Ötvös Tibor

Jön a Neverwinter

Korábban már beszámoltunk a hírről, mely arról szólt, hogy elméletileg hamarosan visszatérhetünk a méltán népszerű Neverwinter Nights világába.

Akkor azt még nem lehetett tudni, hogy ezt egy harmadik rész vagy esetleg egy MMO formájában történik meg mindez (az olvasóink elsöprő többsége egy NWN 3-ra szavazott), ma azonban lehullt a lepel és a Champions Online fejlesztéséért felelős Cryptic bejelentette, hogy a Neverwinter címet kapott új epizód egy MMORPG lesz.



Az új részt a hamarosan megjelenő RA Salvatore könyvsorozat ihlette, melyben a játékos öt különböző kaszt közül választhat. A maradék négy tagot vagy négy barátunk irányítja vagy pedig az MI vezeti őket. Bemutatkozik a Forge rendszer is, mellyel a játékosok saját történeteket és küldetéseket generálhatnak.

Jelenleg ennyit tudunk. A Neverwinter csak 2011 végén jelenik meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Justil #21
    jó látni, hogy vannak még emberek, akik ezt így gondolják :)
  • Justil #20
    Azért ez egy picit elhamarkodott volt, szerintem Warcraft 4 biztosan lesz előbb, vagy utóbb :)
  • Justil #19
    A KotOR-ok tetszettek is, a Dragon Age viszont nekem nagyon nem adja. A Witchert viszont nem ismerem, majd ránézek.
  • kissssss #18
    ez van bele kell törődni én már feladtam a reménykedést.
  • Tinman #17
    Bár nem Forgotten Realms, de kaptunk egy ZSENIÁLIS witchert... milyen jó, hogy nem MMO lett belőle! Meg aztán voltak Kotorok is kérem, a Dragon Age-ről nem is beszélve. Szóval vannak bitang jó RPG-k azóta, csak kevés... ezért fáj, hogy NWN, ami az egyik legjobb MMO lesz.
  • Jimmyke #16
    Van egy kis különbség a rajongói táborra méretezett és arra szabott elvárásokkal operáló MMOk és a profitmaximalizálásra törekvő MMOk között amik készítői teljesen elidegenítik a régi rajongói bázisukat.

    Mivel nem mindenki kedvességből öl bele milliókat egy játékba, az eddigi tapasztalataink azt mutatják, hogy az MMO egy-egy IP halála. WarCraft 4 és KotOR 3 (és talán NWN 3) nemigen lesz már.
  • Ersiman #15
    Figyelj, nem azt mondtuk, hogy hülye aki azokkal játszik, vagy bármi hasonlót!
    Azon véleményünknek adtunk hangot, hogy mi bizony a régi stílusú hagypmányos CRPG-ket szeretjük és nem az MMO-kat. Ennyi.
    Ahogy van aki nem néz horrort vagy romantikusfilmet, vagy választhatsz bármit, mert azt a fajtát nem szereti. Ettől még akik szeretik aMMO-kat, nyilván abban találják meg a nekik megfelelő szórakozást, én meg inkább újra telepítem a BG2-t, mert számomra bármelyiket magasan veri!!
  • Zolivok #14
    MMO mocsok vajas kés a hátukba.
    én azt mondom hogy nem kell ócsárolni az MMO kat mert van ami jó sőt kiváló darab is akad mint már mondtam a Guild Wars aminek folytatása is lesz, csakhogy azért mert egy RPG sorozat hirtelen MMORPG be csap át a következő folytatásnál nem az MMO fogalmát hanem a kiadót kéne becsmérelni...
  • Justil #13
    Mindenféle pejorativitás nélkül, érdeklődve kérdezem: volt azóta bármi, ami említésre méltó, azokon kívül amit eggyel lejjebb felsoroltam?

    Volt még egy Pool Of Radiance, de az állítólag nem sikerült vmi jól, meg nemrég kipróbáltam egy RTS-t ami Forgotten Realms, némileg azért jó flash volt, de egy este alatt ráuntam. Ja meg van a D&D online, de én az mmorpgket messziről kerülöm.
  • Justil #12
    figy, én már sokat agyaltam ezen, és rájöttem végül: jobb lesz beletörődni, hogy egyszerűen már nem lesz olyan :)

    A BG1-2 akkor és úgy volt olyan, amikor, és ahogy, ezt egyszerűen a megváltozott játékipar, a megváltozott igények és technológiák miatt ma már nem tudják (és nem is akarják) ebben a formában reprodukálni. Még maga az eredeti NWN egy kicsit vitt magával a feelingből, de aztán az is kihalt.

    Ma már, ha RPG, akkor ez a Mass Effect szerű történet a menő, legyen szép, de legyen inkább action mint rpg, a Dragon Age 2 is ebbe az irányba fog elmenni, legalábbis az előzetes infók alapján.

    Szóval...ha Forgotten Realmst akarsz, olvass könyvet, vagy vedd elő a BG, Icewind Dale, Planescape Torment játékok valamelyikét, mert a dolog ott érte el a csúcsát, és sajnos azóta halott :(