Ötvös Tibor

Új karakterrel jön a Baldur's Gate: Enhanced Edition

Új karakterrel bővül a Baldur's Gate világa az ősszel megjelenő Enhanced Editionnak köszönhetően.

A szeptember 18-án debütáló kiadás ma megkapta a hivatalos megjelenési dátumát és ezzel együtt kiderült, hogy a korábban megismerteken kívül egy teljesen új karakter is bemutatkozik a programban. Ő a Neera nevet viseli, "fajtáját" tekintve pedig egy fél-tünde.



Neera épp csak kezd ráeszmélni, hogy milyen varázslatokat képes kivitelezni, mikor belecsöppen a kalandjainkba. Az új karakter a teljesen új romantikus szál fontos szereplője lesz, ami ráadásul közel 4 órás extra játékidőt ad az eredetihez.

A másik kettő, korábban bejelentett új alak a Dorn Il-Khan és a Rasaad yn Bashir neveket viselik. Velük együtt is jár egy új terület, mely a The Black Pits nevet viseli.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Laci73 #9
    Reményeim szerint a kiegészítővel "csupán" fel akarják mérni, hogy mekkora igény lenne a klasszikus, szabálykönyvekre és világleírásokra támaszkodó RPG játékokra. Egy időben nagyon sok színvonalas játék jött ki: a Baldur's Gate és IWD mellett a Neverwinter Nights, a Temple of Evil stb. Azóta már csak hébe-hóba jöttek kiegészítők, de igazán új játék a Neverwinter 2 óta semmi. A hack&slash stílus szép lassan megölte a klasszikus RPG-t, olyannyira hogy sokan már a Diablo-t is RPG-nek tudják be (amitől persze kiváló játék, csak nem RPG). A zseniális Fallout is FPS lett (ami szintén nagyon látványos, de nem adja vissza a Fallout1 és 2 világát)

    Marinecorps: Biztosra vehető hogy a D&D 5th alapján jön ki a game, hiszen a TSR-nek az az üzlet, ha megveszed az újabb és újabb szabálykönyveket :)


    PS: Bár egy kicsit más téma, de a nemrég megjelent Legend of Grimrock, ami az ősi Dungeon Master stílusát hozta vissza, óriási siker lett (nekem is nagyon tetszett) Ezért is merem remélni, hogy nem fog végleg kihalni klasszikus RPG világunk.
  • GaborT28 #8
    Icewind Dale is jöhetne.
  • Marinecorps #7
    Megmaradnak a régi szabályrendszernél(2.0) vagy újabb verzió lesz?
  • lammaer #6
    Jól tippelem a neve alapján hogy az a régi BG ráncfelvarrt változata lesz (a cikkben említett extrákkal)? Nem lenne rossz, nekem a BG teljesen kimaradt de ma már nem kezdenék bele mert elég avíttan néz ki (pár éve próbáltam de nem tudtam sokáig előtte ülni).
  • Evoluti0N #5
    *be fogom szerezni.
  • Evoluti0N #4
    Sajnos kimaradt az életemből a Baldur's Gate sorozat, pedig sok jót hallottam róla. Ha megfelelő ára lesz ennek a kiadásnak, akkor mindenképpen befogom szerezni.
  • Solmenir #3
    Szerintem tök jó dolog. Remélem a többi karakternek is adnak plusz interakciót, a második részhez képest elég csendesek az elsőben.
  • Tinman #2
    Miért? Mi a hate tárgya?
  • Stranger666 #1
    Furcsa, itt senki nem haterkedik bele a cikkbe...