36
  • RoyalPredator
    #36
    Akkor legalább próbálja is eladni, ha már nem adja oda azt, amit eltöröl a francba...

    Én még mindig reménykedek egy SWG2-ben, ami kivételesen nem egy SWTOR szerű gyerekmese.
  • Tetsuo
    #35
    Nezd, ezt a Sonynak kell eldonteni, mindenesetre a fenyegetes az nem volt szep.
    En szvsz alapvetoen nem ertek egyet azzal, hogy nagyvallalati dontesekben nincsen erkolcsi megfontolas, pedig ez a kapitalizmus egyik eleme.
  • lammaer
    #34
    "ha vmit nem kíván a cég tovább finanszírozni, adja ki a kódokat"

    Hát, "ez a neked már nem kell, add nekem ingyen" még embereknél se nagyon működik. Inkább felrakjuk a vaterára, hogy csináljunk pénzt belőle :)

    Általában szoftveriparban a többség nem adja ki az egykori kereskedelmi termékének a kódját - igen, VANNAK kivételek, annak örülni kell, de a többség nem igy működik.
    Ha belegondolsz lehet jogi akadályai is vannak - pl önmagában az SW franchise, ami ugye nem is a sony tulajdona, hanem Lucas bácsié. Franc tudja miket irtak alá.

    Plusz mindig ott van, hogy azt mondják most elteszik, de aztán X év múlva eszükbe jut, kéne csinálni még1-et. Ha időközben odaadják a meglévő munkát másnak, és az - ne adj isten - még jobbat is csinál mint ők, akkor jól elvágták maguk alatt a fát...

  • lammaer
    #33
    "Nem. ArenaNet a GW1-et mindaddig futtatja, amíg emberek játszanak rajta."

    Biztos lehetsz benne hogy nem jószándékból vagy saját profitjuk sándékos csökkentése miatt teszik azt amit tesznek.

    Sok okos ember leült, kiszámolta hogy "Joe, tartsuk meg ezt a GW1-et, mert ez ennyi meg ennyi áttételes bevételt hoz ami ennyi meg ennyi USD hasznot jelent".
    De ha Joe azt hallja hogy a GW1 fenntartása nem rentábilis, ki fogja kapcsolni. Majd megbeszéljük abban a hírben, ahol arról fogunk olvasni :)

    Vagy ha nem, akkor arról hogy felélték a pénzüket és csődbe mentek.
  • lammaer
    #32
    Auto Assault? Én sajnos már csak akkor találtam rá, amikor a végnapjait élte, várható volt a bezárása. Pedig igen egyedire sikeredett, de talán ezért nem volt annyira populáris...
  • narumon
    #31
    Na ezért is kell - többek között - a Sonyt mint céget messzire elkerülni...
  • RoyalPredator
    #30
    Ha cégnek kiadják, az adás-vételi szerződésben mint kritérium, fel lehet tüntetni. Ahogy egy Lamborghini papíron is rajta van, hogy bár karcolod a 400-as határt, be kell tartanod az alapvető szabályokat.
  • Komolytalan
    #29
    "miért ne adhatnák ki magánszemélyeknek a kódot azzal a feltétellel hogy hasznot nem szerezhet belőle?"
    Ezt a kitételt hogyan tartatod be? Ha tudsz rá választ, akkor többet soha az életben nem kell dolgoznod, mert a jelenleg zárt kódot gyártó fejlesztők tejben-vajban fognak füröszteni.
  • RoyalPredator
    #28
    Először is, nem megy kukába a játékélményed.

    Másodszor is, az EULA-t módosítani kell, miszerint a játékosok tulajdonát képzik az accountok, és abban minden tétel. (Mivel ha felelőst kell keresni, hirtelen a tulajdonukat képzik, most meg nem..........)

    Harmaszorra, ha vmit nem kíván a cég tovább finanszírozni, adja ki a kódokat, engedje valamelyik szervezetnek, hogy bizonyos feltételek mellett (pl nem kér havidíjat, Donation mehet, ill csak bizonyos mennyiségű fejlesztés után kereskedhet vele) valaki tovább futtassa a szervert.

    Bőven vannak olyan cégek, vagy teamek, akiknek megérné.
    Legalább a fame miatt, alapból kapnak világszerte reklámot hogy mekkora jó arcok, stb... Ha a területen dolgoznék, én megpályáznám.

    SWG Emu egyre jobb és jobb, úgyhogy a kalózok WIN, fizető legálisok FAIL.
  • orkaman
    #27
    sajna én már 2-szer átéltem a bezárást.
    az egyik egy mmo autós volt, ott szerencsére már 1 éve nem játszottam így bár meglepi volt hogy törölték, de nem izgatott.

    a másik meg a legelső mmo-m, de az is csak vegetált az utsó pár évben.

