Ötvös Tibor

Tűlélőhorror az új Red Faction


A Red Faction első két része korrekt sci-fi FPS volt, mely szép sikereket aratott.

A tavalyi Red Faction Guerilla egy külső nézetes akciójáték lett, mely szintén nagyon jól sikerült. A THQ idén már jelezte, hogy folytatja a sikeres sorozatot, de bővebbet nem árultak el róla. Mindenesetre az első hírek még arról szóltak, hogy a széria visszatér az alapokhoz és jövőre a valódi harmadik rész jelenik meg.


Ma pedig megérkezett az első trailer a hivatalosan Red Faction Armageddon címet kapott részből, mely azonban nem egy sci-fi FPS lesz, hanem egy kőkemény túlélőhorror. A kiadó az idei E3-on már mozgásban is megmutatja az új részt, mely 2011. márciusában jelenik meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Eriongtk #14
    Nah, akkor sorrendben :)
    " A leginkább az ilyen rongybabaeffektusok tetszenek, amikor a holttestek végtagjai tekerednek-csavarognak össze vissza, mindenféle lehetetlen helyzetben"
    Igen, szerintem is viccesek ezek a dinamikus esések... amióta van ragdoll effekt, azóta jókat lehet nevetni (szörnyülködni) az esetleges idióta halott pózokban (erről végén történet) HL idejében úgy volt, h volt a modell, aminek adott számú animációja volt: kezdve a sétától, a meghalásig... azok élethűbbek voltak, mindaddig, amíg nem lógtál egyenes háttal a tetőről úgy h csak a bokád sarkának a csücskének a teteje ért a tetőhöz :P -nem kioktatás volt, csak "ha már szóbakerült" :D -

    " Ezt régebbi játékokban nagyon jól megoldották, és ott nincsenek ilyen otromba, nevetséges, illúzióromboló dolgok"
    +1

    "Ezt régebbi játékokban nagyon jól megoldották, és ott nincsenek ilyen otromba, nevetséges, illúzióromboló dolgok"

    Halálom, amikor megy a sírás, hogy "jajj hát 2010be milyen égő már ez a grafika" - és társai... nem sorolom. Grafikát kb lesz*rnám, ha lenne 1 jó játékélmény. Mai napig játszok c64, nes,snes,sega md2 játékokkal... vicces, mert néha jobban le tud kötni mint egy crysis, vagy [random techdemo neve].

    "Azt akarod mondani, hogy a Guerillában is volt ilyesmi?"
    Nem, ez alatt azt értettem, h azokért a dolgokért is a beépített fizikai motor felelt, és hogy hl2ben is eléggé a fizika kihasználására fektették a hangsúlyt.
    RFGben a physx, (ami szerintem sokkal jobb motor), HL2, és modjai esetében pedig a havok csak h példánál maradjunk- havok nagyon idióta tud lenni. és igazából sokkal trébb dolgokra képes, mint mondjuk 1 physx: még hl2ben is láttam levegőben lógó dobozt, úgy h már rég le kellett volna billennie. Ez is 1 bug, mint ahogy pl ahogy a ragdolloknak a betegsége szokott lenni, h rángatózik, esetleg még torzul is...oh, a dinamikus effektek veszélyei :D

    Guerillában max ki tudtad használni azt, h minden omlik: remote chare --->híd--> bevár --> robbant --> örül... vagy konkrétan a házat b*szod rájuk, hasonló módszerrel, lehet kísérletezni, érdekes dolgok szoktak kisülni belőle :P

    Nem tudom, hogy ismered-e az első részt, de abban, idejéhez képest nagyon jó volt a fizika...főképp ilyennel megtoldva, h tudod bontani a falat? Ne viccelj, körbehgyoztad a széked :) Mostani szemmel nézve persze "förtelmes grafikája van", mert uram bocsá' csak dx8at használ/támogat dx15 helyett, akkor is a sorozat jelenlegi legjobb része... szerintem :)

