Ötvös Tibor

"A Modern Warfare 2 segíthetett az orosz robbantásban"


A héten a moszkvai Domogyedovo repülőtéren történt öngyilkos merénylet óriási csapást mért az oroszokra és 35 halálos áldozatot követelt.

Az orosz Russia Today mai adásában pedig egy Walid Phares nevezetű szakértő azt állította, hogy a terroristák a Call of Duty: Modern Warfare 2 nevezetes No Russian pályáján gyakoroltak. Az említett küldetésben egy orosz terrorista csoportba beépült ügynököt alakítottunk, akik egy reptéren hatalmas mészárlást végeztek.


"Úgy vélem, hogy manapság nehéz megkülönböztetni a játékot a valóságtól" - kezdte az úriember. "Már csak azt kellene kiderítenünk, hogy a terroristák felhasználják-e valamilyen módon az ezekben látott példákat és segítenek a terveik kidolgozásában. Véleményem szerint az olyan szervezetek, mint az Al-Qaeda ránéznek egy ilyen játékra és látják benne a 'gyakorlás' lehetőségét."

Az Activision eddig nem reagált a vádra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • RoyalPredator #38
  Márpedig de. Ha előző nap már 5-ből 5x fel tudod magad robbantani, készen álsz, hogy hatodszorra is széttépjed porhüvelyedet egy népes repülőtéren :DD
 • Hoz_Hun #37
  Ez marhaság. Senki sem mondhatja komolyan hogy egy öngyilkos merénylőnek gyakorolni a kell!! Ráadásul nincs szükség a játékra, nem egy szupertitkos katonai bázisra akar betörni. A repteret lazán bejárhatja.
  Ezzel együtt ezt a pályát nagy gondatlanságnak és hülyeségnek tartom. Semmi szükség rá, nem is értem minek készítették el. Én egyszer gyalogoltam végig rajta, akkor se lőtem le senkit (oké a rendőrökkel tűzharcoltam). Nekem ez játéként is sok volt, a gyomrom felfordult tőle. Azóta mindig skippelem ezt a pályának nem nevezhető szart. A játékot magát amúgy szeretem.

  "Úgy vélem, hogy manapság nehéz megkülönböztetni a játékot a valóságtól" Talán nem ennél a cikknél kellet volna előnie. Persze majd fölrobbantom magam, újraéledek valahol és megint robbantok, mi?
 • bakagaijin #36
  Azért a "biztonság kedvéért" kivették a MS Flight Simulatorból, hogy épületeknek lehessen menni.

  Egyébként a valóság és a fenti vid között van pár eltérés:
  1. egyedül volt a reptéren, legalábbis eddigi nyilvános nyomozási adatok szerint akinél a bomba volt az egyedül volt (ugye Irakban az egyik raktár rajtaütésnél kiderült, hogy az arab tenoristák "elővigyázatosságból" videokamerával és rádiós detonátorral szerelik fel az öngyilkos merénylőket, hátha a beígért szüzek nem elég motiválóak).
  2. lett volna automata gépfegyvere. Bomba volt nála, kb. 7kg TNT-nek megfelelő, azt nem írták, hogy konkrétan melyik robbanóanyagból.
  3. az érkezési oldalon volt még az országba beléptetés előtt, tehát a) leszálló utas volt és nem odakintről ment be, vagy b) csinált magának biztonsági ajtónyitogató kártyát, rfid-t, akármit amivel az oroszok üzemelnek.

  Szóval nekem ez a "Walid Phares nevezetű szakértő" gyanús, roppant gyanús.

  Források:
  http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-12268662
  http://www.reuters.com/article/2011/01/24/us-russia-blast-airport-idUSTRE70N2TQ20110124
 • Garrett27 #35
  Hitman-ben is volt. És az a sok CIA-s ügynök benne...
 • Smitiz #34
  Szerintem az ilyen hírekért terrorista szülők gyerekei fizetnek az újságíróknak, mert nem hagyják CoDozni őket a szülők :D :D
 • Julius Caesar #33
  "Az Activision eddig nem reagált a vádra."

  Őszintén, erre mit reagáljanak? Vagy nem mondanak semmit, vagy lehülyézik az illetőt... Inkább nem mondtak semmit.
 • bladesoft #32
  Terrorista Barátaim.
  A Terv
  1. Veszünk fegyvert
  2. Autóba ülünk
  3. Odamegyünk
  4. Elővesszük a fegyvert és lövöldözni kezdünk.

  És ez a zseniális terv nem jött volna létre egy FPS játék nélkül.
 • creed13 #31
  Az orosz propaganda gépezet megint beindult...
 • sanyicks #30
  Az még valamennyire érthető lenne, hogy ha arma2-vel gyakorolnak, mert annak köze is van a valósághoz.
  Na de coddal? Annak örülni kéne, mert biztos halált jelent a tenorpistáknak, ha kod szerűen ész nélkül próbálnának tenoristáskodni :DD
 • Bulics #29
  Gombokat nyomogatva, szobában kuksolva nem hiszem hogy profi terrorista válhat valakiből. Nem tudom mennyire hiteles a helyszín, maximum azt tudom elképzelni hogy lelesték, dehát eleve könyörgöm, a pasas felrobbantotta magát erre bárki képes, nem kell a repteret ismerni. Ez csupán egy meggondolatlan kijelentés volt az úrtól.