Ötvös Tibor

10 sorozat, amit ki kellene végezni

Biztosan mindenki fel tud sorolni pár olyan játéksorozatot, melytől kiveri a víz. És nem azért, mert mondjuk nem kedveli, hanem egyszerűen úgy érzi, hogy az első epizód óta nem fejlődött szinte semmit a franchise.

Az egyik internetes magazin most listába szedte azon sorozatokat, melyek már elérték azt a kort, hogy nyugodtan nyugdíjba vonulhatnának. Előre figyelmeztetek mindenkit, hogy a lista nem a saját véleményünk, bár akad rajta pár cím, melyért mi sem hullatnánk könnyeket. Ugyanakkor minden játék milliós eladásokat produkál, szóval igény van a folytatásokra.

10. Angry Birds
Rögtön egy meglepetéssel kell kezdeni. Az Angry Birds franchise egy valódi sikertörténet. A független fejlesztők jókor voltak jó helyen és a kis madárkáik azóta kultuszt teremtettek. Ráadásul azért van fejlődés a sorozat játékmenetében, elég csak a legutóbbi, űrben játszódó részre gondolni.

9. Dynasty Warriors
A Dynasty Warriors már egy igazi aggastyán, hiszen anno az első részek még Amiga 500-on láttak napvilágot. Azóta sajnos az üsd-vágd játékmenet semmit nem változott, ennek ellenére minden egyes részt vagy mellékágat milliók várnak és vásárolnak meg. Tény azonban, hogy nem hullatnánk érte könnyeket.



8. LEGO-sorozat
Újabb cím, melynek jelenlétét nem nagyon értjük. A LEGO-széria pazarul parodizálja ki a jelenleg futó legismertebb filmes sorozatokat (lásd Star Wars vagy Indiana Jones) és cuki játékmenetével, poénos átvezetőivel valóban kellemes kikapcsolódást nyújt a rajongóknak. Ha lehet vétózni, akkor mi ezt most megtesszük.

7. Call of Duty
Az Activision sorozatával már más a helyzet. A Call of Duty a kezdetekben a Medal of Honorral szemben mutatta meg, hogy lehet még élvezetes világháborús FPS-t készíteni. Aztán a csapat jól érzett rá arra a percre, amikor váltani kellett és ennek eredménye lett a Modern Warfare, mely kirobbanó sikert aratott. A sorozat azóta folyamatosan dönti meg a bevételi rekordokat, ám a Modern Warfare 3 kapcsán már látható volt, hogy a rajongók is kezdik unni a dolgot. Most minden szem a Treyarch csapatára mered. Ha a Black Ops 2 képes lesz újítani, akkor nincs helye eme listán. Ellenkező esetben jogos a szereplése.

6. Dragon Ball Z
A hazai médiában is nagy port kavart a Dragon Ball Z sorozat, melyet rengetegen néztek. Ezt a sikert lovagolta meg az azonos nevet viselő játékszéria, mely azonban szintén kifulladt. Ennek ellenére továbbra is életképes, mert még mindig milliós rajongótábora van.



5. Dance Dance Revolution
A táncolós-zenés játékok sosem álltak közel a szívemhez, de ugyanakkor el kell ismerni létjogosultságukat, hiszen rengeteg széria fut ebben a műfajban és mind sikeres. A Dance Dance Revolution sem mai csirke és ez meg is látszik rajta. Ettől még sokan szeretik és egy táncos játékon nem lehet sokat újítani.

4. Kingdom Hearts
A Kingdom Hearts egy, a Disney meseszereplőit egy Final Fantasy-jellegű világba átültető sorozat, mely első része nagy meglepetést okozott és szép sikereket aratott. Sajnos jogos a jelenléte, hiszen azóta nem igazán sikerült felülmúlni ezt a debütálást.

3. Madden NFL
Kissé érthetetlen, hogy miért épp a Madden NFL lett kiemelve az EA Sports sportsorozatai közül, mivel a legújabb része épp újított pár dolgon. Ugyanakkor el kell ismerni, hogy egy ilyen alkotáson csak a grafikán illetve a játékosok mozgásán, a labda viselkedésén lehet javítani. Ennyi erővel a FIFA vagy épp az NHL is szerepelhetne itt.



2. Final Fantasy
Egy sorozat, mely kétszer is megreformálta az RPG-k piacát. Először a hetedik résszel, mely remekül mutatta meg, hogy egy "régi" sorozaton is lehet újítani. Majd jött a nyolcadik epizód, melyben a grafikán, a történeten és szinte minden egyeben változtattak. Azóta folyamatosan laposodik el a széria és egyre kevesebb vizet zavar a játékvilágban - még Japánban is, ahol anno egy-egy rész megjelenése piros betűs ünnepnek számított.

1. Halo
És következzen a legnagyobb meglepetés. A magazin szerkesztői úgy gondolták, hogy a Halo sorozatot is be kellene fejezni - sőt, a negyedik részt már nem is szabadna kiadni. A dolog egyrészről érthető, hiszen a Bungie trilógiája remek volt és mivel a csapat kiszállt a fejlesztésből, így sokan aggódva figyelik a negyedik rész munkálatait. Ugyanakkor a Microsoft valószínű odafigyel a munka minden egyes mozzanatára és remélhetőleg újabb remekművet jelentetnek meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Etinger #16
    "Az egyik internetes magazin most listába szedte azon sorozatokat, melyek már elérték azt a kort, hogy nyugodtan nyugdíjba vonulhatnának. Előre figyelmeztetek mindenkit, hogy a lista nem a saját véleményünk, bár akad rajta pár cím, melyért mi sem hullatnánk könnyeket. Ugyanakkor minden játék milliós eladásokat produkál, szóval igény van a folytatásokra."

