Ötvös Tibor

Már készül a Planescape Torment 2

Folyamatosan hallani pletykákat arról, hogy az egyik legjobb RPG, a Planescape Torment is folytatást kap.

Ma pedig egy újabb hír jelent meg a neten, mely szerint az Obsidian Entertainment már készíti a második epizódot. A dolog az egyik dizájner, Colin McComb blogján jelent meg, aki az írásában elismeri, hogy már zajlanak az előkészületek, ám a cím még mindig az inXile birtokában van és továbbra sem sikerült megszerezni.A dolgot természetesen hivatalosan nem erősítették meg, ugyanakkor nem is cáfolta senki.

A játék főhőse a Névtelen volt, aki a boncasztalon tér magához és mivel meghalt ezért halhatatlanná vált, de ugyanakkor elfelejtett mindent, ami eddig történt vele. A Planescape Tormentben jóval kevesebbet kellett harcolnunk, mint az akkori RPG-kben, de helyette sokkal több dialógust és morális döntést kellett meghoznunk. A második rész elméletileg nem kapcsolódik majd szorosan az elődhöz és érdeklődve várjuk, mi lesz az eredmény. Ha lesz egyáltalán.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • PetruZ #3
    Szerintem a WotC belemenne a licencelésbe, számukra a Planescape már csak egy cím, nem kezdenek vele semmit az AD&D 2e óta. Pl. ezért engedélyezték formálisan a 3e konverziót, amíg az hobbikeretek között maradt. A D&D 3e és a későbbi kiadások multiverzum világképe már nem a Planescape, így nincs rá égető szükségük. Persze, egy potenciális PST2 esetleg felpiszkálhatja a mohóságukat, hogy megkérjék az árát, de igazán az alaprendszeren múlik, mert lehet, hogy azt is csomagban adnák. Márpedig ha a PST2 az 4e-alapú lesz, az ismét fel fogja szítani a kapcsolatos flamewar-t. :)
  • blessyou #2
    Csak az a gond, hogy a Planescape jogai a Wizards of the Coast-nál vannak, az meg valószínűleg nem fog belemenni. Szerintem egy "hozzá kísértetiesen hasonlító, ám mégis különböző" folytatásról lehet szó, amennyiben valamennyire igazak a pletykák.
  • galocza #1
    az inxile és az obsidian csak meg tudnak egyezni.
    bár fargo lehet, hogy úgy gondolja, hogy ő csinál majd pst2-t. s lehet, hogy úgy se járunk rosszabbul...