Ötvös Tibor

Júliusi ajánló

Június hó meglepően gazdag kínálata után úgy tűnik, hogy egy időre kifulladtak a kiadók, hiszen júliusban mindössze 4 olyan program jelenik meg PC-re, melyekről érdemes beszámolni.

Elsőnek itt van a konzolokra már egy hónapja megjelent, de a PC-s játékosok számára csak július 7-től elérhető Super Street Fighter IV Arcade, mely a népszerű és sikeres verekedős játék negyedik részének egy újabb kiadása. A számítógépes kiadása a védelmi rendszer kiépítése miatt csúszott ennyit. A Capcom közleménye szerint ugyanis "a Street Fighter IV rengeteg csalót vonzott és ezzel tönkretették a Ranglistát is".

15-én jelenik meg a Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2, mellyel - elméletileg - lezárul a varázslótanonc hosszú kalandja. A játék első része nem kapott túl jó kritikákat, pedig a készítők újítottak és egy külső nézetes akciójátékot készítettek belőle. A hírek szerint a folytatás is ezt az utat követi és reméljük, hogy változtatnak a kifogásolt elemeken.



Melyik érdekel?
(Összesen 721 szavazat)
  • Harry Potter
    6 % (41 szavazat)
  • From Dust
    30 % (216 szavazat)
  • Call of Juarez
    18 % (133 szavazat)
  • SSFIV: Arcade
    5 % (37 szavazat)
  • Egyik sem
    39 % (283 szavazat)
Július 22-én lát napvilágot a Call of Juarez: The Cartel, mellyel ez a western sorozat is kort vált és a modern korban játszódik. Sajnos az első kritikák alapján a program nagyon félkész állapotban leledzik (erről majd később bővebben is beszámolunk), szóval jogos a félelem. A rajongók így is nehezen emésztették meg, hogy mostantól másfajta Mustangon kell közlekedniük és ha még a minősége is kifogásolható lesz, akkor elképzelhető, hogy elfelejthetjük a sorozatot.

A végére maradt a legérdekesebb alkotás, mely a From Dust címet viseli. A programmal már foglalkoztunk kiemelten is, szóval akit érdekel az Isten-szimulátor, az nyugodtan nézze át az ott leírtakat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zomil #34
    manapság mindegyik fps egy fos és egy kaptafára készül :D
    én az fps müfajrol már rég lemondtam :)
  • zola2000 #33
    Nem, van önálló ízlésem, viszont FPSel nem játszottam utoljára a far cry 2 óta, illetve még a crysis2 demoját próbáltam ki hogy fut a notimon, és ... elmegy, de már töröltem, ezért inkább mások véleményét fogadom el az fpsekről, mert már nincs kedvem próbálgatni őket, csakhogy saját véleményem legyen, pedig régebben még jobban hatott rám a "mindenki erről beszél, ezt látni kell" hatás, de idővel változik az ember...

    az angry birds ingyenesen letölthető az android marketről (viszont vannak benne reklámok), mondjuk már letöröltem a telefonomról ^^
  • dronkZero #32
    Lol. Civhez fizika! Az aztán kurvára kell bele...
  • Szefmester #31
    Ezek szerint nincs önálló ízlésed, és elhiszed azt amit a marketinggépezet mond hogy ez vagy az a legjobb? Esetleg feltételek nélkül hiszel egyes szakíróknak akiknek minden mondatából süt az elfogultság, a rajongás? Egy fps rajongó újságírónak RTS-t kellene tesztelnie hogy elfogulatlan maradhasson. A játékosok birkábbjának könnyen eladhatod ugyanazt a játékot is minimális módosításokkal mert az éppen "menőbb". Itt most nem arra gondolok hogy a CoD is FPS ahogy a MoH... mert ennyi erővel sorolhatnánk ide a wolf3D-t is vagy a doomot. Hasonlíts össze két mai modern divatos fps-t és mond el az alapvető különbségetek, ne csak hogy az egyik itt vagy ott játszódik, vagy mások a fegyverek. Ha MA! jelenne meg egy 2. VH-s FPS az majdhogynem újdonság lenne. Ma minden a modern terrorista elhárítósdiról szól.