    Miért kell hülyének lenni? :)
  • Skynet #15
    Ez melyik balfasz listája? vagy a cikkíró agyszüleménye? FF? Lego? halo??? Gratulálok... Főként hogy még egy sportjátékot is képes belevinni (miben kéne újulnija egetrengetően?)....
    Ha van 10 dolog amitől kiver a víz abból az első háromban benne van : Az SG cikkei, Ötvös Tibor és Szekeres Viktor....
    Gratulálok.... Színvonal a béka segge alatt megint.
  • Yunalesca #14
    DjDano: Teljesen igazad van !!! XD: :-)
  • Yunalesca #13
    Na hát ez a cikk... Nálam betette az ajtót... SG.hu bennem egy világ tört most össze és pedig teljesen...

    Kikérem magunknak minden Final Fantasy és Kingdom Hearts rajongó sok 100 milliós táborai nevében... Milyen h.lye dolog ez. A Final Fantasy-t nem kellene folytatni??? Sem a Kingdomot ??? Normális ez a világ, vagy ez az ország??? Tényleg vége lesz a világnak idén december 21-én...

    Pont egy olyan játékot nem kellene a cikk írója szerint folytatni ami a világ egyik legjobb és legsikeresebb játéka. A Final Fantasy Japán egyik legnagyobb piacvezető játéka. És igen is nem milliókat 100 milliókat adnak el egy egy címből. Hogy lapos lett a játék...

    Hát azt én nem mondanám, sőt a cikk írója játszott már a XIII vagy a XIII-2 vel? Mikor játszott a cikk írója a Final Fantasy-vel 1997-ben ??? Nézzenek már utána milyen marhaságokat és zöldségeket írnak. :-(

    Én egy olyan játékot amiben csodaszép grafikai motorokat és már-már a valósággal megegyező vagy azt is meghaladó játékélményt produkáló mesterművet mint a Final Fantasy-t nem neveznék laposnak. Sőt a XIII-2. részben 31 helyszínt mutat be ilyen pedig szerintem a világon a Final Fantasy de más játék történetében még eddig sosem volt ! 31 helyszín szerintem a Square még a maga gondolatait is felülmúlta. Szóval ezt nem kell részletezni egy olyan játék a Final Fantasy ami 1000 milliárdszoros fejlődést mutat az előző részhez képest !

    Hmmm... bár mi tudnánk és mi ránk lenne bízva egy ilyen volumenű játékban a falevél erezetének a kidolgozása. De ránk még azt sem bíznák az biztos. Az esetleg marad az USA programozó gárdának. Felháborítónak tartom ezt a cikket. És bánom azt, hogy nem Japánban vagy Amerikában vagyunk mert ott még a Square-Enix presztízs rontásnak is vehetné ezt a cikket nem is kicsit. :-(

    Megvetem az olyan cikket ami az irigység nevében egy sikeres játékot próbál negatív látszatban feltüntetni sőt én ide többet be sem nézek.
    Még, hogy a Final-t nem folytatni mert lapos. A XIII. rész iszonyat jó az ugyan igaz, hogy lineáris de a VIII. rész is az volt sőt mára már múzeumi darab. És gondolkodjunk már el, ha mindenhova lehetne menni és mászkálni, vagy mint a valós életben akármit csinálni egy videó játékban akkor nem 50 GB lenne egy játék hanem 50.000-nél is több.

    A Final Fantasy minden csak nem lapos és nem elcsépelt. Szeretnénk mi ilyen játékot fejleszteni ! XD:
    Miért kell más sikereit lehúzni azért csupán mert irigyek vagyunk rá…

    Lightning
  • Merces #12
    a Chaser meg mind az egy részében nyujtott legalább 25 óra korrekt játékélményt.....
  • nyuny01 #11
    Látom már ti sem tudjátok mit akartok!Eddig ugye nagyon szerettétek az olyan játékokat leszólni amiről a sokadik rókabőrt is lehúzzák!Élen a Call of Duty-val ugyebár!Most meg nagy meglepetésre teljesen az ellenkezőjét olvasom itt a hozzászólásokban!Ezek szerint nem az SG-t, nem a cikkírót, meg nem is a játékot kellene becsmérelni hanem először átgondolni hogy mit írtok!
    Hihetetlen hogy mindig van valami bajotok...
  • Arthas #10
    A Sims hogy-hogy nincs a listán ?:)
  • SzirmosSzisza #9
    Eddigi összes CoD egyjátékos módja legalább 6-7 óra korrekt élményt nyújtott. A multi más kérdés :)
  • Reg5 #8
    Nekem semmi bajom a Lego sorozattal, a HP-s ág meg talán a legjobb.
  • Etinger #7
    Azért nagy butaságra vall az (eredeti) cikkírójától, hogy párhuzamot állít a filmsorozatok és játéksorozatok közé. Szóval egy filmsorozat soha nem fog tudni ilyen szinten megújulni, mint egy játék sokadik része :) De még a filmes trilógiáknál se gyakori, hogy pl 2 pocsék epizód után a harmadik nagyszerű lesz. Már pedig a játékoknál ez nem is oly' ritka.