Ötvös Tibor

A StarCraft 2 a warezolók kedvence

A StarCraft 2: Wings of Liberty az év egyik legnagyobb sikere, minden idők legjobban fogyó PC-s stratégiai címe.

Ráadásul a torrent-oldalakon is a legkedveltebb letöltések között szerepel és a mai adatok szerint már itt is rekordot döntött. Egy hivatalos kimutatás szerint ugyanis a StarCraft 2: Wings of Liberty alig három hónap alatt 2,3 millió alkalommal lett letöltve a különböző torrent-oldalakról, ami alig kevesebb, mint a hivatalosan eladott példányszám.



Ez számszerűen (7,11 GB-os mérettel számolva) több mint 15,77 petabyte-ot jelent, ami elképesztően nagy szám. A Blizzard természetesen nagyon figyel a csalókra és a nem hivatalosan megvásárolt példánnyal rendelkező játékosokra és azonnal letiltja őket a Battle.net 2.0 rendszeréről.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • morden #27
    Nekem sincs eszem ágába sem az, hogy "faszságokat " írjak, amúgy nem anti Sc, hanem általában antigame lehetne a nevem :P (meg át kell gondolnom, hogy miért nem jönnek át a gondolataim a fórumon rendesen és miért csak az jön le, hogy utálom a játékokat ... )
  • Stranger666 #26
    A vége nem volt rossz elismerem.
    Lényeg a lényeg, te konkrétan átírhatdnád a neved "antistarcraftra". Egyszerűen nem értem, hogyha valamit ennyire utálsz mérnem szarod le?? Nekem eszem ágában sincs általam nem kedvelt játékokról szóló cikkekbe belépni és írogatni faszságokat.Mellesleg azt sem értem, hogy egy elkurvult cég mért jó játékokat ad ki? mérnem szarokat?
  • morden #25
    Én élvezettel, izgalommal olvastam az utolsó hozzászólásod, leesetem a székről, olyan erővel csapott arcon az újdonság, amit leírtál :D bár nemtudom mit jelent kva. a google a Kisalföldi Vállalkozási Alapítványra tippel (bocsi :P).
  • Stranger666 #24
    morden kva. unalmas vagy:S
  • morden #23
    Ez az ismétlem önmagad meg jasonló már megírták, de ezekszerint nem fogalmazok jól, vagy nem tudom kifejezni magam kellően. Szóval leírom olyan egyszerűen mégegyszer ismételve önmagam, hogy megértéstek. Szóval ostoroztam a blizzet, az sc kettőt a pénzéhség miatt, nagyon sokan lehurogtak, hogy nem, hogy a játékosok az elsők, majd jöttek ki sorra a hírek, hogy az sc2 nem üti meg az előd színvonalát és a játékkészítés helyett a blizz rászáll azokra, akik koreában nagyá tették a termékét és a blizz a már jól bejáratott mások álltal megcsinált tutiba szeretne beleülni és ez nem szipatikus.
    (érdekes amúgy, hogy más magyar fórumokon többségben vannak azok akik azon a véleményen vannak, hogy a blizzard "elkurvult", itt az sg-n meg vakon védik nagyon sokan, ebből le lehet vonni egy olyan következtetést, hogy az sg-n videójáték rovatban írógatók, hihetetlen könnyen manipulálhatók)

  • NovaTerra #22
    Játkidő az sc2-vel kapcsolatban nagy szubjektív. Aki legkönnyebb fokozaton végigjátsza, annak akár 9 óra, aki legnehezebben, akár 20 óra a kampány. De ezek csak a single részek, az cs2 lényege a multi. Így a játékidő lehet pár száz, de akár 1000+ óra is. Hisz sokan 3-4-5.. év múlva is játszani fognak vele.
  • NovaTerra #21
    Azért nem írom le megint, mert már megtettem korábbi híreknél. Nem csinálom azt, mint te, ha kíváncsi vagy rá keress vissza! Pár dolog mégis megjegyzek, reagálva a Koreával kapcsolatos hsz-dre. Az sc2 népszerűsége Koreaban nem egyenlő a játékeladással, rengeteg verseny van, amelyet országos tévék közvetítenek, hidd el, nem két ember nézi, pl. legutóbbi gsl döntő is egy stadionban volt, hogy csak a mértéket lásd a győztes átszámolva 17 millió forinttal lett gazdagabb. A reklámokidő pénzbe kerül, a jegy pénzbe kerül, a sonyericcson volt legutóbb a főszponzor, de samsung és egyéb nagy cégek is támogatják a versenyeket, mert remek reklám lehetőség számukra. Míg az sc1-ből nem látott pénz a Blizzard, most lát az ilyen rendezvényekből is. Mielőtt pénzéhez és hasonlókat mondanál, gondolkozz el rajta, hogy a játékiparban minden cég profit orientált! Lehet neked ez nem tetszik, vagy nekem, bárkinek, ez akkor is így van. Nem kötelező megvenni a játékot, csak furcsán adod elő a dolgokat, nehogy azt hidd, hogy valamilyen nemes feladatot látsz el azzal, hogy minden egyes hírnél ismétlen önmagad. Akit érdekel úgyis megveszi, akit nem az nem fogja.
  • MaT #20
    Mindig mindenki a jatekidorol beszel, hogy csak 5 ora, csak 10 ora... Csak kivancsisagbol megkerdezem a jelenlevo tisztelt holgyeket/urakat, hogy mennyi idot toltenek a szamitogep/konzol elott a gombokat nyomkodva? Egy jatek igenis 4 oras ha elkezded es vegigrohansz a palyakon, mit sem torodve azok pozitivumaival. Vegig rohannak az emberek, 4 ora alatt befejezik aztan meg jonnek az SG-re fikazni a jatekot, holott sokkal tobb van a legtobb ilyen virtualis vilagban... Ezt mindenki maga donti el, de szerintem nem tul jo dolog ha 4-5-6 orakat ulsz a gep elott es jatszol. Ha nem igy teszel akkor napokba is telhet, hogy vegig vigyel egy Medal of Honor-t peldaul... Ez persze csak az en velemenyem, johet a leba**as...
  • morden #19
    Szerintem te az összes blizzard ellenvéleményt nekem tulajdonítod, ha jobban megnézed vannak még páran akiknek nem jöttek be azok a dolgok amiket leírtam. Mindenhol azt írják, hogy a blizzard hülyesége miatt nem állnak át a játékosok nagy számban, és kismillió cikk foglalkozik az okokkal.
    Amúgy leírom inkább, hogy igen foglalkoztat a téma igazad van, a követekző 3-4 hozzászólásod alol a talajt ki is húztam úgy érzem, mert te csak azt tudod írni, hogy "hidegen hagy lol "...
  • mukievil #18
    Baldursgate 2 --- 100 ora játékidő , nemhiszem hogy drágábban adták anno
    SC2 --- 20 ora játékidő (eki ért hozzá, talán 10ora)
    A többi játékról ne is beszéljünk mert ma egy játék az vicc!