Ötvös Tibor

"A Disneynek fogalma sincs a játékokról"

Alig pár hete, hogy a Tron: Evolution és Turok fejlesztőcsapatát, a Propaganda Gamest bezárták, az általuk készített Pirates of the Caribbean: Armada of the Damned című játék fejlesztését pedig leállították.

Ennek körülményeiről fejtette ki véleményét az egyik egykori alkalmazott, Brian Provinciano, aki többek között a már említett Karib-tenger kalózai címen is dolgozott. "Személy szerint úgy éreztem, hogy az egész dolog már két évvel ezelőtt megpecsételődött" - árulta el Provinciano, aki nem most, hanem már jóval korábban elhagyta a csapatot. "Nem akarom kellemetlen helyzetbe hozni egykori társaimat, de törölték két projektjüket és a másik kettőt is támadták."



"De hozzátenném, hogy a Disney is komolyan hibás ebben. Szerintem mikor beszálltak az iparba arra gondoltak, hogy 'Hé, a játékok pénzt hoznak, szóval kezdjünk el gyártani párat és vegyünk meg pár fejlesztőt'. De közben fogalmuk sem volt a játékvilágról és ezért nem vettek észre két dolgot: a Proraganda Games nem végzett jó munkát és a Disney nem tudta, hogyan irányítson egy játékkiadót."

És akkor ide tartozik az a hír is, hogy a kiadó bejelentése szerint 700 munkatársuktól szabadulnak meg az elkövetkezendő időszakban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ffxi #7
    Split S yó game. És azt ők csinálták.
  • Bogyi007 #6
    A Split/Second című játék is tőlük van,azzal szerintem például semmi baj sincsen.
  • JeD #5
    Azért a Donald Duck's Playground vagy a Duck Tales elég jó kis játékok voltak annak idején...
  • zola2000 #4
    Régebben jó rajzfilmeket csinált, ma már tényleg az (mint ez egész amcsibroáf filmipar), én már rég túlléptem rajta, komolyan mondom Magyarországra a filmekből is csak a gagyit hozzák be a forgalmazók mint mindenből.
  • Jude666 #3
    Pffffff. A dizni.
    Jéééééééééééézusom.
    Undorító, mocskos, czionista, egyszóval egy nagy kalap szar.
  • Laza #2
    Az nem kifejezés :) a világban szereplő karaktereken kívül szinte semmi köze nincs hozzá. Néha egy-egy részbe részt vett, mint társkiadó, de egyébként a Square fejleszti és adja ki.
  • zola2000 #1
    Az egyetlen értelmes Disneyhez kapcsolható videojátéksorozat a kingdom hearts, de az eléggé külsős...