Ötvös Tibor

2013-ban jön az új generáció?

A jelenlegi generációs konzolokban - a legtöbb fejlesztő szerint - még akadnak tartalékok bőven, ám ez nem igazán hatja meg a konzolokat gyártó cégeket.

Az utóbbi hónapokban egyre több alkalommal halhattunk különböző pletykákat a Microsoft Xbox 720-as kódnevet viselő konzoljáról és a Sony PlayStation 4-es kiadásáról. Ma pedig újabb honlap számolt be arról, hogy bizony a nyakunkon a következő generáció.

Az MVCUK.com értesülése szerint a Microsoft a partnereinek már elárulta, hogy a következő generációs gépükben nem lesz dvd-meghajtó. Ez egyébként egybevág a Sony háza tájáról érkező korábbi hírekkel, melyek arról szóltak, hogy a PS4-re csak a netről lehet majd leszedni játékokat, mivel nem lesz semmilyen lemezmeghajtó a gépben.



Az X720 azonban képes lesz kezelni különböző memóriakártyákat, ám szinte biztos, hogy nem az X360 által használt SD kártyákról lesz szó. A mai értesülés szerint a Microsoft hamarosan le is leplezi a gépét, hiszen állítólag az idei E3-on már látható lesz az X720. A megjelenése pedig 2013-ban lesz esedékes.

A dolog azért is érdekes, mivel a Sony egyszer már befürdött ezzel a technológiával. A PSPGo ugyanis hasonló elven működött, de nagyot bukott. Ugyanakkor az is igaz, hogy egyre többen szerzik be digitális disztribútoroktól a címeket, de ez még mindig csak 40 százaléka az összes vásárlónak.

Mindenesetre ez az E3 tartogat maja pár meglepetést. És ha már konzol, akkor érdemes megemlíteni, hogy a friss milliárdos, Gabe Nevell cége, a Valve hivatalosan is cáfolta, hogy SteamBox névvel konzolt készítenének. Pontosabban azt mondta, "hogy mostanában nem terveznek semmi ilyesmit". Szóval elképzelhető, hogy évek múlva a Valve is beszáll az iparba - nem lepődnénk meg, ha a Half-Life 3 is azon a konzolon mutatkozna be.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zero 7th #38
    Miért, van valami törzsi törvény, hogy koncepciót(ti. azt, hogy létezik informatikai eszköz, amin csak játszani lehet) nem lehet balfaszságnak tartani, vagy mi az isten haragja?
  • shaddam #37
    Felróni nekik hogy csak játékra jók mikor arra vannak...Bár a többi fröcsögésed után inkább szánlak.
  • narumon #36
    "hat nem tudom. a kolegam most vett xbox360 4gb hdd-vel. most akkor jon a kerdes. ha az uj xbox-nak is ilyen kicsit hdd-je lesz akkor"

    Valamit félrenézett/néztél. Az a beépített memória mérete. ha csak az van benne akkor azt jelenti, hogy HDD nélkülit vett.
  • Kotomicuki #35
    Túl sok a kötöttség, a kiszolgáltatottság és a "veszély" a net-ben. Ha ez társul a két cég amúgy sem vásárlóbarát felfogásával, akkor eléggé katasztrofális helyzetbe kerül a felhasználó. De akit ezek nem izgatnak, mert nem érik el az ingerküszöbét, annak ez is jó lesz.
  • ugh #34
    Egyebbkent + leszarom a konzolokat .
    Dolgozni nem lehet rajta (magyarul kell egy pc a haztartasba), gyak. jatekon kivul szart se er. Es ami konzolon jo az pc-n vergyengenek minosul (tisztelet a kivetelnek).Nem tom feltunt e valakinek, hogy azert van pcre is ennyi szar jatek mert, hogy nagyreszt konzol atiratok.
    A pl bioshock is jobb lett volna ha nem radiatortarto-konzolra jon ki. Meg ugy nagayjabol minden game-en latszana a kulonbseg.
    Inkabb a gepcserekor a nyugdijazott gepet betolom egy kis hazba a tv ala .
    Tobb minenre jo mit egy ilyen gamer-lamer fostalicska....
  • ugh #33
    ...durva...
    :D
    a durva nallunk az, elnagyolt, ragyas, erdes stb...
    durva
  • RoyalPredator #32
    Nem akarok vitákat kirobbantani, meg megmondani a tutit, de érdekességként szerényen megemlíteném:

    Az egyre igénytelenebb és igénytelenebb játékok között sokszor a legjobbak sem elégségesek -> Irány Modolni.
    Ezt nagyon körülményes konzolon tenni, ráadásul ezért veszted a jótállásokat, garanciákat, akár a netes accountodat is.

    Már rég le van modellezve a megoldás, de mivel nem ennyire jövedelmező, mint sz*patni a népet, ezért....Nem lesz. Még.
  • eto demerzel #31
    hat nem tudom. a kolegam most vett xbox360 4gb hdd-vel. most akkor jon a kerdes. ha az uj xbox-nak is ilyen kicsit hdd-je lesz akkor 1 zsuka es kesz. na most ha uj zsukat akarok akkor a regit torlom, letoltom az uj zsukat. eddig ok. de mi van ha ujra jatszani akarom a regit? ujra torlok, majd megint letoltom? ha bele gondoltok es a letoltes 3-4 ora (vagy tobb) ki fog jatszani? nagyobb tarolot veszel. ja 250 gb. de az is veges.
  • Jonny529 #30
    Ha megnézte valaki a Vasököl (Real Steel) című filmet, akkor láthatott benne egy Xbox720-as reklámot megbujtatva. Ez a jelenet akkor volt, amikor már abban a nagy stadionban harcoltak a robotok és a harc közben a stadion falán többször is felbukkant a Xbox720-as felirat.
    Én csak emiatt nem lennék biztos benne, hogy nem Xbox720 lesz a neve.
    De lehet neked lesz igazad BaLee.
  • SanMaster #29
    Nekem van PS3-om... és a következőt figyeltem meg. Megvan mindhárom Uncharted rész, és mindegyik között durva különbség van. A legnagyobb az első és a második között. A harmadikban pedig a texturák és a környezet nagyon durva. Pl az a rész, amikor a kikötőben egy durva viharban kell mászkálni, és minden mozog, elrepül, eldől, elszáll, stb.

    Egyértelmű, hogy mesterségesen fogták vissza a PS3 teljesítményét, és a Sony ahogy jönnek ki a firmware updatek egyre többet enged, szerintem hamarosan mind a 8 core engedélyezve lesz a Cell processzorban ;)

    Én nem várom a PS4-et, teljesen meg vagyok elégedve a 3-al, és nem akarok új konzolt venni.