Ötvös Tibor

Tilos árulni a Grand Theft Auto: Episodes from Liberty Cityt

Egy brazil bírósági ítélet szerint világszinten le kell állítani a Grand Theft Auto: Episodes from Liberty City eladását, mert az jogsértő.

Legalábbis szerepel benne egy dal, melynek jogát nem vásárolták meg és ezen háborodtak fel a brazilok. A The Ballad of Gay Tony című epizódban szereplő Conga Kid néven futó nótát Daniel Haaksman adja elő, melyben van egy taktus a Bota o Dedinho pro Alto című brazil dalból, mely Hamilton Lourenço da Silva munkája.



A Rockstar rögtön megmutatta a hivatalos, aláírt papírokat, melyekkel próbálták bizonyítani, hogy ők megvásárolták a dal jogait, de a dokumentumon a pert elindító MC Miltinho (da Silva fia) aláírása nem szerepel. Eme hiányosságba kapaszkodva sikerült számukra pozitív ítéletet kiharcolni egy brazil bíróságon, mely elrendelt az Episodes from Liberty City forgalmazásának leállítását.

A Rockstar ennek még nem tett eleget, mert elmondásuk szerint ők nem kaptak semmilyen hivatalos papírt a bíróságtól.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Etinger #22
    Nem a cikkre írta. Én meg értelmezni is tudok, nem csak olvasni. Na erre varrjál gombot.
  • FoodLFG #21
    juj!
  • Nuclearity #20
    már bocsi, köszi hogy jelzözől, de én gta mellett még olvasni is tudok. Szerzői jogok, ha tudnál olvasni, vagy legalábbis elolvastad volna a cikket, benne van, hogy a Rockstars megvette a jogokat a számhoz, csak éppen nem attol az embertől aki perelte (ami már magában is lol mert ha joska ir egy számot, és el is adja és én beperelem a rockstart, ugyanigy akkor én is nyerek? mert nem az én aláírásom van a papiron?). hozzáteszem, ha valaki emiatt lesz bünözö vagy emiatt tér rossz utra, akkor azzal az emberrel alapjáraton gondok vannak, és enélkül is ugyanoda keveredne. Ez egy játék, szorakoztatásra van, fura, hogy a Call of Duty vagy bármelyik fps ellen senki nem tiltakozik (lássuk be itt is ölünk ott is) a különbség az, hogy itt kapsz egy várost, az ölés mellett azt csinálj amit akarsz, ott pedig egy kis map van...
  • AgentKis #19
    "Egy brazil bírósági ítélet szerint világszinten le kell állítani"
    Milyen jogai vannak világszinten egy brazil bíróságnak? Otthon ugassanak...
  • cylonflatus #18
    K*rvára nem a cikkre írta...
  • Ray78 #17
    Minden brazil búza........de nagyon.
  • kanduhr #16
    Te meg olvasd el még párszor a cikket.
  • narumon #15
    Hahó az csak nekem tűnik fel, hogy Daniel Haaksmantól megvásárolta a Rockstar a jogokat (mivel ezt a számot Ő írta), és abban van egy részlet a brazil csávó APJÁNAK a szerzeményéből. (Arról nem szól a fáma, hogy tényleg az vane benne vagy csak hasonló (mert nagyon nem mindegy). Mindenesetre akkor a jogsértést maga Daniel bácsi követte el, hiszen neki nem volt joga a saját számában szerepeltetni a brazil csávó APJÁNAK a taktusait.
    Szóval ez így is úgy is nagyon sánta és nagyon ferde, csak a lehúzásról szól.
    (Mint ahogy az egész jogvédelem egyébként). Akinek van egy kis esze meg pénze az szépen elkezdi mindenféle álmát szerzői védelem alá venni, előbb utóbb akad valaki akit be lehet perelni miatta.
  • Garrett27 #14
    Élveznivaló a demokrácia gyakorlása...
  • sanyicks #13
    persze mivel a rockstar is hasonló idiótákból áll...