HENT hírlevél

Másfél millió dollár kártérítést fizet a Nintendo-kalóz

Peren kívüli megegyezés eredményeként másfél millió ausztrál dollár összegű kártérítés megfizetését vállalta az az ausztrál férfi, aki tavaly egy héttel a hivatalos megjelenés előtt feltöltötte az internetre a Nintendo Wii konzolra kifejlesztett New Super Mario Bros. programját.

A The Sydney Morning Herald beszámolója szerint peren kívül egyezett meg a Nintendo azzal az ausztrál férfival, aki tavaly novemberben egy héttel a játék ausztráliai megjelenése előtt töltötte fel az internetre a cég Wii konzolra kifejlesztett New Super Mario Bros. programját. Az egyezség szerint James Burt 1,5 millió ausztrál dollár (USD 1,3 millió) összegű kártérítés megfizetését vállalta.

A Nintendo közleménye szerint a cég informatikai szakértői azonosították Burt-öt, mint a játék kiszivárgásának forrását. Ezt követően a japán játékgyártó az ausztrál bírósághoz fordult, amely elrendelte a férfi számítástechnikai eszközeinek és online tevékenységének ellenőrzését.

A Nintendo megegyezésről beszámoló közleményében hangsúlyozta, az ilyen ügyek különösen súlyos jogsértésnek számítanak, hiszen a játékok idő előtti kiszivárgása a gyártónak okozott károk mellett a programot értékesítő kiskereskedők forgalmát is visszavetheti. A TorrentFreak adatgyűjtése szerint a New Super Mario Bros.-t 2009 novembere és decembere folyamán több mint 1,1 millió alkalommal töltötték le a BitTorrent használók.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!