Ötvös Tibor

Hamarosan jön az első vietnami FPS

Úttörő feladatot lát el a Hanoi-i Emobi Games alkotása, mely a 7554 címet kapta.

A játék lesz ugyanis az első olyan vietnami játék, mely Észak-Amerikában is megjelenhet. A háborús FPS-ben az 1946 és 54 közötti időszakot harcolhatjuk végig, ám ezúttal vietcong szemszögből. A történelem szerint ekkor zajlott a Vietnamban csak az "Anti-Francia Ellenállási Háború", melyben a megszálló franciák ellen vették fel a kesztyűt az ottani lakosok.



A grafikai megvalósítással elméletileg nem lesz baj, hiszen a csapat a Havok Vision Engine 8-at valamint az Nvidia PhysX rendszerét is megszerezte magának. A játék érdekes próbálkozásnak tűnik és mindenképpen beszámolunk majd róla a megjelenése után, hiszen manapság már "unikumnak" számít egy-egy világháborús projekt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #24
    Vietnámban attól még megjelenhetne ilyen. Végülis nem a vietnámiak dobtak át az óceánon 2,5millió katonát... Ez nem pont ugyanaz, mint német szemszögből játszani, elvégre az ő harci tevékenységük szinte minden tekintetben kifogásolható. Esetleg arra a szakaszra lehetne kitérni, amikor a harcok már Németország határain belül zajlottak, és próbálták védeni magukat a szövetségesekkel és a szovjetekkel szemben. Persze ez is elkerülhető lett volna, ha bele se fognak. Egyébként van játék, ahol ölhetsz amerikaiakat, úgy hívják: Red Alert és Generals. Persze ezek alternatív univerzumok.
  • Ender Wiggin #23
    Nem éppen, mert ugya a cikk tévesen, de vietkongokat ír, akik bizony aggresszorok voltak. Az első indo-kínai háború, ami ebben az időszakban volt pont, amit a játék feldolgoz, szóval végső soron a khmer-féle kegyetlen nacionalisták, a laosziak meg a jófejnek szintén nem mondható koumintangos seggfejek szemszögéből játszol, akikre én személy szerint megint nem vagyok kíváncsi.
    Ami amerikát illeti, nézőpont kérdése. akkor is aggresszor vagy, ha megtámadott ország védelmében lépsz közbe? na mindegy. elfogadom, hogy mindenki amerika ellenes. de ettől függetlenül a nácik szerepében játszani némileg beteges.
  • Skynet #22
    Maradjunk annyiban hogy szemüket nyitvatartó értelmes embereknek:
    Izrael: - terrorállam
    Amerika: - Izrael legnagyobb hódolói
  • lerboy #21
    Ettől függetlenül engem messze nem lehet amerika-barátsággal ádolni, mert rettenetesen távol áll tőlem az a fajta "civilizációs kultúra" amit a zamerikai nép képvisel.

    Persze nyilván még évtizedekig fogja magát tartani az a végtelenül leegyszerűsített világnézet, hogy Amerika=békés rendteremtő jogállam, Németország=nácizmus, arabok=terroristák stb...
  • lerboy #20
    Egy kis pontosítás a cikkhez:

    Vietcong akkor még nem létezett, a vietnámi ellenállást "Viet Minh"-nek hívták("Liga Vietnam Függetlenségéért").
    Igaz, Ho Si Minh is benne volt a szervezetben, de akkor még nem a kommunista ideológia vitte a prímet.

    A "Viet Cong" ("vietnami kommunista") egyébként is Dél-Vietnamban alakult és tevékenykedett kizárólag egyfajta gerillabrigádként.

    Azt meg egyébként megértem, hogy az amerikaiak nem engednek olyan játékot megjelenteni, ahol amerikai katonákat lehet gyilkolni, hiszen mi magyarork is felháborodnánk egy esetleges román játékon, ahol Budapest megszállását lehetne eljátszani...
  • sanyicks #19
    Amúgy nem értem, ha havok van akkor minek még egy fos pisiksz is? oda vissza veri mindenben azt ürülékkupacot.
  • sanyicks #18
    Remélem fognak csinálni 15 évvel későbbi kiegészítőt hozzá úgy hallgatnám ahogy kimennek a texasi redneckek fröcsögni, hilörinek meg a feje szétrobbanna az idegességtől.
  • Szefmester #17
    Értem, szóval muszlimokat, és zsidókat, feketéket, és minden egyéb nem amerikai embert szabad ölni, de amerikait már nem? Németek pedig nem tehetnek semmit csak statisztálnak az amerikai vagy szovjet virtuális hősöknek hogy még hősibbnek látszódjanak?
  • COOLancs #16
    Ezt énse értem hogy lehet egy vietnámi a saját hazájában agresszor? Ennyi erővel '56ban a pesti srácok voltak az agresszorok merthogy ők kezdtek tüntetni.
  • narumon #15
    Azt is biztosra veszem, hogy azért jelenhet meg USA-ban mert nem az amerika elleni háborúról szól. Akkor akkora BAN-t kapna, hogy még EU-ba sem jutan el... Amerikában ugyanis mindent szabad amit megengednek...