Ötvös Tibor

2012 eddig legjobb és legrosszabb PC-s játékai

Idén elég sok olyan alkotás jelent meg, melyekre hosszú éveket vártunk és többségében az derült ki, hogy érdemes volt. De természetesen voltak pocsék alkotások is. Most ezeket nézzük meg.

Jók
Az utolsó, tizedik helyen egy általunk nem tesztelt alkotás, a Superbrothers: Sword & Sworcery EP áll, mely 83 pontos átlaggal rendelkezik. A játék egy, a zenére épülő kalandjáték, mely még Android rendszerekre érhető el. A kilencedik a szintén 83 pontos Alan Wake, mely már megjelenése előtt behozta az árát.

A 83 pontos Sins of a Solar Empire: Rebellion a nyolcadik, míg a hetedik pozíciót a Rayman: Origins foglalja el 86-os átlaggal. A Total War: Shogun 2 - Fall of the Samurai az év eddig megjelent legjobb stratégiai programja és egyben a listán a hatodik.



87 ponttal a Tribes: Ascend az ötödik, míg őt - meglepetésre - az Out of the Park Baseball 13 előzi meg 88-as átlaggal. A Diablo III a dobogó alsó fokán található meg. Az ezüstérmet a Mass Effect 3 kapta, míg az első helyet a Max Payne 3 foglalja el. Utóbbi 89 pontos átlaggal bír.

Rosszak
Az anti-listát a Law & Order: Legacies niytja, mely a legrosszabbak legjobbja a maga 53 pontos átlagával. Érdekes viszont a Gas Guzzlers Combat Carnage helyzete, mivel a kritikákban eléggé lehúzták, ám az olvasói pontok alapján benne van a legjobb tízben. Az A Valley without Wind szintén 53 pontot kapott, míg a Confrontation címet kapott stratégia csak 51-et.

Számomra meglepő, hogy a sokat reklámozott és érdekesnek tűnő Krater is a legrosszabbak között szerepel. Talán javíthat a megítélésén, hogy a kritikusi 50 százalékhoz 7,5 pontos felhasználói átlag társul. A Resident Evil: Operation Raccoon City viszont mindenki szerint rosszul sikerült.



A Deep Black elérte azt, amit eddig játék még soha: egyszerre két címmel is szerepel a legrosszabbak listáján. Az alap Deep Black 47, a Deep Black: Reloaded pedig 39 százalékot kapott, ami még mindig jobb, mint a játékosok értékelése (1,7 és 3,9 pont).

Újabb meglepetés: a hamarosan újrainduló Painkiller széria újabb címmel képviselteti magát a legrosszabbak között. Tavaly a Redemption, idén a Recurring Evil tette tiszteletét a felsorolásban. Az év eddig legrosszabbja pedig a Gettysburg: Armored Warfare, mely érdekes koncepcival bírt, de valami nagyon félresikerült.

Persze még változhat - és az eddigi tapasztalatok szerint változni is fog - mindkét lista, hiszen olyan alkotások várnak még bemutatásra, mint a Black Ops II, az Assassin's Creed III vagy a Dishonored.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zeno231 #12
    Ez a cikk egy vicc.
  • Tomalak #11
    Ez az újságírás legalja! Mi ez?
  • narumon #10
    "Egy apró megjegyzés: Max payne 3, mint idei legjobb, na ne röhögtessetek már. Első 10-ben nincs benne nálam! Hol a Kingdoms of Amalur, Dirt Showdown, a kiváló Risen 2 például?"

    Izlés kérdése már megint. Ezeknél mind jobb volt a Max Payne 3 szerintem.
  • ratgab #9
    Tippelek egy nagyot: Metacritic.

    Viszont, ha ez igaz ez a lista értékelhetetlen, ugyanis MC-re bárki beírhat bármennyi felhasználónévvel, innentől pedig ha én most felmegyek és szétnullapontozom a Max Payne 3-at, akkor nem az lesz az első. Márpedig Metacritic-en mind a haterek, mind a fan-ok előszeretettel hirdetik saját igéjüket.

    Egy apró megjegyzés: Max payne 3, mint idei legjobb, na ne röhögtessetek már. Első 10-ben nincs benne nálam! Hol a Kingdoms of Amalur, Dirt Showdown, a kiváló Risen 2 például?
  • shaddam #8
    Eddig azt hittem pécén csak kiemelkedő és innovatív játékok vannak.Hmm
  • IMYke2.0.0.0 #7
  • navahok #6
    mivel az tavaly jelent meg így nem is kerülhetne fel...
  • JethroHUN #5
    Max Payne 3 nem a film kategóriában indult? ...
  • oreal #4
    Ha az uj Star Wars mmo (SWOTR)nincs a legroszabb jatekok kozott akkor ez a lista is egy baromsa'g :)
  • Papichulo #3
    "a Superbrothers: Sword & Sworcery EP [...] még Android rendszerekre érhető el."

    +iOS