Ötvös Tibor

Íme minden idők leggonoszabb gonosza

A Gamespot elég sűrűn rendez különböző szavazásokat, melyekből megpróbálnak egy Minden idők... listát összetákolni.

A honlapon ezúttal Minden idők leggonoszabb gonoszára lehetett voksolni. Természetesen csak játékbeli karakterek szerepeltek a felsorolásban. Első körben 64 gonoszra lehetett szavazni, majd ez a szám 32-re, 16-ra, 8-ra és végül 4-re majd kettőre csökkent (a teljes lista itt látható). Az utolsó fordulóban Dart Vader és a StarCraft sorozatból megismert Kerrigan csaptak össze.



Szerinted ki a győztes?
(Összesen 622 szavazat)
  • Joker
    40 % (251 szavazat)
  • Kerrigan
    18 % (114 szavazat)
  • Darth Vader
    36 % (224 szavazat)
  • Raam tábornok
    4 % (22 szavazat)
A végső győztes végül a Zergek vezére lett, akire a leadott voksok 60%-a jutott. A végeredmény tulajdonképpen nem meglepő, hiszen a StarCraft 2: Wings of Liberty még elég új játék és sokak számára még friss az általa nyújtott élmény. Kíváncsian várjuk, hogy vajon egy év múlva ki lesz a győztes, hiszen akkor már túl leszünk (csak az első négyest számítva) a Gears of War 3-on, a Batman: Arkham Cityn és két Star Wars játékon is (The Force Unleashed 2 és The Old Republic). És remélhetőleg egy újabb StarCraft 2-n is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • natalyel #31
    Én örülök, hogy Kerrigan ismét egy marketing-boostot kapott eme szavazás részeként (starcraft világa nagyon ott van), de szerintem sem ő az igazi gonosz.
    A hivatalos Blizzard-történet szerint Kerrigant kisgyermek korában már kondicionálták és profi gyilkost faragtak belőle, ugyanakkor kijön belőle a morális énje is. Mengsk kimentette az azelőtti életéből, így hozzá lett hű, az ő parancsait követve vitte le a pszi-átjátszót a bolygóra. Ekkor a zergek "átalakították", megfosztva emberi mivoltától, és így módosult tudattal, mint már zerg gyilkolt: inkább drukkolunk érte, hogy valamiképp változzon vissza emberré. Mikor ez megtörténik olyan, mintha egy álomból ébredne fel, aki, míg benne volt, nem is volt ura önmagának.
    Én szvsz együttérzek vele, és még csak most jön a neheze, hisz szembesülnie kell mindazzal, amit elkövetett.
    :)
    Sephirot (Final Fantasy 7) is benne volt a listában, mindkettőt lájkolom.

    A kérdés úgy lett volna ésszerűbb, hogy melyik a legjellegzetesebb, legnagyobb nyomot hagyó, legjobb játékélményt kináló, legkarakteresebb főgonosz...
  • nessboth #30
    GAzdálkodj okosan vieogame: apeh! A legyőzhetetlen gonosz!
  • Tetsuo #29
    Nem feltetlenul az a gonoszabb, aki tobb eletet kiolt.
    Amugy meg nehany jatekban lehet kuzdeni a Satannal vagy valamilyen allitolagos rokonaval.. ezeknel nem hiszem, hogy van gonoszabb. ;)
  • Garou #28
    Ez kb annyira komoly, mint amikor a metal magazinban az év gitárosa Cseresznye a Tankcsapdából, megelőzve Steve Vai-t meg Satriani-t.
  • Julius Caesar #27
    És Darth Sidious smafu? Palira vett egy egész galaxist :D
  • Zomil #26
    Szvsz az egész ott lett komolytalan mikor a Bioshock fögonosza kiütötte, Kane-t, kb. minden idök egyik leghiresebb szupergonoszát...ha valakit megkérdezel, h kicsoda Kane, tudni figja, megkérdezed, h kicsoda Andrew Ryan fingja se lesz...Már ekkor látszott, h csak friss gamerek szavaztak a kedvenc játékukra/filmjükre, le se szarva, h éppen az a karakter egy jelentéktelen senki a másikhoz képest...Nem azt mondom, h Kane elsö helyezett, de mindenképp a dobogon a helye, eléggé misztikus, eléggé gonosz, eléggé "supervillian" ahhoz, h megérdemelje a dobogos helyet :)
  • nessboth #25
    Szerintem meg maga a játékos! Fable, overlord,Dungeon keeper, GTA, PROTOTYPE,evil genius, POSTAL, Manhunt!
    Ejnye gamerek!
    Egyébként kerrigan egyáltalán nem gonosz, és nem is mondhatnám egyedi és ötletes karakternek, abszolút egy "b" figura. Joker élvezetből kínoz és kegyetlen. Ez maga a gonoszság.
  • IMYke2.0.0.0 #24
    Spárta... gyerekgyilkosságok...

    Amúgy meg:
    Diablo: Diablo és Bhaal.
    FEAR: Alma

  • Koge #23
    Egyertelmu hogy joker, nincs celja, mindegyik emlitett gonosznak van celja, ha jokernak nincs, csak szorakozik.
  • NovaTerra #22
    Ok csak az SC univerzumban jelenleg kb.2500 körül járunk, míg az SW ugye elvontabb univerzum, tehát nem köthető egyáltalán a Földhöz, szerintem ez is nyom a latba. Egyébként, ha eredendő gonoszt akarunk, akkor Diablo.