Ötvös Tibor

Szélsőséges Mafia 2 értékelések

Még mindig akadnak meglepetések a játékvilágban. Szerintem például senki nem hitte volna, hogy a méltán sikeres és klasszikus Mafia első része után a második ennyire megosztja a közönséget és a kritikusokat.

Pedig a múlt héten megjelent játék elég szélsőséges értékeléseket kapott és a rajongói visszajelzések is vegyes képet mutatnak. A PC Zone, a Joystiq és a Destructoid is viszonylag magas pontszámokat adott a Mafia 2-re (8/10, 3,5/5 és 7,5/10), ám az Eurogamer nagyon lehúzta a programot.

A kritikusuk szemében a játék mindössze 4 pontot érdemelt a 10-ből, ami csak azért meglepő, mert ugyanezen magazin francia kiadása örök klasszikusnak bélyegezte és a maximális pontszámot adta rá. Hamarosan mi is leteszteljük a játékot.



A Mafia 2 főhőse egy Vito nevet viselő bevándorló, aki gyerekkorában családjával együtt érkezett Szicíliából Amerikába, ahol azonban rögtön kiszolgáltatottakká váltak a helyi kiskirályoknak. Vito tinédzserként kénytelen volt lopással kompenzálni a családi kassza hiányosságait, ám az egyik ilyen akciója után elfogják és választhat: vagy megy a börtönbe vagy pedig beáll a seregbe és áthajózik az olasz frontra.

