Ötvös Tibor

Kritikai bukás a Crimson Alliances

A jelek szerint a Certain Affinity RPG-je, a Crimson Alliances nem nyerte meg a kritikusok tetszését.

"A Crimson Alliance se nem a Diablo se nem a Torchlight" - kezdte Phil Wattenbarger, a csapat produkciós igazgatója." Nem tett jót a játékunknak, hogy ezek a programok is hamarosan megjelennek majd. A játékunk jobban hasonlít a Gauntlet modern változatához, mint a klasszikus dungeonos játékokhoz. A szörnyek például nem robbannak fel, mint a Pinaták és a karakter fejlődése is a gyorsabb játékmenetet igényel."



A játék szeptember 7-én jelent meg Xbox Live-on és viszonylag vegyes értékeléseket kapott. A Metacriticen azonban 72 pontos átlaggal bír, ami azért nem olyan rossz eredmény. Azt is érdemes azonban megnézni, hogy az 50 kritikából 25 volt pozitív, 23 vegyes és 2 negatív.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Loverman #4
    Na igen, az ingyen letöltés, az az igazi, ugye?
  • shaddam #3
    A mikrotranzakció a sátántól való, épp ezért a pokolban a helye. Maradjon csak meg a farmville szintű fosadványoknak....
  • lammaer #2
    Ht, pedig úgy tűnik manapság a (mikro)tranzakciós rendszer megy mindenütt. Mondjuk főleg az online játékoknál, de az offlinené is terjed (lásd fizetős DLCk). Majd minden nagy névnél mostmár van fizetős extra content, nemtom miért ennél a játéknál fújják fel annyira.

    Gondolom az embereket könyebb rávenni hogy fizessenek 3*2000 HUF-t egy játékért szépen, apránként, mint az hogy egybe pengessenek ki 6000-et.

    Mondjuk az tényleg paraszt dolog hogy a letöltés után ingyen SEMMIT nem lehet csinálni.

    -----

    A cikk cime szokás szerint bulvár - a 72% egy noname játéknál minden csak nem bukás.
  • Tinman #1
    Menjenek a jó anyjukba!

    Talán azért lesz bukás a szemetjük, mert az értékesítési modell egy kalap szar:

    - A játék ingyenesen letölthető! Ja csak ha játszani is akarsz vele, akkor ugye karaktert kell indítanod mely súlyos pénzekbe kerül! Milyen baromság ez már? Ez még beetetésnek szar...

    - Bérgyilkos akarsz lenni? Rendben! Fizess érte ~2200 Ft-ot és kizárólag bérgyilkos karakterrel végigtolhatod.

    - Mágus akarsz lenni? Rendben! Fizess érte ~2200 Ft-ot és kizárólag mágus karakterrel végigtolhatod.

    - Harcos akarsz lenni? Rendben! Fizess érte ~2200 Ft-ot és kizárólag harcos karakterrel végigtolhatod.

    Akcijósan' 3300 Ft-ért megveheted a 3 karakteres pakkot, továbbá vehetsz az avatarodnak ~900 Ft-ért varázslóköpenyt, meg másik 900-ért páncélt, etc.

    Ez az üzleti modell szart se ért, ez be is bizonyosodott... fel kellett volna tenni a full pakkot (és csak azt!!!) 3000 Ft-ért és máris nem negatív szájízzel kezd az ember, hogy letöltött 1 GB-nyi adatot ingyen, amivel a menüig jut. Ez nem ösztönzés! Ez arra ösztönözte az embereket, hogy: uninstall.