Ötvös Tibor

Íme az első iráni MMO

Korábban már bemutattunk egy pakisztáni játékot, ami mostani szemmel elég elmaradottnak tűnt.

A mai napon pedig megmutatta magát az első iráni MMO is, mely hazájában Asmandaz, a világ többi részén pedig Sky Fortress címen lesz elérhető. A játék egyszerre 5000 felhasználót képes kezelni, ami nem tűnik túl soknak. Mindenesetre a hivatalos bejelentés szerint az Asmandaztól nem várnak kirobbanó sikert, nem akarják megszorongatni a World of WarCraftot.



Az Asmandaz egy sci-fi MMO lesz, amelynek története szerint az emberiség szembe kerül az általa megalkotott robotokkal, és ebből a harcból vesztesen jönnek ki. Ennek hatására kénytelenek elhagyni a Földe,t és egy új bolygón új életet kezdeni. "Iránban 10 millió játékos van, de ebből csak 100 tud programozni" - állította Behrouz Minai, az Iráni Nemzeti Alap vezetője. "Az Azmandazzal az iráni fiatalok kedvét szeretnénk meghozni a programozáshoz."

Az Asmandaz megjelenési dátuma még nem ismert.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • hiftu #12
    Azt hittem az első iráni MMO-ban egy közös projekt keretében kell összecsavarozni az ország büszkeségét, Irán felemelkedését: a ZatomGombát...
  • Csakezmaradt #11
    Ha Sci-fi MMO, akkor csakis StarTrekOnline.
  • JoinR #10
    ejahan.com - ez is iráni MMO játék, most akkor melyik az első?
  • Attila1945 #9
    Lopni szabad, ha jól csináljuk, meg alap dolgokat szabad átvenni, ha úgy hozzátudunk adni a sztorihoz, hogy teljesen más értelmet nyerjen. Lásd a Bsg-t és a terminátort: alapok totál megegyeznek, az emberiséget kiakarják irtani a saját robotjai, de csakis az űrhajók hiánya miatt vehet más fordulatot a történet, mert amíg a Bsg-ben leléphetnek új otthont keresni, a Terminátorban ez nem megy, csakis max visszaszerezhetik. Szerintem ha ügyesen csinálják, sülhet még jó belőle ki, csak a kreativitásuk kérdése.
  • Julius Caesar #8
    Azért a fantáziájukat nem erőltették meg: BSG egy az egyben, gondolom a neveket átírták és cső...
    Nem kell Hugo díjas sztorit írni, de legalább ne lopjunk.
  • T0nk #7
    Hát nemtom. Csak elég szar játék kell hozzá, hogy akarjál jobbat csinálni...
  • NovaTerra #6
    Te miről beszész? Saját fejlesztésű játékok lehet nem voltak, de ugyanannyi játékkal játszhatnak, mint te. Nem egy elzárt ország, ráadásul elég sok jó modú ember él ott.
  • Sidewinder #5
    Ez a sztori engem a Battlestar Galactica c filmsorozata emlékeztet.Mindenesetre még az is lehet, hogy jó lesz.
  • Fenrir #4
    Még ez a kép is egy cylon Raider-re emlékeztet.
  • Reg5 #3
    Ez egy az egyben a BSG alapsztorija.