Ötvös Tibor

Öt percnyi Sid Meier's Civilization V


Azt hiszem Sid Meier és cége, a Firaxis Games most iskolapéldáját adta annak, hogy hogyan lehet egy látványos és magáról a játékról is szinte teljes képet adó trailert elkészíteni.

A Civilization V kapcsán most ez történt. A frissen megjelent trailer számos renderelt mozit is tartalmat, de mégis magára a játékmenetre van kihegyezve az egész, kicsit több mint 5 perces bemutató. Mindenképpen érdemes megnézni, hiszen a Sid Meier's Civilization V egy remeknek ígérkező körökre osztott stratégiai játék lesz, mely szeptember 24-én válik elérhetővé.


Jelen állás szerint 18 nemzet közül választhatjuk ki a nekünk megfelelőt, melynek vezetőjeként (aki a sorozat történetében először teljesen animálva lesz és nemzetének nyelvén szólal majd meg) az emberiség hajnalától egészen az űr felfedezéséig kell egyengetnünk népünk útját és fejlődését. A játék csak PC-re jelenik meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dronkZero #17
    Ja, ízlések... Nekem pl rettentően hiányzott a határ- és területvédelem. Valahogy totál életszerűtlen, hogy a hadsereg a nagyvárosban állomásozik, aztán ha megjelenik valahol az ellenség, akkor vasúton pikk-pakk ott terem.

    Így legalább lesznek frontok, lesznek határok, ahol hadüzenet előtt feláll a sereg, stb. Meg lehet majd lyukat ütve az ellenség védelmén blitzkriegelni.

    Ezek a taktikai lehetőségek szinte teljesen hiányoztak az előző részekből.

    Stack gigahadseregnek újkorban még kedves ellenfele a két atombomba, bármekkora sereget megsemmisít.
  • paraszgyerek #16
    Ja még egy dolog: a nagy seregek ellenszere a Civ4-ben a collateral damage... be kell áldozni 2-3 ostromfegyvert utána már hullanak mint a legyek :-)
  • paraszgyerek #15
    Ízlések és pofonok :-) Nekem épp ez tetszett: egy nagy sereggel betámadtam és letáboroztam, ( +a környéket kicsit kifosztogattam ) és amíg az ellenfél az ostromlott városba fókuszálta a védelmét addig két kisebb sereggel daráltam le a hátországot. Főleg ha sikerült elérni hogy a többi határról is betámadják :-D

    Az egy unit/tile nyilván egy másfajta stílust kíván meg, de a demóba biztosan belekóstolok. Lévén már fejlesztik egy ideje, a hardverigény sem hinném hogy brutál lesz majd, bár még ez is hozhat meglepetést...
  • dronkZero #14
    Nekem speciel a szőr állt a hátamon attól, hogy mekkora seregeket kellett összerakni egy huge méretű map végjátékában. Kifejezetten tetszik ez az egy egység per hex...

    Meg főleg a hex rendszer! Így már van esély elállni az utat, a négyzethálón irdatlan mennyiségű egység kellett volna a határok védelmére, nem is volt értelme olyat csinálni.

    Kíváncsi leszek rá mindenképp. Az meg, hogy panzerdzsenerálos, az nem baj, én anno nagyon örültem volna egy 100% dinamikus kampánynak a panzerben...
  • paraszgyerek #13
    Kicsit tartok tőle hogy a hexa és az egy unit/tile kicsit "Panzer General"-t csinál belőle, de kíváncsian várom... szvsz a Civ4-et nem lesz egyszerű überelni, még a készítőknek sem.

  • stain #12
    Majd ha lehet nyomulni benne a hunokkal is, akkor játszom vele...
  • dronkZero #11
    Mit értesz "terrain modifier" alatt? Nem rémlik a videóból, és most nem tudom hanggal megnézni...

    Hexes térkép nem elég nagy változás?

    Emellett kb olyan a Civ sorozat, hogy ahogy halad az időben, változik, egyre összetettebb lesz, és pontosabban "szimulálja" a világot. Jellemzően egy új civ rész összetettségben ott indul, ahol az előző abbahagyta, aztán a kiegekkel még tovább durvul. Ha ez "csak" egy alap lesz, ami hozza a Civ4 összetettségét, amit majd kiegekkel feljebb túrnak, már akkor megéri.
  • torma99 #10
    A körökre osztás, a sorozat lényege.

    Viszont nem értem ezt a nagy hypeot. Végignézve a videót, csak a terrain modifier az, ami a csilli-villi, vegyél új hardvert grafikán kívül bele lett téve.
    Számomra ez kevés. Majd jóárasítva, valamikor a steamen keresztül megveszem, de nem 10k-ért.
  • PetruZ #9
    Jól van, jól van, biztos ez is jó lesz, de... de én már egy Alpha Centauri 2-t szeretnék látni. Meg mi van már a Civ Network-kel (ami a Facebook-on lesz játszható Civ stílusban)?
  • tttttom #8
    Ha így akarsz kockulni játszál a HoI3-mal,2-vel vagy EUIII-val. :D