Ötvös Tibor

Harc a The Witcher 2 kiadási jogaiért

A Namco Bandai beperelte a CD Projektet a The Witcher 2: Assassins of Kings X360-as változat kiadási jogai miatt.

A Namco Bandai álláspontja szerint a CD Projekt két alkalommal is megsértette a kettejük között megkötött szerződést. Először is a csapat levette egy, a premier után megjelent javítással a másolásvédelmet, másodszor pedig az X360-as verzió kiadási jogait eladta a THQ részére.



"Mint a legtöbb hasonló esetben itt is szerettük volna először békésen elrendezni a nézeteltérést" - árulta el Adam Kicinski, a CD Projekt vezetője. "Ám ez nem sikerült, így nem lepődtünk meg, amikor partnerünk a bírósághoz fordult. A tavaly aláírt szerződésünk csak a The Witcher 2 PC-s változatáról szólt. Épp az ilyen esetek elkerülése végett fogalmaztunk teljesen pontosan a dokumentumokban."

"A Namco Bandai visszatartja a bevételekből származó részünket, de nem aggódunk. A cég kibírja azt a pár milliós hiányt, amíg le nem zárul az ügy. Remélhetőleg képesek leszünk megegyezni. De ha nem, akkor biztosan megnyerjük az ügyet és a vesztes fizethetnek majd az ügyvédeinknek."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bakagaijin #2
    SpecterMATWRZ, pontosan, eredetileg is azt mondták hogy másolásvédelem nélkül fogják piacra dobni, mert nem akarják szétbarmolni a játékosok gépét.
  • SpecterMATWRZ #1
    CD Projekt egyik legkorrektebb cég a mai világba. Vicces ez így a Namco Bandaitól.. :P namind1.

    (Továbbá a másolásvédelem levételével nagyon nagyon sok embert nyertek.)