Ötvös Tibor

7 millió helyett 7 milliárd

Bobby Kotick már eddig is különösen sok haragost gyűjtött maga köré - emlékezetes a Sony megfenyegetése -, ám a mai nyilatkozatában egy korai tévedését is elárulta. Az Activision jelenlegi vezetője egy 1995-ös esetet hozott fel, mely valóban érdekes.

"Abban az évben, '95-ben az Activisionnak 60 millió dollárnyi tőkéje volt" - kezdte Kottick a Game Informer számára adott interjújában. "Akkor azt mondták nekem, hogy 7 millió dollárt fizettek a Blizzardért. Mire én: Elment az eszetek? A WarCrafton kívül milyük van még? Hét millió! Megőrültetek!"


"A vásár végül meghiúsult. Aztán 2007-ben 7 milliárd dollárért jutottam hozzá a Blizzardhoz (megjegyzés: igazából a Vivendit vették meg 18 milliárdért, ebből majdnem a fele a Blizzard volt). A napokban nevetve mondtam is Mike Morhaime-nek (a Blizzard alapítója), hogy 7 millió dollárért az enyém lehetett volna." Erre mondják, hogy késő bánat...

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Raziel Anarki #5
    "A WarCrafton kívül milyük van még?"
    korrektor! korrektor!
  • Szefmester #4
    Száz hogy nem, sőt mostanra jó eséllyel fel is számolták volna..
  • radical@work #3
    Biztos nem. Szétcseszték volna a céget és mostanra sehol se lennének.
  • tomcsa4 #2
    Ha megköttetett volna az üzlet '95-ben, akkor kaptunk volna ilyen zsuper játékokat a Blizzardtól? Illetve belevágtak volna az MMO stílusba (kb 2000 lehetett, mikor felröppent az MMO ötlete vagy még előbb)?
  • Taybore #1
    úgy kellett...