Ötvös Tibor

Feltörték a Battle.net szervereket

A Blizzard ma reggel tudatta a játékosaival, hogy ismét feltörték a Battle.net szervereket.

Ezúttal azonban az ázsiai gépeket nem piszkálták, csak az európai és amerikai szerverek estek áldozatul a támadásnak. A behatolók ezúttal is Battle.net felhasználó neveket és jelszavakat valamint e-mail címeket szereztek meg. Épp ezért a Blizzard arra kér mindenkit, hogy változtassa meg a jelszavait.



Ugyanakkor a csapat megnyugtatott mindenkit, hogy összességében olyan infókat szedtek össze a hackerek, melyek még nem bizonyulnak elégnek a komolyabb károkozáshoz. A hitelkártya adatok és egyéb pénzügyi tranzakciókhoz szükséges infókhoz ugyanis nem fértek hozzá, de ettől függetlenül mindenkinek érdemes jelszót váltani.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Stranger666 #6
    Te valószínűleg a világ egyik legnagyobb idiótája vagy.
    És megint egy Blizzard cikknél. Undorítóan szánalmas vagy. Egy hülye óvodás.
  • thrawnguru #5
    És azt mikor álmodtad, hogy létezik feltörhetetlen rendszer? Hacsak nem kezdenek el a cégek Isteneket foglalkoztatni egy ilyen rendszer kiépítésére, ez így is fog maradni. Józan paraszti ésszel átgondolva, amit ember csinál, az nem lehet tökéletes, vagyis egy ember előbb-utóbb feltöri.

    (Még mielőtt bárki is belekötne: nem vagyok vallásos, csak a szemléltetés végett írtam ezt így le..)

    Szóval csak mert épp most a Battle.net-et törték fel, még nem jelenti azt, hogy az húdeszar, és a jövőhéten nem a Uplay, vagy a Steam, vagy akármelyik másik ne következhetne. Ráadásul hitelkártya adatokat nem is sikerült lopniuk a hekkereknek. Ha meg egy egyszerű jelszó módosítással meg van oldva, akkor meg mi a baj? Mintha más rendszereknél nem lenne ilyen....
  • FoodLFG #4
    Hát igen, szóval az van, hogy ha valaki ilyen online szervereket üzemeltet és még személyes adatokat is tárol, akkor bizony egy olyan rendszert kell építenie, ami folyamatosan működik, stabil és biztonságos főleg akkor ha egyébként a rendszer nélkül a játékok nem is játszhatóak.

    Ebbe a blizzard bizony már többször belebukott. Ami azért kibaszott nagy égés, mert ők amikor eladják a játékaikat, úgy adják el azokat, hogy lényegében megígérik a felhasználóknak, hogy a játék működéséhez szükséges szolgáltatások a blizzard részéről rendesen működni fognak. És a játékosok ezért is fizetnek, amikor megvásárolják a játékot.

    A blizz természetesen azt gondolja, hogy az ilyen hibák még bevállalhatóak, tehát ők ezen ezek után sem fognak változtatni. Tehát egyértelmű, hogy a vásárlóknak kell lépni és nem venni több blizz játékot.


    Majd valamikor érkezik az új starCraft2 kiegészítő, és akkor majd megláthatjuk, hogy hány idióta marad még a blizz környezetében, akik élvezik és kérik, hogy a pénzükért cserébe zsírosan leszarják a fejüket. Öröm lesz nézni. :D
  • GaborT28 #3
  • Narxis #2
  • SpecterMATWRZ #1
    haha