"Nem lett volna jó az Assassin's Creed Japan"

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én a Nemzeti Múzeum tetején álló magyar assassinként akarom figyelni, ahogy Petõfi elszavalja a Nemzeti dalt. Ez az én Assassin's Creed IV álmom.<#taps>

Szerintem értelmetlen ezzel vitatkozni. Amikor annak idején az AC2-nél kiderült, hogy a reneszánsz Itáliában fog játszódni, hasonlóan sokan szkeptikusak voltak, aztán meg fantasztikusan el lett találva az egész. Nem hiszem, hogy csak azért, mert Japánban játszódna, az annyival megdobná az élményt, az egész úgyis az írókon múlik, a környezet csak díszlet. Azt, amit Japánból ki lehet hozni, azt ki lehet a függetlenségi háborúból, az angol polgárháborúból, a francia forradalomból vagy az ókori Rómából is. Tény, hogy mindegyiknek más hangulata lenne, de ettõl még nem lesz egyik rosszabb a másiknál, ez már leginkább egyéni ízlés kérdése.

"Nem lett volna jó az Assassin's Creed Japan" - ez talán a legbénább kifogás, amit csak ki lehet találni... Hogy nem lett volna... Pedig biztosan jó lett volna... Sokkal több mindent ki lehetett volna hozni belõle, mint a Függetlenségi Háborúból, szerintem. Bár így is lehet egy jó játék, csak ne úgy járjunk, mint a Revelations-szal... Azt vártuk-vártuk és a végén nem lett akkora nagy dobás, mint amire számítottunk... Ettõl függetlenül bizakodjunk...
IMYke2.0.0.0
"Nem lett volna jó az Assassin's Creed Japan" - francokat nem lett volna jó. Sõt, a sorozat legsikeresebb része lehetett volna .

Bénák. Ez van.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

úgy, hogy déd-déd(-dédstb)nagymamáját, aki a keresztényüldözések miatt makaóba áttelepült japán kislány volt, megkettyintett egy portugál matróz (desmond déd-déd(-dédstb)nagypapája). vagy fordítva. tessék 8).

No good deed goes unpunished, outlander. - Azura

pont annak a korszaknak az elején, mellyel 400 évre sikerült bebetonozni a kasztrendszert, kezdõdött a kereszténység üldözése japánban.
mért ne lehete akár egy keresztény nindzsaklán? nem fér bele az ac sorozat történelmi hûtlenségébe?
persze amerikai produkciókban általában a keresztények üldöznek, õket nem üldözik...

Pretorian
Az nem lényeges, mert már a 3 sem Desmond felmenõivel vagy éppen Desmonddal fog foglalkozni, ezt már jó régen megmondták UBIék.

Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?

Pretorian
Részben igaz, de a keresztény teremtéstörténetbe a japánok is beletartoznak (és minden egyéb népcsoport).

Azt kifelejtettem, hogy Desmond felmenõi közé hogyan kerülnének japánok?

Én valahogy idegennek érzem az Assassin's Creed univerzumát Japántól. Az egésznek a tematikája tipikusan európai/közel-keketi. Ezeknek a kultúráknak a sajátosságait, ellentmondásait, hitvilágát ragadja meg (gondoljunk csak az Apple of Eden-re, középkori Japánban meglehetõsen kontextuson kívül esne az egész háttér).

nekem meg szerintem a saboteur 2 spectrumon.
egy japános népszerûbb lett volna - tán még az usában is.

"Ha mondjuk például Japánra és a szamurájokra esne a választásunk, akkor bizonyára gyorsan felismerte volna mindenki, hogy már túl sok nindzsás játékot játszott az utóbbi években."..................................amerikás........

Core Ultra 7 265K Corsair DDR5 2x16G 6000MHz Asus Tuf Gaming 5060TI 16G

Pretorian
Szerintem tökmindegy hogy nindzsá vagy templomosok, kardozós csihi-puhi egy idõ után mind ugyanolyan. Egy modern kori AC lenne jó, bár lehet hogy azt meg a Prototype 2 miatt nem merték most megkockáztatni.

Egyszerû, Amerikában jobban fog fogyni a függetlenségi háború témája miatt...
a nindzsás játék amit legutóbb játszottam a mini ninjas volt, kb. 2 évvel ezelõtt, azelõtt meg nem is tudom.

mekkora kamu, aki konzolozik az talán tol nindzsás játékokat, de az is teljesen más mûfaj. néhány kivétellel fos hekkenszlessek szupererõkkel és energianyalábokkal
ebbõl egy fasza realisztikus japán tetõkön mászkálós, nindzsák korhû felszerelésével,- ami mellesleg kibaszott változatos és széleskörû volt -, egy zseniális lesbõltámadós játékot lehetett volna összehozni, megspékelve azzal az assassins creed hangulattal, amikor a korhû városban a japán földmûvesek, gésák, koldusok és szamurájok forgatagában mászkálsz
szerintem csak kifogás, egész egyszerûen inkompetensek, hogy igazán pofásan összehozzák ezt az egészet, nem merték bevállalni. kockázatos lépés lett volna.
zola2000
"Ha mondjuk például Japánra és a szamurájokra esne a választásunk, akkor bizonyára gyorsan felismerte volna mindenki, hogy már túl sok nindzsás játékot játszott az utóbbi években."

Magyarul: nem akarják hogy összehasonlítsák õket a Tenchu sorozattal.

A