2 gépe a legtöbb eladással bíró konzol a játéktörténelemben és felsorolni is lehetetlen, hogy pontosan mennyi, mára már klasszikus játék debütált ezen a platformon. A teljesítményét a PS3 szinte biztosan nem fogja megismételni. Mindenesetre a PS2 leállítása újra felveti a lehetőséget, hogy jövőre jön az új generáció.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #10
    Nekem 2005 óta kocka DSem van.
  • Szefmester #9
    öhm.. A ds hány verzióban is kapható? És a ps2 hány verzióban is kapható? Lássuk csak.
    Ps2, Ps2 Slim..
    NDS,NDSLite, NDSi, NDSXL

    És az NDS verziók nem csak annyiban különböztek hogy kisebb lett a gép mert kívül lett a táp... Úgy kéne inkább elképzelni mintha minden ps2 verzió mellé adnának egy új tévét is. Így már érthetőbb hogy többen vették meg, még azok is lecserélték akiknek már volt. Szóval ők is új vásárlók lettek. Míg arról hogy a régi ps2ről valaki azért váltott volna mert kicsit kisebb lett nem hallottam. Csak akkor cserélték le a közelemben a gépeiket mert az pl tönkrement, vagy vettek egy második gépet chippezve. NDS-t pedig az egyetlen NDS tulaj haver már azért lecserélte mert nagyobb lett a kijelzője.. majd azért mert 3D lett. (tudom az már külön van számolva)

  • jézusom #8
    Az igaz, hogy pár éve már felújított ps2ket is árultak újként? Van ilyen urban legend hogy megvették a zsír új konzolt és kajak ki volt csippelve :D
  • zola2000 #7
    Most igen, de a ps2 gyártása leáll, a régi DS meg még mindíg szépen fogy, ugyanazért, amiért a ps2 is fogyott: olcsó, és sok jó játék van rá.

    Egyébként lehet hogy tényleg nem egy kategória, például egy ace attorney játék tipikus példája, hogy hatalmas élmény kézikonzolon, de valamiért nem kezdenék neki TVn, míg pl egy olyan játéknak mint a shadow of the colossus vagy grand turismo meg olyan, hogy ha lenne kézikonzolra is meg nagygépre is, akkor egyértelmű melyiken látok neki.
  • narumon #6
    Mondjuk a DS és a PS2 között van párszázezer darab ami még símán hibahatár, tehát én egyikre sem merném kijelenteni biztosra. Nagyon egy szinten fogyott mindkettő.
  • Zombee #5
    Igen, így van, szokás szerint hiba van a cikkben.
  • zola2000 #4
    Tehát: az egyszerűen téves, hogy a "Sony PlayStation 2 gépe a legtöbb eladással bíró konzol a játéktörténelemben"

    Az lenne igaz, hogy "a Sony PlayStation 2 gépe a legtöbb eladással bíró ASZTALI konzol a játéktörténelemben"

    Egyébként ps2ről nagyon bejött az ICO-Shadow of the colossus, a Dragon Quest 8, a grandia 3, a sakura wars: so long my love, a final fantasy 10, a Suikoden sorozat, a katamari damacy, az Okami, Yakuza 1-2. Mások a God Of War 1-2t, Metal Gear Solid2-3mat, Grand Turismo 3-4et, Dynasty Warriors 1-5öt Tekken 4-5öt, Blacket szokták említeni elsősorban ps2re.
  • Zombee #3
    A cikk szerint a "Sony PlayStation 2 gépe a legtöbb eladással bíró konzol a játéktörténelemben".
  • Loverman #2
    de az csak kézikonzol. a legtöbbet eladott "nagy" asztali konzol a ps2
  • zola2000 #1
    "A Sony PlayStation 2 gépe a legtöbb eladással bíró konzol a játéktörténelemben"

    hát az első kettőben benne van, de a DS kb már beelőzte: http://www.vgchartz.com/analysis/platform_totals/