    Ha belegondolsz, akkor azonnal látni fogod hogy mindenhonnan csak a népszerű játékokról hallasz, az egyszerűbb átlagjáték amit egy kisebb csapat csinált és csak azért nem lett bugmentes mert nem állt mögöttük egy gigakiadó aki tolta a seggük alá a pénzt. De ha az a kis enyhén bugos, de színvolas, és hangulatos játék befut, akkor hidd el.. hirtelen mindenki azt akarja majd klónozni.

    Angry Birds? Az mi a retek? Sikeres játék, és fizetni is kell érte, holott a netes flashjáték gyűjtő oldalak tele vannka azzal a stílussal. Újdonság? Nem! Sikerült egy hangulatot eladnia a marketingeseknek? Igen!

    De hogy az első kérdésedre kérdéssel válaszoljak végül: Szerinted miben jobb a CoD mint a többi mai FPS?
  • zola2000 #30
    akkor manapság (!) melyik fps jobb mint a cod? a battlefieldre sokan mondják hogy mégsem jobb, a crysis2 is a hozzászólások szerint rossz lett, a portal 2 meg egy "3Ds flashjáték"nak mondják sokan. (mondjuk egyikkel sem játszottam : )
  • Zomil #29
    Ilyen alapon, h miböl fogyott a legtöbb, a Call of Duty a világ legjobb fps-e...ami önmagában egy vicc lenne... :D
    De tudjátok...egyél szart...több millio légy nem tévedhet...
  • Szefmester #28
    Én szeretem a rajzfilmes grafikát, sokat játszom a Dragonball budokai tenkaichi 3al is pl.. de ha komoly taktikázós bunyót akarok akkor egyértelműen tekken.

    Az hogy valamiből többet adtak el nem jelenti azt hogy tényleg jobb.. csak azt hogy többet adtak el.. lehet marketing is az oka többek közt. Az hogy pc-re nem adnak ki verekedős játékot sajnálatos de érthető. Japánban igencsak kevés játék kel el PC-re, ha ott bemész egy szoftverboltba 2 emeleten át csupa konzolos cucc van, és az egyik emeleten van 1-2 polcsornyi interaktív novella, regény.. meg erotikus cucc, és egy polc a nem túl friss pc-s játékból.
  • zola2000 #27
    okké, kattints rá a játék nevére, a mortal kombat xbox360on a 10. hét végén tartott 820ezernél, az alap street fighter 4 (mert a super SF4 csak kiegészítőlemez) meg 1millió 20Knál jó nem kétszer népszerűbb világszerte az SF4, csak 30%al, a legtöbb ember az első 3 hétben vette meg mindkettőt, és ha amerikát nézem, meg ha európát (EMEAA bár ennek szerintem 90%a nyugat EU) akkor is hasonlóak az arányok ... ez nem változtat azon, hogy még mindíg nem értem hogy lehet magyarországi pcsek között még mindíg hatalmas a népszerüsége a pcn már régóta nem létező mortalnak, míg az SFnek alig valamekkora ... bár hogy mi mennyire népszerű magyarországon és mi nyugaton az gyakran teljesen más, gondolom magyarok úgy általában nem szeretik a rajzfilmes grafikát nyugaton meg ehhez normálisabban viszonyulnak, vagy nemtudom...

    bár arról fórumozni is nehéz hogy miért más magyarországi / a nyugati kultúra (hogy a keleti miért más az a vita még"viccesebb") mert sokan amit itt tapasztalnak azt hiszik hogy mindenhol ez van...
  • Marko001 #26
    Azt már gondolom nem nézted meg (csak egy-egy kattintás pluszban), hogy a SF jóval régebb óta van már kint, mint a Mortal. Persze, hogy többet adtak el belőle...

    A SF 124, illetve 60 hét adatait tükrözi a táblázat szerint, a Mortal meg 10-ét. Erről ennyit, öngól. ;D
  • gombost #25