Ötvös Tibor

Fizetős demók a láthatáron?

Egy ideje elég nagy fordulat állt be a játékosok által évekig gyűlölt Electronic Arts kiadói magatartásában és elég sok új franchise (Dead Space, Mirror's Edge stb.) kapott bemutatkozási lehetőséget.

Ma azonban csak negatív hírekben szerepelt a kiadó neve. Először megsértődtek a Tiger Woods PGA Tour '11 South Parkos felbukkanásán, másodszor pedig egy elég rossz ötlettel rukkolnak elő - legalábbis hamarosan. A legújabb hírek szerint ugyanis az Electronic Arts tervezi, hogy fizetőssé tegye letölthető demóit.



A kiadó a "Letölthető prémium tartalom" néven emlegeti a lehetőséget és egy-egy demóért 10-15 dollárt kellene fizetni. A beszámoló szerint ezen bemutatók a most megszokott demóknál kicsit több tartalommal rendelkeznének, mint mondjuk a Battlefield 1943 és ezután pár nappal válna elérhetővé a teljes verziós játék.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bigjoe #20
    Jaja illetve, hogy az ember kipróbálja, hogy kell-e...
  • FoodLFG #19
    frencsájz
  • pitiless #18
    A demónak nem az volna a lényege hogy minél szélesebb körben elterjedjen? Esetleg a trailerekért nem akarnak pénzt kérni?
  • Adr74 #17
    Na erről beszélek! Valamilyen védelem akkor is lesz rajta, mert ha nem akkor mindenki használná!Ahogy megjelenne a teljes verzió úgy meg le lehetne Warezolni a többi fájlt...


    A GOTY verziókat én is szeretem! :) Az Obliviont én is külföldről vettem meg és van minden hozzá ami szem szájnak ingere.
  • Hoz_Hun #16
    És a demókon lesz védelem? DRM esetleg? Csak mert szarul érezném magam, ha más ingyen hozzájutna és nem kéne várnia a törésre.

    ... nagy az isten álatkertje. Mondjuk én nem vagyok demo fan, ez akkor is pofátlanság. Kiváncsi vagyok hányan fizetenk majd demokért.
  • qwas #15
    A GOTY editionre várást én is alkalmazom. Mindennel tud játszani olcsón az ember csak van benne pár év csúszás. :) Legszebb példa az Oblivion volt amit 12 euróért vettem újonnan.
  • bakagaijin #14
    Blikk! Előszöris nincs megerősítve a hír - innentől kezdve bármi lehet. Másrészt nem a mostani demo-król (bár egyre kevesebb játékról adnak ki demo-t egyáltalán) van szó, hanem valahol félúton a régi demo és a dobozos játék között. Tehát kb a mostani dobozos játékot jól félbevágják (tehát hosszabb lesz mint egy klasszikus demo), az elejét kiadják 10-15 dollárért és a vége majd jön mint fizetős DLC, vagy ezek sorozata.

    Ötletnek nem rossz, mert új árban egy dobozos játék 40-50 dollár ami egészen arcpirító, ehhez képest a 10-15 baráti, csak ugye a játékélményhez kell a sok-sok DLC, amivel ugyanezt az összeget többször is beszedik.

    Én inkább azt a stratégiát követem, hogy kivárok, jó másfél-két évet, addigra kijön a GOTY edition, és annak is az ára lemegy a felére-harmadára, pláne használtan. Tehát az egész hóbelevanc elérhető 5-20 dollárért, csak ki kell várni.
  • mujahedin #13
    aztakurva ez nem semmi. Melyik zsírostestű mánáger beteg szar agyából tört fel a fosforrás?
  • Pretorian #12
    Ez valami vicc? Mi van, minden kiadó agyfaszt kap mostanában?
  • Adr74 #11
    Neked befellegzett EA! Szerintem ez a megoldás nem fog bejönni!Egy demo akkor is demo lesz, ezen hogy változtatnának?? Sehogy.Ne nevettessék már ki magukat! Megnézi mindenki a régi játékdemokat azon minden megmutatkozik, miért is demo egy demo játék.A grafikai beállításoknál csak 1-2 dolog változtatható.A fizika és mint mondtam a grafika, hangok butítva vannak!Ergo sokkal szebben fut mint a teljes változata.Ti még nem tapasztaltátok soha??Mert kétlem hogy nem...Lehetséges hogy már az újabb demók nem butítottak, de ha egy pár évvel ezelőtti játékdemot megnézünk ott bizony látni a különbséget!Nem tudok vélekedni az új demokról, mert már 2 éve feleslegessé vált számomra a több giga letöltése 10 esetleg fél óra játék miatt... Ezt maximum úgy bírnák kivitelezni, hogy nem butítanak, de amikor megjelenik egy játék akkor egy bizonyos szerverről elkezdi letölteni a hiányzó (több gigabyte-nyi) adatot.Viszont ez vicc, mert körülbelül ugyan ott vagyunk mint a digitális vásárlás na meg persze a jó friss és ropogós DRM-nél.Mivel ugye egy szerverről tölt le fájlokat és vissza.Ezzel én úgy vagyok, hogy csak magukat járatják le és dollármilliók megint repülnek az ablakon!