Ötvös Tibor

Minden rekordot megdöntött a Black Ops


A jelek szerint az Activision megnyugodhat: a Treyarch felnőtt a feladathoz és lenyomta az Infinity Wardot is.

A november 5-én megjelent Call of Duty: Black Ops ugyanis minden idők legjobb nyitányát produkálta a médiatermékek között. Az eddigi rekord a Modern Warfare 2 volt, mely 24 óra alatt 310 millió dollárt hozott az angol és az amerikai piacról az Activision konyhájára. A Treyarch friss alkotása 360 millióval kezdte meg karrierjét, ami ragyogó teljesítmény.


"A Call of Duty: Black Ops már a második rész, mely megdönt minden eddigi médiarekordot" - áll az Activision közleményében. "Még soha nem volt olyan franchise, mely két egymást követő évben is megdöntötte a nyitónap rekordját. Tavaly 550 milliót hozott a Modern Warfare 2 a megjelenést követő 5 napban és most ezt is meg akarjuk dönteni."

De gondok azért akadnak. Sokan panaszkodnak, hogy nagyon lag-os a játék és ezért szinte lehetetlen multiban játszani vele. Ezt mutatja a fenti videó is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Julius Caesar #33
    Nem hiszem, hogy azért lennének egyszerűbbek a mapok, mer a mai map készítők nem kreatívak. Gondolom akik a codhoz csinálnak mapokat, tudnának olyan összetett pályát is rottyantani, hogy a hajad is kettéállna.

    Csak hát nem ezt a feladatot adták nekik.
  • sensejke #32
    De ha ennyi embernek nem tetszik akkor mi a jó? Mert ahány fórumon olvastam véleményt szinte senkinek sem tetszett. Nem akarok senkivel sem vitázni de nekem nagyon tetszett annak ellenére h laggos.
  • Gyuszopapa #31
    Ki beszélt arról hogy szar az egyjátékos módja.
  • Ray78 #30
    Irdatlan noob vagy kereskedelem terén így szerintem menj inkább játszani....
  • Ray78 #29
    Szerintem sürgősen menj el szemészhez mert kezd csőlátásod lenni vagy ez lehet csak birka hülyeség tipikus tünete.....nem ártana megnézned mi ketyeg egy konzolban és mi lötyög a gépedben.

    Nem vagyok FPS rajongó de........a story mód szép kerek és egész nem olyan sz@r! összedobott valami mint az MW2 ben volt.
  • narumon #28
    Azért bírom mikor néhányan csak így kijelentik, hogy márpedig nem jó játék és kész. Ez kb olyan, hogy márpedig ez a kék ez piros, ráadásul a fehér a legszebb szín.
    Ennyi erővel nekem meg az a véleményem, hogy az összes COD közül eddig messze az MW2 volt a legjobb ráadásul a grafikája is gyönörű szerintem, ideális kis lövöldözös gém. Ez is egy vélemény, és semmivel sem ér kevesebbet mint a tied.
  • Gyuszopapa #27
    Hát az MW2-nél nem volt nehéz nem rosszabbat készíteni.Az símán bekerülhet a legrosszabb játékok listájába.
    Még egy érdekesség a Cod4 óta nekem egyre rajzosabnak tünik a grafika,ez már nekem nagyon hasonlít a Borderlands-ra.Úgy gondolom ez azért van mert a konzolok már ennél erősebb grafikájú játékoknál behalnának.
  • yesname #26
    Gondolom akkor a városba sem mész ki egyedül :) Ez a célközönsége az ilyen agyhalott játékoknak.
  • opeca #25
    Nem is igazán az igénnyel van a baj, bár ténysezerűen egyre igénytelenebbek a játékosok, hanem a konzolok alapkontrollerjével. Ezek az elsődleges okai annak, hogy egyszerűsödnek, "butulnak" a játékok.

    Míg számítógépen a bill+egér alap, és erre lehet számítani annyira, hogy belekalkuláljanak akár 14-16 billentyűt is + egeret, addig konzolokon ez egér nélkül 8-10 max. De a sűrűn használatos az inkább 6 max.

    Na és akkor meg is van a szűkkeresztmetszet, amiért, ha akarnák sem lehetne elbonyolítani egy játékot.

    Amikor mobilra csináltam játékot, akkor sajnos nálam is ez a probééma jött elő. Annyira lehetett bonyolult, amennyire az irányítás engedte:(

    De ezt már korábban is kifejtettem.
  • opeca #24
    Hát sajnos egy ilyen játék lefejlesztése nem magyar cégek büdzséjére van igazítva. Hiába egyszerű mint a faék, akkor is kurva sok munka van vele:S