Ötvös Tibor

Bejelentve a Nintendo 3DS

Miközben a Microsoft és Sony megszállott rajongói továbbra is egymást szapulják, addig a Nintendo szép csendben milliós eladásokat produkál a Wii-vel a a DS-sel.

És talán sokan most megharagudnak, de tényként kell elfogadni, hogy a két nagy konzolgyártó egy lépéssel le van maradva a Nintendóhoz képest. Hiszen amíg a Sony és a Microsoft a kontrollerük formáján vitázott, addig a Nintendo megalkotta a mozgásérzékelős rendszert. Most, miközben az X360 és PS3 hamarosan megkapja ugyanezen lehetőséget, az ázsiai cég bemutatta a 3D-s megjelenést használó új zsebkonzolját (!).



A "derült égből villámcsapás" kifejezés juthat ilyenkor az ember eszébe, hiszen PC-n is alig van, de konzolokon még ennél is kevesebb 3D-s megjelenítést használó program érhető el. A 3DS munkacímen futó konzolhoz ráadásul nem lesz szükség szemüvegre, a rendszer önmagában képes lesz a 3D-s megjelenítésre.

A hivatalos közlemény szerint az új gép visszamenőleg támogatja majd a DS és DSi játékokat és elméletileg jövő ilyenkor jelenik meg. Remélhetőleg az E3-on láthatjuk is a gépet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Szefmester #8
    Oké legyen igazad ó hatalmas isten.. de ez messze van az über pontostól, vagy ezt is megcáfolod?
  • Tetsuo #7
    Ebben is van head tracking..
  • Szefmester #6
    Kösz hogy belinkelted, én is hasonlóra gondoltam, mintha láttam volna ezt a videót. :)
  • Seth #5
    sima DSi-vel megoldva
  • Szefmester #4
    és azt minek is? ha egyszer a készülék figyeli hogy milyen szögben áll és mennyire van szétnyitva, már mutathatja a megfelelő dolgokat.. az hogy nem te hajolgatsz fölé már csak apróság.. :D nem tökéletes VR ablak kell, csak egy kis apró játék vele
  • Tetsuo #3
    Ahhoz vminek figyelnie kene a szemet is, uberpontosan.
  • Szefmester #2
    Mondjuk azt tudnám elképzelni hogy egy érzékelő figyeli a két képernyő nyitottságát és döntését, egy gyorsulásmérő meg az elmozdulását a készüléknek és az egész olyan lenne mint egy ablak a játékra.. bár el nem tudom képzelni miféle játék lenne alkalmas ennek a kezelésére..és hol lenne értelme..
  • Seth #1
    Nem mutatott még be semmit.Majd talán az E3 során.