Napi Online

Árcsökkentés nyeli el a Nintendo nyereségét

Egy éve folyamatosan csökken a Nintendo, a világ legnagyobb videojátékkonzol-gyártója negyedéves üzemi nyeresége, mivel a társaság az erősödő verseny miatt kénytelen volt csökkenteni termékei árát.

A vállalat üzemi profitja 23 százalékkal, 192,3 milliárd jenre (2,1 milliárd dollár) esett október-decemberben az egy évvel korábbihoz képest, a nettó nyereség csak azért nőtt több mint 80 százalékkal, 123,1 milliárd jenre, mert gyengült a jen a dollárral szemben. Az árbevétel 10 százalékkal csökkent, mivel az Egyesült Államokban megugrott értékesítések nem kompenzálták az árcsökkentések hatását.

Az USA-ban 77 százalékkal, 3,81 millió darabra ugrott a mozgásérzékelős Wii konzol értékesítése decemberben, ami a legnagyobb havi növekedés a vállalat történetében. A DS hordozható játékgépből 9 százalékkal kelt el több, mint egy évvel korábban. A forgalom növekedését a karácsonyi szezon mellett néhány új játékszoftver megjelenése is segítette.

A Nintendo hosszabb távú kilátásai bizonytalanok, mert versenytársai, a Sony és a Microsoft egyre erősebb versenyt támaszt vele eszemben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Ruley #5
  Igazából a Wii és a 360 arcade ugyanannyiba kerül. Egyébként szerintem is egy kicsit elhamarkodott lépés volt, beijedtek hogy még ha továbbra is maradnak jók az eladásasik, egy időre a Sony megelőzi őket. Így most már hiába ugrasztják meg az eladásokat Wii Sports/Fit-kaliberű sikerekkel, évekig visszavonhatatlanul ennyivel kevesebb profitjuk lesz.


  Egyébként meg azért nehogy már temessük őket, a hatalmas profitjuk fele szoftverből jön be, a másik fele pedíg a gép darabján lévő ~$100-150 haszonból. Most hogy az utóbbiból 50-et levontak, nyilván ennyivel kevesebb lesz, és ezt be is vállalták

  Hogy viszonylatba tegyük, a PS3 profitja csak azért nem csökkent a kétszer ekkora árcsökkentéstől, mert eleve nem is volt nekik, csak veszteségük, ami most ennyivel nagyobb, a 360 pedíg csak azon az áron tudott BÁRMIFÉLE profitot termelni hogy nem csökkentettek és harmadik helyre kerültek.

  Ehhez képest a Nintendo mostantól "soha sem látott, rekordszintű" profitról lecsúszott "a bolygó egyik legprofitálóbb cége" szintre, az eladásaik pedíg fel sohasem látott, rekordszintűre.
 • pixx #4
  Hiába olcsóbb, ha ha a játékfejlesztők nem fejlesztenek rá, legtöbb Wii-s cég átment a Sonyhoz, mert a Sony decemberben jön ki a varázspálcájával, ami kb. ugyanazt azt élményt nyújtja jobb grafikán. Az MS már ezen is túl ment a Natallal, és ott is vannak ígéretes tervek. De azt majd a következő hónapokban láthatod te is.

 • Loverman #3
  nem tudom de ez kicsit hülyeség... ok biztos szakemberek dolgoznak ott, de.. attól hogy az Xbox 360 meg a PS3 olcsóbb lesz, miért kellene a Nintendo-nak is árat csökkenteni? Úgy értem, a Wii még mindig olcsóbb mind a kettőnél, árcsökkentés nélkül is nem?
 • ReVisor #2
  3 igen sikeres év után, el sem tudom képzelni, hogy mihez fog kezdeni a Nintendo.
 • ffxi #1
  Semmi sem tart örökké :)