    A mostanit 4 éve nyomom (dekaron) ez viszont nagyon hiányozna, nem beszélve a kb. 2-3 ezer óra menne kukába. (lehet sokkal több, nehéz megsaccolni mert volt hogy fél évig nem léptem volt hogy heti 30 órák)

    sok jót én se tudok mondani, joguk van hozzá. láttam már olyat is amit 2 év után állítottak le. Igazából a fair megoldás: "leállítás", és újraindítás megváltozott feltételekkel. szinte nullára levinni a támogatást, kevesebb szerver stb. így szép lassan eltünnének a játékosok.
  • RoyalPredator
    #26
    Nem. ArenaNet a GW1-et mindaddig futtatja, amíg emberek játszanak rajta.
    Főleg, azért is, mert GW1-es dolgokért jutalmat kaphatsz GW2-ben, ezért lehet h GW1-et megveszi a GW2 játékos, csak hogy legyen egy egyedi title, meg pár máshonnan nem beszerezhető item.

    Ők megtudják csinálni.
    Más nem. Owned style.
  • lammaer
    #25
    Mester, ez MINDEN online játéknál igy van.
    BÁRMELYIKnél előbbb utóbb eljön a kaszás, lelövik, és a belefeccöld időd elveszik.

    Ez nem SONY specialitás. Hasonlóképpen az sem, hogy ha valami nem nyereséges akkor azt nem üzemeltetik tovább.


    Komolyan furcsállom az embereket, akik azt hiszik, a cégek azért vannak hogy minket szolgáljanak. A cégek a profitért tesznek azt amit. És ha neki az nem profitábilis hogy 3K sipákoló majom seggét kinyalja, akkor nem fogja megtenni.

    Kapitalizmus van csókolom.
  • RoyalPredator
    #24
    Engem inkább arra figyelmeztet, hogy ne vegyek Sony-tól játékot, mert lelőhetik nekem, ha nem találják nyereségesnek. És bizony megeshet.
  • kozik
    #23
    Azért azt ne feledjük, hogy itt maga a piac is érték, szóval ha teljesen lelövik a cuccot, akkor a köv. SW univerzumú játékot nyilvánvalóan több brandhű játékos fogja fizetni. Ha meg nem hozzájuk csorog az új pénz, akkor is kaphattak ajándékcsomagot, hogy na akkor nyomát is takarítsátok el fiúk, hadd pörögjön nekünk az új.
  • Zolivok
    #22
    ne hidd hogy csak te vagy elkeseredve szasz
  • messen
    #21
    Ebből a postodból látszik, hogy semmit sem tudsz a GW2-ről. szasz
  • Zolivok
    #20
    mondjuk én csak structured pvp.t tolnék és monk nélkül érdekes lesz szóval szasztok
  • Szefmester
    #19
    Szóval az nekik mindenképpen megéri ha magára haragítja a játékosokat? Ha már nem lát belőle hasznot a továbbiakban, hiszen nem fognak menni a szervereik, akkor miért ne adhatnák ki magánszemélyeknek a kódot azzal a feltétellel hogy hasznot nem szerezhet belőle?

    Ha a kinőtt ruhám nem használom akkor nem fogom elégetni... oda is adhatom valakinek akinek még jó lehet, vagy ha jobb állapotban van akkor eladhatom töredékárért. Ez megfelelő összehasonlítás volt?
  • NovaTerra
    #18
    Azért párhuzamot vonni a gyermekmunka és egy szerver leállítás között elég erős. Ráadásul a Sony feltételeit mindenki elfogadta, aki játszott ezzel a játékkal. És nem hiszem, hogy túl sok leendő Sony terméket vásárlót riasztana el az, hogy egy már alig játszott, nyereséget már egyáltalán nem termelő játék szervereit nem üzemeltetik tovább. Viszont a részvényeseknek elég nehéz beadni azt, hogy továbbra is költsenek erre a játékra, ráadásul úgy, hogy a következő sw mmo-t már nem ők adják ki.
  • Tetsuo
    #17
    Tuntetot nem perelhet a ceg. Marpedig ha vki neten tuntet, bojkottot hirdet, az sajat joga, plane az, hogy csak elmeseli az igazat.
    Civilek csoportja mar tobb ceget befolyasolt, na nem komolyan, azert volt mar olyan, hogy pl. a gyermekmunka ellen tiltakozok (asszem) NY-ban a Nike bolt ele annyi cipot dobtak, hogy markoloval kellett utat csinalni benne...
    A Sony pedig NEM onbiraskodhat, azzal komolyabban szegne meg a tovenyt, mint egy szimpla ragalmazo.
    Mar a fenyegetese is buncselekmeny-gyanus.
    A Sonynak a sajat marketingje erdekeben is rugalmasabbnak kene lennie, nem pedig a felhasznaloit (akik lehet, h eddig markahuek voltak) baszog@tni.
    Egy Sony bojkottot en is tamogatnek. ;)
  • Carbine
    #16
    A Sony meg visszaperli az összes hülyegyereket mert rossz hírét keltik. Jogilag több alapja van rá, mint a most pereskedni készülő kockáknak.
    Sajnos jogi oldalról a Sony bevan betonozva. Simán mondhatja az embereknek, hogy aki nyavajog annak minden SOE accountját azonnal elveszi, ha van PS3-ma, azt letiltják a hálózatról, mivel ezekre mind lehetőséget ad valamilyen kicsavart formában neki a mindenki álltal aláírt végfelhasználói szerződés. Nincs ha, meg talán, meg lehet... a Sony-n múlik minden, szóval részvétem minden SWG rajongónak, de egy szóval... beszopták.
  • RoyalPredator
    #15
    PVP-ről még nem adtak ki sok infót, de lesz WvW, illetve a szintek egyenlítődnek, így level 30-ként is lezúzhatsz egy level 80-ast.
    Sajnos még nincs videó, de ha lesz, nagyot fog robbanni.

