Ötvös Tibor

Cities in Motion 2


Valamilyen titokzatos oknál fogva a játékosok élvezetüket lelik abban, ha különböző közlekedési eszközöket vezethetnek vagy az ezeket üzemeltető cégeket vezethetik.

Számukra okozhat majd örömet a 2011-ben megjelent Cities in Motion folytatása, mely elméletileg még az idén megjelenik. A Cities in Motion 2 a finn Colossal Order munkája lesz és elég sok dolgon újítanak majd. Az alapok természetesen maradnak a megszokottak, azaz építjük az utakat, megadjuk a járművek útvonalait és hasonló dolgok.


Ám a dolgok most már sokkal összetettebbek is egyben, hiszen a diszpécser feladatkörét is mi töltjük be. Így viszont folyamatosan figyelnünk kell a már meglévő útvonalakra is, hogy nem történt-e például baleset, hiszen ilyenkor azonnal útvonalat kell változtatnunk.

Az sem mindegy, hogy például egy földalattit végig a föld alatt viszünk vagy néha felhozzuk a felszínre is. Az átszállók, a gócpontok és a forgalmasabb helyeken az alternatív közlekedési lehetőségek megadása is a mi feladatunk lesz. Újdonság, hogy ezúttal már változnak a napszakok is, így már arra is figyelnünk kell, hogy mikor mennyien utaznak. Értelmet nyer a csúcsidőszak és az éjszakai járat fogalma is.

Természetesen lesz multis játékra is lehetőség. A Cities in Motion 2 minden "BKV-vezér" tanonc álmát váltja majd valóra mikor az idén megjelenik - csak PC-re.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • GKL #9
  Mikor jelenik meg a játék?
 • Ayma #8
  Tuti megér majd egy misét az előző alapján:D
  Mousee: Sins of the Solar Empire-t próbáltad? Nekem az is bejött mint űrstratégia.
  Amúgy "agyatlan" lövöldőzősből ahol a mérgemet le tudom vezetni, ami szakdoga írás közben felhalmozódik az a World of Tanks:D
 • pitbulllll #7
  Jóféle lesz bizony :)

  mousee

  IG-k nem jöttek be. Az űr szimulátorok nemigazán kötnek le.
 • Vorpal #6
  http://www.youtube.com/watch?v=89v8F7SpB1A
 • mousee #5
  Rollercoaster örök, pont a napokban kezdtem azt is újra, általános sulis koromban horribilis mennyíségű órát öltem bele :) Na meg imperium galactica 2 se volt egy utolsó, abba is benne van a fél gyermekkorom :P Zoo-val is el lehetett marhulni egy darabig, simcity-k valamiért nem fogtak meg, de sokan dícsérik, lehet hogy majd nekifutok ha lesz egy "kis" szabadidőm :)

  A mai játékokkal az a baj, mint a mai zenékkel. Ahelyett hogy játékokat csinálnának, vagy zenét alkotnának, helyette gyártják őket. Játékipar, zeneipar. Egy ideig legyen jó, lehessen hallgatni/játszani egy ideig, aztán jöhet a következő. Tömeggyártás van :(

  Vicc kategória, hogy itt figyel nálam itthon egy atom erős PC, SSD, 2 gigás vidkari, 4 magos proci, 12 giga ram, és a fenti játékokkal játszom (ha játszom), mert egyszerűen undorodom a tömegszaroktól. Manapság a legjobb játékokat az áruházak 999HUF-os játékai között lehet megtalálni...
 • pitbulllll #4
  Ismerem és sokat játszottam vele, és ha jól emlékszem 2 vagy 3 részes. Valamelyik része PC Guru teljes game is volt :) Transport tycoon alap, de pl Railroad tycoon, Rollercoaster, Zoo, CitizenXL, SimCity 2-3000 és még sorolhatnám azt a sok-sok igényes stratégia játékot amivel rengeteg időt elbíbelődtem. Csak sajnos "valamilyen titokzatos oknál fogva" nincs igény gondolkozni valamint a legtöbb tininorris csak csilivili, agyonscriptelt, agyonhypolt, 8 órás gameplayel bíro, tucathenteldére gerjed. Ez van
 • mousee #3
  Várós játék...

  Kíváncsi vagyok, hogy sikerül-e megtörnie nálam az OpenTTD uralmát :) Arról egyszerűen nem tudok lekattani, még anno elkezdtem 486oson a sima transport tycoon-t, utána jött a deluxe, majd az openttd.

  Aki még szereti a stratégiát (a nehéz, és jó stratégiát), annak még tudom ajánlani a KaM Remake-et, mostanság ez vesz el tőlem nagyon sok szabadidőt :)
 • kozik #2
  Csináld elegánsan:
  Valamilyen titokzatos oknál fogva a játékosok élvezetüket lelik abban, ha különböző harci eszközök használatával a többi játékost ölhetik.
  :-)
  Felteszem, ennek az sg-s szokásnak, hogy a t. írók jól megmondják a véleményüket, főleg, ha negatív, egyszerűen kommentgenerálási szerepe van.
  Mit ad az ég, bejön, még csak ehhez a feléhez szóltunk hozzá. :-)
 • pitbulllll #1
  "Titokzatos oknál fogva" ?! Nem mindenki leli örömét az agyatlan tucat lövöldében.