Ötvös Tibor

"Nem lett volna jó az Assassin's Creed Japan"

Sokan várták, hogy az Assassin's Creed III Japánban játszódik majd.

A fejlesztők azonban végül az amerikai függetlenségi háborúnál maradtak, ami miatt sokan kicsit csalódtak. Ma azonban Alex Hutchinson elárulta, hogy egyszerre több lehetőség is a kalapban volt, ám végül a háborúnál maradtak.

"A döntésünkben sokat számított a tény, hogy valami frisset, újat akartunk" - kezdte Hutchinson. "Az amerikai függetlenségi háború pont ilyennek tűnt. Ha mondjuk például Japánra és a szamurájokra esne a választásunk, akkor bizonyára gyorsan felismerte volna mindenki, hogy már túl sok nindzsás játékot játszott az utóbbi években."



"És persze az is feltűnő lehetne, hogy már nem lehet olyan érdekessé tenni, mint régebben. Ám egy ponton majd jó lehetőségnek tűnhet ez a korszak és az ország bevezetése a sorozatba, de ez nem most van."

Az Assassin's Creed III október 31-én jelenik meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mathiassa #16
    Én a Nemzeti Múzeum tetején álló magyar assassinként akarom figyelni, ahogy Petőfi elszavalja a Nemzeti dalt. Ez az én Assassin's Creed IV álmom.
  • blessyou #15
    Szerintem értelmetlen ezzel vitatkozni. Amikor annak idején az AC2-nél kiderült, hogy a reneszánsz Itáliában fog játszódni, hasonlóan sokan szkeptikusak voltak, aztán meg fantasztikusan el lett találva az egész. Nem hiszem, hogy csak azért, mert Japánban játszódna, az annyival megdobná az élményt, az egész úgyis az írókon múlik, a környezet csak díszlet. Azt, amit Japánból ki lehet hozni, azt ki lehet a függetlenségi háborúból, az angol polgárháborúból, a francia forradalomból vagy az ókori Rómából is. Tény, hogy mindegyiknek más hangulata lenne, de ettől még nem lesz egyik rosszabb a másiknál, ez már leginkább egyéni ízlés kérdése.
  • Csiki1991 #14
    "Nem lett volna jó az Assassin's Creed Japan" - ez talán a legbénább kifogás, amit csak ki lehet találni... Hogy nem lett volna... Pedig biztosan jó lett volna... Sokkal több mindent ki lehetett volna hozni belőle, mint a Függetlenségi Háborúból, szerintem. Bár így is lehet egy jó játék, csak ne úgy járjunk, mint a Revelations-szal... Azt vártuk-vártuk és a végén nem lett akkora nagy dobás, mint amire számítottunk... Ettől függetlenül bizakodjunk...
  • IMYke2.0.0.0 #13
    "Nem lett volna jó az Assassin's Creed Japan" - francokat nem lett volna jó. Sőt, a sorozat legsikeresebb része lehetett volna [a közelharc, ugrabugra máshol nem is áll olyan jól, mint a világtól elzárt, feudális Japánban].

    Bénák. Ez van.
  • galocza #12
    úgy, hogy déd-déd(-dédstb)nagymamáját, aki a keresztényüldözések miatt makaóba áttelepült japán kislány volt, megkettyintett egy portugál matróz (desmond déd-déd(-dédstb)nagypapája). vagy fordítva. tessék 8).
  • galocza #11
    pont annak a korszaknak az elején, mellyel 400 évre sikerült bebetonozni a kasztrendszert, kezdődött a kereszténység üldözése japánban.
    mért ne lehete akár egy keresztény nindzsaklán? nem fér bele az ac sorozat történelmi hűtlenségébe?
    persze amerikai produkciókban általában a keresztények üldöznek, őket nem üldözik...
  • Pretorian #10
    Az nem lényeges, mert már a 3 sem Desmond felmenőivel vagy éppen Desmonddal fog foglalkozni, ezt már jó régen megmondták UBIék.
  • Pretorian #9
    Részben igaz, de a keresztény teremtéstörténetbe a japánok is beletartoznak (és minden egyéb népcsoport).
  • blessyou #8
    Azt kifelejtettem, hogy Desmond felmenői közé hogyan kerülnének japánok?
  • blessyou #7
    Én valahogy idegennek érzem az Assassin's Creed univerzumát Japántól. Az egésznek a tematikája tipikusan európai/közel-keketi. Ezeknek a kultúráknak a sajátosságait, ellentmondásait, hitvilágát ragadja meg (gondoljunk csak az Apple of Eden-re, középkori Japánban meglehetősen kontextuson kívül esne az egész háttér).