Ötvös Tibor

A DRM-mentes The Witcher II-t nem másolták

A The Witcher folytatása két változatban volt elérhető.

Ott volt ugye a sima dobozos változat, melyen volt másolásvédelem és ott volt/van a Good Old Games számára készített, DRM-mentes verzió. Ma Guillaume Rambourg, a CD Projekt menedzsere elárulta, hogy kisebb meglepetésre a kalózok nem a GOG.verziót terjesztették, hanem a másolásvédelemmel ellátott verziót törték fel és tették közzé.

"A legtöbben arra számítottak, hogy majd a GOG.com oldalán megjelent verziót fogják sokszorosítani. Itt csak simán le kellett volna tölteni és feltenni egy torrent oldalra. Véleményem szerint azonban ez már a presztízsről szól, hiszen sokan szeretik látni a nevüket egy-egy program mellett. Egy védelem nélküli alkotást nem nagy cucc feltölteni és nem is mutat olyan jól, hogy 'a játékot XY nem törte fel, mert nem volt mit' felirat az infó fájlban."

A CD Projekt már dolgozik a következő RPG-jén, mely állítólag nem a The Witcher 3 lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Loverman #5
    GOG-os verzió ugyanakkor lett elérhető mint a dobozos. Végülis a GOG.com a CDProjekt "Steamje". Amúgy van egy csomó GOGos játék torrenten
  • Lollerka #4
    hat ha vlki valaszthat h drmes skidrow v dmr nelkuli xy akkor inkabb a drmeses skidrowot toltene le, vegul is a nev megis csak kotelez:D
  • kjhun #3
    Állítólag GoG-os, a mostanában kijött Skidrow-os EE verzió.
  • lammaer #2
    Pedig fenn van az is torrenten, csak bonyolult a managereknek a gugli használata.

    Amúgy a GOG verzió nem jelentősen később jött ki a dobozos után?

    Mert ez megmagyarázná miért a skidró féle változatnak van nagy forgalma...
  • Zombee #1
    Legjobb védelem, ha nincs másolásvédelem :). Végülis megvenni és feltölteni nem kihívás, és még csak meg sem éri. Bár ennek ellenére csinálják.