Ötvös Tibor

Új konzollal jelentkezik a Sega

A Sega a '90-es években méltó - és sokáig egyetlen - vetélytársa volt a Nintendónak a konzolok piacán.

Azonban a Sony belépése a piacra és a DreamCast fejlesztési támogatásának hiánya végül majdnem csődbe vitte a céget, amely a mai időkben csak játékok kiadásával és fejlesztésével foglalkozik. A mai hírek szerint azonban egy új konzol kiadásával megpróbálják felidézni a régi sikereket, mely nyáron meg is jelenik.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A Zone nevet kapott gép feltűnően hasonlít a világsikerű Wii-re és a Sega gépe is mozgásérzékelős irányítót használ majd. A gép 20 játékkal jelenik meg, melyek között ott lesznek olyan klasszikusok, mint a Golden Axe, az Ecco the Dolphin és a Sonic and Knuckles. Sajnos rossz hír, hogy a gépben lévő játékokon kívül több programmal nem játszhatunk majd, mivel a Zone úgy működik majd, mint a hazánkban nagyon népszerű tévéjátékok.

Vagyis a memóriában benne lesz ez a 20 játék és ezzel vége. A Sega állítása szerint a siker esetén további játékok válnak elérhetővé, ám ez úgy lesz lehetséges, hogy egy másik Zone gépet kell megvásárolni másik 20 játékkal. A hazai forgalmazásról még nincs hír, a Sega Zone 50 fontos (15 ezer forintos) áron mutatkozik be Angliában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Tinman #16
  Ezekhez a címekhez??? Viccelsz?

  C64-re is volt a Golden Axe, kemény 1 MHz. De nem szemétkedek, legyen a Megadrive az alap. Mennyi is volt?

  CPU:7-8 Mhz?
  Ram: 64K
  Graf:64K vram, 320x224 felbontás, max 64 szín egyszerre.

  Tulajdonképpen ez egy Wii copy controllerrel ellátott Sega MD csak átdolgozott köntösben... KETTŐEZER-TÍZBEN!!!!!!!!

  Agyhúgykövet kaptam.
 • Tinman #15
  "melyek között ott lesznek olyan klasszikusok, mint a Golden Axe, az Ecco the Dolphin és a Sonic and Knuckles."

  Bexarok... a SEGA mást nem tud, csak minden létező platformon ezt a pár már mindenki által ismert, szakállas címeket nyomatni? Most meg kiadnak rá egy külön "konzolt".

  Erre a szánalmas szó nagyon kevés.
 • Tetsuo #14
  Felbontas? Grafproci? Memo?
 • wolruf #13
  Itt valami büdös. Az egyik képen csak egy olyan felirat van, hogy Official Sega Licensed product. Szerintem egyszerűen csak hagyták, hogy valaki egy cél emulátorral kiadjon néhány játékot. Nem hiszem, hogy ezt ők komolyan gondolták volna, mint "KONZOL". Ez egy amolyan kvarcjáték TV-n. PSP-re nekem is van Sega Arcade Collection, az kb. ugyanezt tudja. Szóval ez valahogy fura.
 • huanito #12
  Én örülök neki, még ha egy ilyen gyenge gépet is adnak ki. A rajta lévő játékok igazi klasszikusok ezért talán elég sok embert fog érdekelni ahhoz, hogy sikeres legyen. Talán, majd kiadnak később egy komolyabb gépet is.
 • JaSoN HuNTeR #11
  Eltudom képzelni micsoda játékélménye lehet :D
 • Kingfisher #10
  15 ezerért simán.
 • Indigo #9
  "20 játék 1 árán"

  Így is lehet nézni, kinek mi a fontos...

  Én ha már gyereknek ilyen jellegű cuccot adnék a kezébe, az inkább egy DS vagy egy Wii lenne. Ez így, bővítési lehetőség nélkül igencsak gyenge cucc. Ez persze magánvélemény, tőlem aztán lehet szeretni :P
 • narumon #7
  ööö most igazából nem értem mi a gond. 20 játékot adnak 1 játék árán. 15e forint. Ennyiért más konzolhoz 1db játékot kapsz :o
  Szerintem egy ilyen ideális karácsonyi ajándék lenne pl kereszt fiamnak!