Ötvös Tibor

Törölt Legacy of Kain játék

Sokan bizakodva várják a Legacy of Kain legújabb részét, ám ma kiderült, hogy az Eidos - a legnagyobb titokban - már 2004-ben törölte a projektet.

A hivatalosan Blood Omen 3 - The Legacy of Kain: The Dark Prophecy címet kapott játék a népszerű vámpír történetét vitte volna tovább. Ráadásul nem egy, hanem rögtön kettő Kain is szerepelt volna a sztoriban. Az egyik a múltbeli zsarnok vámpír, a másik pedig az "Egyensúly Ivadéka" Kain. Ezzel együtt visszatért volna az alakváltás. Hősünk ismét felvehette volna a Szörnyfarkas, a Fehér Szörnyfarkas és a "szimpla" szörnyeteg alakját.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A sztoriban szerepet kapott volna Ariel és a Soul Reaver, de Raziel biztosan nem. A mellékelt képeken - az összes itt tekinthető meg - jól látszik, hogy a Ritual Entertainment fejlesztette program már szinte készen volt és 2004-es mércével nézve még csúnyának sem volt mondható, ám az Eidos - titokzatos oknál fogva - törölte a The Dark Prophecyt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Rotcsa #18
    Igen, volt jelentősége annak, hogy belekerül-e a kardba, vagy nem.
    Raziel azzal, hogy újjá született kilépett és sors-kerekéből és ő lett kvázi az "érme, ami még mindig forog" (id: Kain, Defiance) Erre Kain jött rá és győzködte is Razielt a kápolnában vagy hol, ahol a Defiance-ben megmérkőztek, hogy nekik nem kell harcolni, de ugye Raz öcsénk hajthatatlan volt a gyűlölettől és a freskók megtévesztése miatt megkapta rá az ideológiai alapot is.
  • dronkZero #17
    Sebezte Kaint a víz? Eheh, ez totál nincs meg emlékeimben, jó régen játszottam már vele... :P Akkor innentől ne vedd készpénznek, amit mondok... :P

    Nekem úgy rémlik, hogy a kard ugyanaz. És mintha lett volna jelentősége annak, hogy Raziel belekerül-e, vagy sem. Már Nosgoth történelme szempontjából. Kainnak kellett a karddal legyasznia valakit..?

    Eh, asszem elő kell őket szednem újra, frissíteni az élményt... :)

    Razielt az emberek festették fel a falra, az ő szempontjukból meg Raziel egy démon. Szerintem ennyi a magyarázata a freskóknak.
  • Tinman #16
    Összelopott GoW klón. Igen, végigvittem...
  • Rotcsa #15
    Kaint a Defiance-ben a víz sebezte! Emlékszek egy olyan pályára, ahol volt valami telekinézissel megszerezhető tárgy,ami egy sziklán volt és a szikláról folyt a víz. amikor a vízhez ért, azonnal denevér-formát öltött és jöhetett a reload :) Meg már a legelején a katakombákban a legelső pályánk valamelyikén is ugrálni kellett, hogy nehogy vízhez érj. Emlékszek az "ugrasztó" körökre.

    'A csápos isten isteni mivoltát erősen megkérdőjelezi Raziel, amikor kérdez tőle egy olyat, hogy "Megmentettél a Mélységtől, vagy egyszerűen csak _ott_voltál_, amikor felébredtem?" '--->ezért tettem idézőjelbe az Isten-t.

    Történelem:

    A Hylden-Vámpír háború az ettől függetlenül szerintem megvolt.
    Nekem az volt a kusza, hogy először mintha két kardot említettek volna a játékban. Egyet, amelyik csak vért szív, aztán még egyet, amelyik a lelkeket veszi magához. Nem tudom pontosan már, hogy hol volt ez. Ennek ellenére Janus csak egy kardot kovácsolt. Meg az még tisztázatlan szerintem egy kicsit, hogy az a penge, ami ketté tört és aminek a szelleme kiszabadult és összeforrt Raziellel a túlvilágon, az az a penge-e, amivel Kain a Defiance-ben harcol?
    Mert ha igen, akkor értem, hogy miért akarja a Defiance-ben magába szívni Razielt, mivel ebben az esetben a kard vissza akarja szerezni, amit "elveszített", mégpedig a szellemet. Viszont a Blood Omen részekben nem értem.

    Amit nem értettem még, hogy a freskók miért ábrázolták Razielt a Hylden antihősként? A szeme is néha zölden villant, mint a hyldeneknek, ezért a játékosok is ezt hihették. :) Sőt, még Ő maga sem tudta a történetben, ez a bája az egésznek :D

  • dronkZero #14
    Ja, kicsit kavarás is volt dizájn szinten, hogy akkor most a vámpírok hogyan is működnek. A BO1-ben még sebzett a víz, meg az eső. BO2-ben ha jól rémlik, szintén halálos volt. Raziel mondjuk érthető okokból nem nagyon zavartatta magát a víztől, de a Defiance-ben Kain sem...
  • dronkZero #13
    A csápos isten isteni mivoltát erősen megkérdőjelezi Raziel, amikor kérdez tőle egy olyat, hogy "Megmentettél a Mélységtől, vagy egyszerűen csak _ott_voltál_, amikor felébredtem?"

    Aztán persze az is lehet, hogy akkor már Raziel erősen félisten, lehet, hogy csak nagy volt az arca... :P

    Na meg az is kérdés, hogy akkor melyik lett a "valódi" történelem, meg hogy volt-e egyáltalán így háború, mert Moebius meg Kain annyit baszódtak a történelem megváltoztatgatásával, hogy a végére már teljesen kusza, hogy mi is történt meg, meg mi változott a manipulációk hatására...
  • Rotcsa #12
    Ja, mondjuk a Blood Omen 2 az eléggé nehezen beköthető a sorozatba, de mondjuk ebben a részben úgy látom lettek volna a Razeilim-ből vámpírok, akik ezek szerint az evolúcióban előrébb tartanának Kainnál, ami okozna még némi kis érdekességet a történetben. Az pedig, hogy újra be lett vezetve a Blood Omen-1 re hajazó farkassá alakulás, nagyon szimpatikus ötletnek tűnik.

    Lehet, hogy nem igazán kötődött volna a sorozathoz, de a Blood Omen 2-t is sokan szeretik ennek ellenére, miért lett volna másképp ezzel is?

    Amit szívesen végigjátszanék az mondjuk egy, a Raziel életét a központba helyező, az életét a megszületésétől a vámpírrá válásáig tartó időszakot felölelő játék lenne, amikor még Sarafan lovag volt.
  • Rotcsa #11
    Miért, nem tudsz magyarul?

    A "kap" helyett "kapu" akart lenni.[nem kapcsol a billentyű?:)]
  • Rotcsa #10
    Igen, Raziel elfogadta a végzetét és Kain is megtisztult Raziel által, de a végén én azt a Hyldent aki ellopta Janus testét még megnyesegettem volna...

    Meg ha azt vesszük alapul, akkor a játék történetének fő szála a hylden-vámpír háború volt, tehát akkor most mi van? Mert ugye abban az időben volt a harc a csápos "Istennel", amikor összedőltek a hyldenektől mintegy zárként védelmet nyújtó oszlopok.
  • dronkZero #9
    "egy újonnan megkapott gift-el kinyitni készült kap előtti izgalom"

    Ezt magyarul hogy mondják?