    CSSben történt, aztec mapon, hogy guggoltam 1 dobozon, pocsolyánál, kaptam 1 fejest, és fejjel lefelé beestem abba a kis lyukba, úgy h lában egyenesen az égnek állt... szakadt a szerver a röhögéstől :P

    eeeegenn... ez a veszélye annak, ha bevezeted az egyenletbe az Xet, nem tudod h mit hoz ki belőle a motor.
  • Indigo #13
    Na ezeket a fizikai motorokat hagyjuk :) A leginkább az ilyen rongybabaeffektusok tetszenek, amikor a holttestek végtagjai tekerednek-csavarognak össze vissza, mindenféle lehetetlen helyzetben... Amikor ilyet látok, akkor csak fogom a fejem, hogy az ilyen otrombaságokat komolyan gondolták? Nekem nincs semmi bajom azzal, ha pl egy test egy előre megírt script szerint esik össze, mondjuk attól függően, hogy hol érte a találat... Ezt régebbi játékokban nagyon jól megoldották, és ott nincsenek ilyen otromba, nevetséges, illúzióromboló dolgok. Az sem zavar, ha egy akármilyen szerkezet összeomlását is leszkriptelik. Egy "normális" játékban úgysem az a lényeg. Elég szomorú, hogy a játékfejlesztés az ilyen parasztvakítós dolgok irányába fordult, és az lényeges dolgokat, sztori, intelligens játékmenet, változatosság, fejtörők stb. háttérbe szorultak. És igazad van, ez egy techdemó, amihez csináltak némi körítést, és eladták, mint szórakoztatóipari produktum.

    Az ilyen HL-féle fizika alapú rejtvényeket viszont már tudom értékelni! Azt akarod mondani, hogy a Guerillában is volt ilyesmi? (Már azon kívül, hogy meg kellett keresni az épületek gyenge pontját, mert ahhoz azért nem kell túl sok ész.)
  • Indigo #12
    Nem játszom végig, mert amit láttam belőle, az szerintem gagyi, és nem szórakoztat. De ne aggódj, nem vagyok felháborodva, csak mert téged igen :)
  • Eriongtk #11
    Öhm, nem védeni akarok senkit, de ezt megmagyarázták, hogy miért (most tekintsünk el attól, h mennyire röhejes, vagy sem, mindenesetre a készítők "megmondták a frankót") Ami nálad van kalapács, az nem a sarki boltban vett, hanem pneumatikus rásegítéses.
    Az meg h most jajj istenem, nem élethű fizika, hát azért hülyeség felvetni a játéknak, mivel a gépek még nem tartanak ott, h élethűen realtime szimulálják a fizikát játékokban, max csalni tudnak a fizikával, mint ahogy van a fényeffektek vs shaderek esetében. Másfelől, ugyanaz a physx felelős érte, mint a többi játékban látott fizikáért
    Mutass kérlek 1 olyan játékot, ahol "tökéletes" a fizika, akármilyen blockbuster is a cím...
    Az h RFGben a fizika gagyi lenne, hát nem tudom, szerintem nem rossz az, néhol érdekes, de azért nem lehet panasz.
    "merthogy másról nem szól" ---> ez nem a "játék" hibája, hanem a készítőké: jóval többet ki tudtak volna belőle hozni történet szempontjából is; el lehet vele baromkodni, de semmi maradandó.
    Rombolásra fókuszál? Hát jah, lehetne techdemonak is tekinteni, ami bemutatja a geomod új változatát, azaz verzióját.
    Kb oda tudnám sorolni, mint HL2 elég sok fizika alapú "rejtvényét" -> doboz innen oda, ráugrik, onnan platform, örül... vagy hordókat alápakolni 1 víz alatti lónyálhoz, hogy az megemelkedjen, és arról ugrass tovább... stb

