Ötvös Tibor

10 évig nem lesz új id franchise

Úgy tűnik, hogy az id Software nem nagyon kapkodja el az új programok fejlesztését és ez nem csak az új címekre igaz.

A csapat számára az 1996-os Quake óta az első, új franchise-a lesz a 2011-ben megjelenő Rage - és John Carmack friss nyilatkozata szerint a következő évtizedben nem is jelentkeznek újjal. Elméletileg a ma lezajló QuakeCon 2010-en kint lesz a Rage és valószínű a Doom 4 is, de ezen felül egy új bejelentésre is számíthatunk, ami azonban nem egy új cím lesz, hanem folytatás.



"Már így is több sorozatunk van, mint amit ki tudnánk aknázni" - kezdte Carmack. "Kétlem, hogy még egyet beindítanánk. Elsősorban a Wolfenstein, Doom, Quake és Rage sorozatainkat akarjuk támogatni és már ez is 4 csapatot jelent. Egy ötödik már sok lenne. Ráadásul ha a Rage sikeres lesz, akkor elkészítjük a második részét is."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Skynet #9
    Rage-re lehet-e büszke Carmack? Lehet mert már most agyon van hypeolva a neten mert ott áll mögötte a Carmack néz.
    Hogy valóban büszkének kéne lennije? Az eddigi videók és infók alapján egy totál átlagos fizikával rendelkező átlagos lövölde lesz Borderlands beütéssel,zéró tartalmi kimagaslással,szép grafikával. Egyszóval egy totál középszerű fps. Erre büszkének lenni?:) Ahogy érzi.
  • A1274815 #8
    Annyi még legyen a védelmére mondva, hogy ahol ilyet csinál, ott mindig valami nagy Veil generátorok vagy mi a csudák vannak.
  • DeviloftheHell #7
    pláne a náci komplexumban a teljes erösséggü pajzs a kristálytól viszont amint kiléptél a kapun merült :(
  • A1274815 #6
    Valóban a Q4 single player módja nagyon is élvezhető volt.
    Az új Wolfensteinnek, pedig igazából az instant mentés hiánya és a vásárlás, meg a tekercs gyűjtögetés rontja el (ha kihagysz sok tekercset nem fogod végig vinni, ha meg összeszeded a szükséges darabszámot, akkor meg túl könnyű), illetve hiába nem lineáris, ha nem eredeti elképzelés szerinti sorrendben játszod a küldetéseket a mentési rendszernek köszönhetően majdnem végigvihetetlen, illetve túl konzolos, meg van némi Crysis beütése is.
    A fentiektől eltekintve az új Wolfenstein igen is jó.
  • kissssss #5
    így igaz.
    mellékesen a Q4 multija az ami sokaknak nagy csalódást okozott mindenki valami újra számított közbe csak egy grafikailag fel újított Q3 lett az egészből ami nem rossz csak a mai viszonyokhoz képest már kevés a sikerhez.

    viszont a single player nagyon jó volt nekem tetszett.
  • b3nnyr4y #4
    Sem a Q4 sem az új Wolfenstein nem id Softwares munka, ők csak segítséget nyújtottak. Mindkét játékot a Raven fejlesztette, akik azért nem érnek fel az id-hez. A Rage-en majd kideürl lehet-e büszke Carmack.
  • mg1992mg #3
    Quake 4 is jó volt, ahogy az új Wolfenstein is, divatfikázás van állandóan... Ezeknek a játékoknak nagy múltjuk van, ne is legyen új fanchrise, ezeket bővítsék...
  • NovaTerra #2
    Ha készítésben vettél volna részt szerintem büszke lennél rá, akármilyen is lett.
  • vg #1
    Én Carmack helyében Quake 4, és az új Wolfenstein játékra nem lennék annyira büszke...