Ötvös Tibor

Perlik a Star Wars: Galaxies játékosok a Sonyt

A jelek szerint nem mindenki örült annak, hogy a Sony leállítja a Star Wars: Galaxies szervereket.

A mai hírek szerint ugyanis játékosok egy csoportja perrel fenyegeti a kiadót, ha az nem engedi, hogy - bármilyen formában - megmaradjon a játéklehetőség. Jelen pillanatban a közel 50 főt számláló csapat által kiadott petíciót lehet aláírni, melynek sikertelensége esetén indul a per. A petíciót eddig több mint 3 ezren írták alá.



A Sony elég érdekesen reagált az eseményekre. Az egyik hangadót ugyanis megfenyegették, hogy örökös kitiltással sújtják a szerverekről és bűntető feljelentést tesznek ellene. Ez természetesen nem riasztotta el a csapatot, aki mindössze azt szeretnék, ha valamilyen (akár F2P azaz ingyenesen játszható) formában megmaradna a játék vagy legalább a kódot kiadnák és akkor ők tovább dolgozhatnának rajta.

A Sony hivatalosan nem reagált a történtekre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • RoyalPredator #36
    Akkor legalább próbálja is eladni, ha már nem adja oda azt, amit eltöröl a francba...

    Én még mindig reménykedek egy SWG2-ben, ami kivételesen nem egy SWTOR szerű gyerekmese.
  • Tetsuo #35
    Nezd, ezt a Sonynak kell eldonteni, mindenesetre a fenyegetes az nem volt szep.
    En szvsz alapvetoen nem ertek egyet azzal, hogy nagyvallalati dontesekben nincsen erkolcsi megfontolas, pedig ez a kapitalizmus egyik eleme.
  • lammaer #34
    "ha vmit nem kíván a cég tovább finanszírozni, adja ki a kódokat"

    Hát, "ez a neked már nem kell, add nekem ingyen" még embereknél se nagyon működik. Inkább felrakjuk a vaterára, hogy csináljunk pénzt belőle :)

    Általában szoftveriparban a többség nem adja ki az egykori kereskedelmi termékének a kódját - igen, VANNAK kivételek, annak örülni kell, de a többség nem igy működik.
    Ha belegondolsz lehet jogi akadályai is vannak - pl önmagában az SW franchise, ami ugye nem is a sony tulajdona, hanem Lucas bácsié. Franc tudja miket irtak alá.

    Plusz mindig ott van, hogy azt mondják most elteszik, de aztán X év múlva eszükbe jut, kéne csinálni még1-et. Ha időközben odaadják a meglévő munkát másnak, és az - ne adj isten - még jobbat is csinál mint ők, akkor jól elvágták maguk alatt a fát...

  • lammaer #33
    "Nem. ArenaNet a GW1-et mindaddig futtatja, amíg emberek játszanak rajta."

    Biztos lehetsz benne hogy nem jószándékból vagy saját profitjuk sándékos csökkentése miatt teszik azt amit tesznek.

    Sok okos ember leült, kiszámolta hogy "Joe, tartsuk meg ezt a GW1-et, mert ez ennyi meg ennyi áttételes bevételt hoz ami ennyi meg ennyi USD hasznot jelent".
    De ha Joe azt hallja hogy a GW1 fenntartása nem rentábilis, ki fogja kapcsolni. Majd megbeszéljük abban a hírben, ahol arról fogunk olvasni :)

    Vagy ha nem, akkor arról hogy felélték a pénzüket és csődbe mentek.
  • lammaer #32
    Auto Assault? Én sajnos már csak akkor találtam rá, amikor a végnapjait élte, várható volt a bezárása. Pedig igen egyedire sikeredett, de talán ezért nem volt annyira populáris...
  • narumon #31
    Na ezért is kell - többek között - a Sonyt mint céget messzire elkerülni...
  • RoyalPredator #30
    Ha cégnek kiadják, az adás-vételi szerződésben mint kritérium, fel lehet tüntetni. Ahogy egy Lamborghini papíron is rajta van, hogy bár karcolod a 400-as határt, be kell tartanod az alapvető szabályokat.
  • Komolytalan #29
    "miért ne adhatnák ki magánszemélyeknek a kódot azzal a feltétellel hogy hasznot nem szerezhet belőle?"
    Ezt a kitételt hogyan tartatod be? Ha tudsz rá választ, akkor többet soha az életben nem kell dolgoznod, mert a jelenleg zárt kódot gyártó fejlesztők tejben-vajban fognak füröszteni.
  • RoyalPredator #28
    Először is, nem megy kukába a játékélményed.

    Másodszor is, az EULA-t módosítani kell, miszerint a játékosok tulajdonát képzik az accountok, és abban minden tétel. (Mivel ha felelőst kell keresni, hirtelen a tulajdonukat képzik, most meg nem..........)

    Harmaszorra, ha vmit nem kíván a cég tovább finanszírozni, adja ki a kódokat, engedje valamelyik szervezetnek, hogy bizonyos feltételek mellett (pl nem kér havidíjat, Donation mehet, ill csak bizonyos mennyiségű fejlesztés után kereskedhet vele) valaki tovább futtassa a szervert.

    Bőven vannak olyan cégek, vagy teamek, akiknek megérné.
    Legalább a fame miatt, alapból kapnak világszerte reklámot hogy mekkora jó arcok, stb... Ha a területen dolgoznék, én megpályáznám.

    SWG Emu egyre jobb és jobb, úgyhogy a kalózok WIN, fizető legálisok FAIL.
  • orkaman #27
    sajna én már 2-szer átéltem a bezárást.
    az egyik egy mmo autós volt, ott szerencsére már 1 éve nem játszottam így bár meglepi volt hogy törölték, de nem izgatott.

    a másik meg a legelső mmo-m, de az is csak vegetált az utsó pár évben.

    A mostanit 4 éve nyomom (dekaron) ez viszont nagyon hiányozna, nem beszélve a kb. 2-3 ezer óra menne kukába. (lehet sokkal több, nehéz megsaccolni mert volt hogy fél évig nem léptem volt hogy heti 30 órák)

    sok jót én se tudok mondani, joguk van hozzá. láttam már olyat is amit 2 év után állítottak le. Igazából a fair megoldás: "leállítás", és újraindítás megváltozott feltételekkel. szinte nullára levinni a támogatást, kevesebb szerver stb. így szép lassan eltünnének a játékosok.