    A forráskódot lazán kiadhatnák, már nem tudnak vele kezdeni semmit.
    SWG Emu valahogy megszerezte, vagy magának újraírta, szóval ha csak a mentéseket átadják, még az is elég lehet.
  • Zomil
    #14
    Sajnos esélytelen, h pont a Sony kiadná a szerver fájlokat, vagy legalább a forráskodot...Pedig jopár leállitott mmmo esetén megtörtént ez, igy legalább valamilyen formában tovább élhetett a játék...igy marad az emu :S
  • Tetsuo
    #13
    Viszont rossz hiret kelthetik a cegnek. Amit pl. ilyenekert, meg a fenyegetesert jo sok ember megutalhat, az emberek marcsak ilyenek. Pedig minden ceg egyforma.
  • Carbine
    #12
    Késő... már beleegyeztek a feltételekbe amikor regisztráltak.
  • beceneev
    #11
    Na akkor mutass nekem egy pvp videot róla :D
    Ha kifejtem a véleményem az már trollkodás? Gondolom ezt te döntöd el :) Tőled például egy pozitív kommentet nem láttam még.
  • RoyalPredator
    #10
    Trollkodj mindnehol...

    PVP is felülmúl minden eddigit szvsz, és kell skill is, nemcsak rahedli gear...
  • dronkZero
    #9
    Ahogy látom, pont erre irányul a törekvés, hogy ez megváltozzon.
  • beceneev
    #8
    Guild Wars 2 -be nincs normális pvp. Szasztok
  • Herkulles
    #7
    De valami kedvezményt kapnak a következő játékokból ezek a felhasználók ha jól olvastam…
  • Zolivok
    #6
    guild wars 2 szasztok
  • PsyhoApu
    #5
    Hát egy számítógépes játéktól nem várhatjuk el, hogy valami is legyen a kezünkben, pláne egy mmo-tól. Ha azt akar ez ember elmegy kézművestáborban.
    A pénzükért az emberek szórakozást kaptak, időtöltési lehetőséget a szervereken. Aki mmo-ba kezd az számoljon azzal, hogy egyszer bezárnak a szerverek. Az ott töltött időt nem beleölt munkának kell nézni, hanem eltöltött szórakozási időnek.
  • Gauge
    #4
    Pontosan ezért sem szabad ilyen játékot venni és utána még havnta fizetni érte..... Gyakorlatilag kifizetsz egy raherdli pénzt és a végén nincs semmi sem a kezedben...
  • Narxis
    #3
    Ott a pont, ez a WoW-nál is és más játékoknál is így van.
  • Carbine
    #2
    Nem az övék. A végfelhasználó szerződés alapján, minden ingame létrehozott tárgy, karakter, stb a kiadó tulajdona. Az előfizető csak fizet egy szolgáltalásért ami magában foglalja, hogy bizonyos keretek között használhatja. Ergó nincs jogi alapjuk semmit se követelni. Csakis a Sony akaratán és jóindulatán múlik, hogy mit lép erre.
  • FoodLFG
    #1
    Az F2P logikus követelés. Az a minimum, hogy a karakterek a játékosok tulajdona. Ők fizettek értük, ők állították elő. A szerverek bezárásával viszont lényegében elvesztik őket.

    Egyébként pedig nagyon helyes, hogy perrel fenyegetik a Sony-t. Ott kell szívatni a kiadókat, ahol csak lehet.