MTI

Az osztálytermekbe tart a Nintendo BAFTA-díjas alkotója

Brit filmakadémiai tagsággal ismerték el a hét végén Londonban megrendezett brit videojátékdíj-átadón Mijamoto Sigerúnak, a Nintendo kifejlesztőjének érdemeit.

A japán szakember elárulta, hogy a játékkonzol iskolai alkalmazásának bevezetését tervezi. Nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy olyan neves filmművészek után, mint Alfred Hitchcock vagy Stanley Kubrick, ő is elnyerte az akadémiai tagságot - mondta el a Brit Film- és Televíziós Akadémia (BAFTA) legrangosabb kitüntetését átvevő japán videojáték guru. Az 57 esztendős Mijamoto a testület díjkiosztó ceremóniáját követően nyilatkozott. Hangsúlyozta, hogy esze ágában sincs tevékenységét a filmművészethez vagy egyáltalán bármiféle művészethez mérni. Ahogy kifejtette, önmagát elsősorban hivatásos szórakoztatónak tekinti.

A töretlen népszerűségű Nintendo-játékok - mint például a Super Mario Bros., a Legend of Zelda és a Donkey Kong - alkotója elárulta, hogy a szórakoztatóipari piac után az osztálytermek meghódítására készül: az oktatásban akarja kamatoztatni a kézi játékkonzol nyújtotta lehetőségeket. A Nintendo DS konzolokat már Japán-szerte használják a múzeumokban, galériákban és akváriumokban, ám - mint a fejlesztő felfedte - cége szeretné, ha a Nintendo DS-rendszer már a következő tanévben a szigetország általános és középiskoláiban is megjelenne.

Mijamoto nem csak játékokat tervezett, hanem nagy része volt a cég mozgásérzékelő konzolja, a Wii kidolgozásában is. A Wii azzal tudta maga mögé utasítani piaci versenytársait, hogy a videojátékokat egyébként kerülő nőket és idősebbeket is be tudta vonni a játékba.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!