    Meg hát... "otromba fizikája van. kalapáccsal szétverünk mindent". Semmi köze a kalapácsnak a fizikához. az csak 1 modell, keress rá h ostrich hammer, és akadj ki azon h "omg! madárral verjük szét azépületet". De tudod mit? legyen Neked igazad. Ez esetben, van még más fegyver/eszköz amivel tudsz rombolni, nem kötelező kalapáccsal :)

    Félreértések elkerülése végett: nem vagyok fanboy, végig sem vittem a játékot (max 3 órát ha játszottam vele)
  • falselight #10
    ha végigjátszottad volna, akkor tudnád, hogy miről szól.
    miért zavar az téged, ha mások jól szórakoznak vele? van aki mario kartozik, van aki pasziánszozik, mások kalapáccsal rombolnak le dolgokat. felháborító, mi?
  • Indigo #9
    Akkor lenne szőrszálhasogatás, ha ezek ritkán fordulnának elő, és én mindenáron ebbe kapaszkodnék bele... De ennek egyszerűen otromba fizikája van. Kalapáccsal szétverünk mindent... OMG!

    Ja, játékélmény? Hogy gagyi fizikával keresztbe-hosszában végigromboljuk a játékot? (merthogy másról nem szól) Szerintem gyökérség, de akinek ez az "igénye", annak jó szórakozást hozzá! :)
  • falselight #8
    amit te csinálsz, az szőrszálhasogatást, nincs még olyan játék, amely alárendeli a realisztikusságot a játékélménynek?
    naná, hogy vannak benne bugok, egy ilyen szintű, nem scriptelt rombolási rendszer nem lehet tökéletes. mondj játékokat, és én is tudok linkelni ilyen fail meg olyan glitch videókat, ok?
  • Reg5 #7
    Azért a grafikán még van mit kalapálni. Ez így 2010-ben nagyon szegényes :S
  • Indigo #6
    A röhejes fizikára inkább példát mondok, mintsem ellenpéldát ;) Pl. már önmagában az röhejes, hogy egy nyamvadt kalapáccsal lerombolhatok mindent a bolygón, de mindent... Legyen az akár vasbeton, akár masszív fémszerkezet, úgy hullik minden darabokká, mintha csak egy gagyi legószerkezetbe rúgtam volna bele... :) Ott vannak pl. azok a kör alakú építmények. Kalapáccsal körbeverem az oldalát (fémből van, ugye, de ilyenekre ne adjunk, hogy ennek ellenére úgy esik szét, mintha egy száraz agyagtáblát vernék széjjel), már csak egy ujjnyi kis rész tartja az egész szerkezetet, de még úgy áll mint a cövek... Olyan is volt, hogy megpattant az autó valamin, és úgy repültem el többszáz métert (!), mintha egy ágyúból lőttek volna ki... Ok, hogy a Marson kisebb a gravitáció, de nem ennyivel. És még sorolhatnám a fizika furcsaságait.
    További (nem saját) példák:
    Red Faction: Guerilla Silly Physics
    Red Faction Guerilla Physics Fail

    De úgy összességében is egy gyökér játék. Deklaráltan is csak a rombolásra fókuszál, minden más mellékes körítés. Épületeket rombolgatok, és ezáltal jól felszabadítom a Marsot... Épületeket rombolgatok, a romokból "salvage"-okat gyűjtögetek, amiből fejlesztem a fegyvereket... Épületeket rombolgatok, mert csak úgy jutok a következő küldetéshez, ahol aztán majd szintén épületeket rombolgatok... Épületeket rombolgatok, épületeket rombolgatok... Ja, és minden küldetésnél likvidálom a teljes marsi hadsereget... Mindezt a teljesen sivár és lélekölően unalmas Marson...

    Hát ez nekem nagyon nem volt élvezetes, így természetesen nem is játszottam vele túl sokat (de még azt a 2-3 órát is sajnálom, amit rááldoztam).
  • falselight #5
    látszik, hogy nem játszottál vele túl sokat. a játékmenet meglepően változatos volt egy ilyen játékhoz képest. röhejes fizika? mondj már egy ellenpéldát, légyszíves.