Ötvös Tibor

Leálltak a Ubisoft szerverei

Újabb nagy pofont kapott a Ubisoft "újgenerációs" védelmi rendszere, melyhez - mint ismeretes - folyamatos internetes kapcsolat szükségeltetik.

Vasárnap délelőtt ugyanis bekövetkezett az, amit nem egy fórumozó nálunk is felvetett, miszerint hiába él nála folyamatosan a kapcsolat, ha a kiadó központi szerverei leállnak. És le is álltak. Így tegnap délelőtt óta a frissen megjelent és elég sokat csúsztatott Assassin's Creed II és a Silent Hunter V PC-s változata sem játszható, mivel nem elérhetők a szerverek.



A pillanatok alatt feltámadt népharagra a Ubisoft szóvivője elég gyorsan válaszolt. Az illető a kiadó fórumán közölte, hogy "nincs semmilyen információm az eseményekről, mivel nem vagyok bent az irodában", de hozzátette, hogy "mivel hétvége van, így többet nem tehet." Ám hétfő délelőtt első dolga lesz kideríteni, pontosan mi is történt.

FRISSÍTÉS: Alig pár perce a Ubisoft hivatalos közleményt adott ki az ügyről, melyben az áll, hogy külső behatloás történt a kiadó szervereire és bár azok nem álltak le, a szolgáltatás délután 2:30-tól este 9-ig nem volt elérhető. Ráadásul ez csak a játékosok 5%-át érintette. Azokat, akik először szerettek volna beregisztrálni valamely játékkal a szerverre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • opeca #17
    Mekkora lol már ez az Ubisoft...

    Azt már mondtam, hogy az egyik Splinter Cell-nél olyan védelmet raktak az első verzióba amit feltörtek, de aki eredetibe vette meg az nem tudott játszani?:DDDDDDD

    Láma banda
  • Szefmester #16
    Mntha a Blood Bowl tovább bírta volna.. vagy egy hónap kellett neki.. és a patcheknek is mindíg kell, már vagy egy hónapja kint van egy friss javítás (a játék legalábbis szól) de még sehol nincs kint törve..
  • Indigo #15
    +1
  • Kindred Blades #14
    És én hogy le lettem tolva, amikor meg mertem említeni, hogy ilyenek elő fognak fordulni.
    Na mindegy, új generációs Ubisoft játékot továbbra sem veszek, van annyi kiadó, akinek odaadhatom a pénzem, és cserében nem ba..nak ki velem.
  • Narxis #13
    Itt rekonstruálták, hogy mi történt:

  • Narxis #12
    ennyi
  • Atkamon #11
    Hát azért azt nem mondanám... Egész délután voltak fennakadások, és per pillanat most sem tud senki belépni...
  • tommygear #10
    "Így tegnap délelőtt óta a frissen megjelent és elég sokat csúsztatott Assassin's Creed II és a Silent Hunter V PC-s változata sem játszható, mivel nem elérhetők a szerverek."

    ehh, még 1 cikket se tudtok normálisan összelopkodni?
    2 órás leállás volt azóta minden megy normálisan
  • kozik #9
    A vége kamu. Lakótársam korábban kezdett játszani és ő is pofára zúgott.
  • morden #8
    Nincs valami hétvégi felügyelő aki, ha hibát észlel akkor kijavítva és szól a főnöknek hogy hello ezt történt. Nagyon szigorúan vehetik kint a hétvégi munkát, igazából ez a megdöbbentő, hogy normális cégnél aki a piacból él az hanyatt-homlok rohannak kijavítani a cuccot/ informálódni...