Vito utóbbit választja és a II. világháború végeztével haza is tér, ahol csak rossz hír várja: apja meghalt és 2000 dolláros adósságot hagyott a családra. Vito rájön, hogy kétkezi munkával ezt a pénzt nem lehet összeszedni és egy régi barátja segítségével belép a helyi alvilágba.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Justil #43
    ettől még kamu. 1 szimpla etikai kódex, nem több.
  • Tower Guard #42
    Helyettem is megválaszoltad :)
  • KAWAszaki #41
    Hát ez öngól.
    Tán jobb lett volna, ha tovább olvasol, mielőtt "lekamuzod" a bibliát.
    (Lukács Evangéliuma, 20:46-47)
    "Óvakodjatok az írástudóktól, akik szeretnek díszes köntösben járni, és szívesen veszik a köszöntéseket a tereken; szeretik a főhelyeket a zsinagógákban és az asztalfőn ülni a lakomákon; akik felemésztik az özvegyek házát, és színlelésből hosszan imádkoznak. Ezekre vár a legsúlyosabb ítélet."
    Ülj le fiam, egyes.
  • Jude666 #40
    Ja igen Justil, nem emlékszem pontosan már mi, hova írtam, én úgy tudom kb. 3 helyre.Nem általánosítom a pécéseket mivel én is vagyok.Én csak úgy fogom fel, hogy amivel 3-5 évig kínlódtak, tegyük fel egy játék, és tényleg egy mesterművet hoztak létre, az igazán megérdemli azta 10000 Ft lovettát.Félre ne értsd nem vagyok egy milliomos, ez csak az én felfogásom, tisztelem azokat akik vesznek játékot.Nem álszentként mondom, mert én is szereztem nem éppen legális keretek közt szoftwereket , de meg is vettem utána egytől egyig.
  • Jude666 #39
    Persze, én a magam részéről fizetem az adót,de ilyen helyzetben mindenki ezt mondaná, még azok is akik nem.Abban viszont igazad van, hogy előbb az országunkban kellene rendet tenni, és csak később a külpolitikával foglalkozni.Ezen felül nem írtam olyanokat, hogy az összes zsidóból szappant kéne főzni, tényleg csak a cionista pénzsóvárokra gondolok akik nélkül meg lehetne élni.De vannak egyesek akik már csak egy finomabb megjegyzés után is , még ha az az adott dolog igaz is, egyből elkezdenek "TETVES MOCSKOS ALSÓBBRENDŰ NÁCIZNI".Én csak az ilyenektől mászok a falra. De ha picit is utána néznének, hogy pontosan miről van szó,talán tudnának a sorok között olvasni, ergo picit vissza fognák magukat.De most már tényleg elég, ez nem a megfelelő fórum ezekhez a gondolatokhoz.Részemről ennyi.
  • Shakata #38
    Huhhh, egy kicsit messzire ment a beszélgetés nem? Bár ha meggondolom esetleg valami zsidó-maf(f)ia idekeverhető lenne... :D
    By the way, a játék nagyon jó, legalábbis ahol én tartok benne, cikkekre nem mindig kell hallgatni...
    vmelyik újságban annak idején a warcraft 3-ra is vagy 3 pontot adtak a single részre... aztán következő hónapban adtak vagy 7-et a multira és magyarázkodtak, hogy ezt most nem azért csináltuk, mert a múltkor lehúztuk, de valójában senki sem ért vele egyet...
    haha
    más: JULIUS CAESARNAK: az írástudók nem azokat jelentik akik írni-olvasni tudak, hanem adott korban a szent szövegekkel foglalkozókat, akik tetszőlegesen azt mondhattak a jónépnek, amit akartak, hiszen ők úgy sem tudták mi van leírva... így a felháborodásod, már megbocsáss, kissé ostoba.
    Harmadrészt már nem tudom ki írt a mi "szeretett" Magyarországunkról, de jobb lenne ezt ennyire nem túlspilázni. Az ellenségkép keresése atavisztikus pszichológiai trükk, hogy a saját közösségünket összefogjuk valaki ellen, csakhogy előbb mindenkinek a saját háza táján kéne rendet tenni. Pl.: te veszel jegyet? Befizeted az adód és a járulékokat? (Most általánosságban értem persze, nem személyeskedve.) Mert szeretett kis hazánkban az emberek többsége még ma sem igazán érti, hogy az állam nem ingyen tartja el őket, mert "Állam" nincs is. Az Állam emberek és intézmények közössége, nem valami télapó. Fizetsz, működnek a dolgok, nem fizetsz, szar sem működik...
    Bár "szeretett" országunkban még ez sem feltétlen igaz, mert simán lenyúlják a pénzeket, szóval én maximálisan megértem, hogy nem fizetünk semmiért, mert minek, csak valahol mégis el kéne kezdeni, nemde?
  • Balumann #37
    Szerintem fölösleges ennyire a zsidóknak meg cionistáknak tulajdonítani mindent, bőven van nem zsidó is, aki csak saját hasznával törődik, nem biztos, hogyha nem lennének zsidók sokkal másabb lenne a helyzet. Az 1990 -es évek végétől mondjuk az egységes zsidó állam törekvéstől kezdve kissé elfajultak a dolgok, de ettől függetlenül azért a zsidóknak nagyon sok minden köszönhető is (ipari forradalom, fejlődés, és még a holokauszt leleplezésében is segített nem egy!). És a mai világbank, bankrendszernek is lenne előnye, csak át kellene gondolni újra. Mindenesetre az adósságokat újra lehet tárgyalni, és ha sikerül nekünk is, akkor bizonyos dolgokért talán köszönhetünk az MSZP-nek is (mégha a korrupció ellen nem tudtak fellépni, és nem tudták megvédeni a hazai ipart).
  • Tower Guard #36
    Már itt is ezek a faszom zsidók...
    Valaki írta hogy betörnek az országunkba. Már elég rendesen betörtek sajna, persze ez a cionista fajta zsidója. Nem lenne baj a normális zsidó emberekkel de ez a pénzéhes cionista söpredék beférkőzik mindenhova és életeket településeket megyéket országokat tesznek tönkre.
    Vegyél hitelre hitelt hogy majd annak a hitelét is kifizethesd valamilyen másik zsidó hitelből... Nem elég hogy a zsidó Gyurcsány Bajnai stb uralkodtak nyíltan, de a nagyvállalatok vezetői is itt kiskirálykodnak a nyakunkon...
  • Skynet #35
    Ostoba náci? Az egyetlen faj aki felsőbbrendűnek tartja magát és világ életében tartotta magát a zsidó (tisztelet a kívételnek)...te miről beszélsz???:)
  • Justil #34
    oké, csak más topicokban is láttam, hogy nagyon szeretsz általánosítani: aki pécés, az warezol. még ha a nagy számok téged is igazolnak, azért nem kell mindenkire ráfogni :)